APOFIS Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Tak ještě jedna věc,teď sem volal na ten inzerát a tenhle prodejce si prej údajně nechává všechny předehřevy předělávat na stálý běh čerpadla,že prej origo je čerpadlo zapnutý pouze se spirálou a to se mě zdá mnohem lepší,pokud voda protýkýá furt ne jenom když to topí.Myslím,že ten motor se prohřeje mnohem líp.Bohužel je bude mít až v úterý ,má je všechny vyprodaný. Citovat
Ducatista Odesláno 8. únor 2012 Autor Odesláno 8. únor 2012 mě se teda ještě nestalo, že bych někdy neslyšel, že to čerpadlo nejede. tím chci říct, že ta spirála nemá šanci v těchhle mrazech motor ohřát na nějakých 60°, aby bylo potřeba vypínat topnou spirálu a tím pádem aby čerpadlo mělo nebo nemělo vypnout také. A pokud vím, tak mě tehdy tvrdil, že čerpadlo jede pořád, pouze spirála vypíná a zapíná. Ale nedělej si iluze, že ti to motor tolik ohřeje. Když jsem to používal v prosinci, kdy ještě byly teploty okolo 0 až +10°, tak byla hlava motoru pěkně teplá, dokonce byly vlažný i svody. Ale třeba minulej týden, kdy bylo okolo -10 až -20°, tak když jsem rukou sáhl na hlavu nebo svody, tak to bylo ledový, pouze hadice od chladicí kapaliny byla trošku vlažná - a to jsem to nechával předehřívat hodinu předem. Logicky - auto má 42 kW a v téhle zimě se ani jízdou motor není schopen pořádně ohřát. Takže nějaká malá spirálka o výkonu 1,2 kW prostě nemá šanci motor ohřát, protože ty tepelný ztráty v tomhle mrazu jsem až příliš velký. Ovšem rozhodně to při startu poznat je, v minus 17 stupních mi motor 14 let starýho diesela chytil na třetí otočení startéru. Citovat
oddie Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Na 60° mi motor ohřálo leda 5kW nezávislé topení, a to muselo běžet taky docela dlouho. Citovat
Marcel00 Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 to je ako dlho ? u mna mi rucicka teploty po hodine pri -15 ukazuje cca 70st po rozbehu a nastartovani motora klesne ale po chvili uz ide hore... skusil som jazdit bez ranneho zohriatia webastom a rucicka sa neodlepila od spodku. asi tak po 18km sa zacala dvihat. no brutal. Citovat
oddie Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 Hodinu běžící NT, to už je hodně brutální doba. Citovat
Marcel00 Odesláno 8. únor 2012 Odesláno 8. únor 2012 zle som sa vyjadril... nie po hodine ale do hodiny... ja mam casovac na 1 hodinu nastaveny. Ono sa voda zohreje v podstate za cca 25 minut, mozno aj skorej (neviem nespim v aute rano ) ale weba potom vypina, ked teplota dosiahne 75 alebo 85st (teraz neviem). a ked zas ochladne tak zase spina... toto vsetko sa deje v priebehu hodiny. takze nemyslel som to tak ze huci 1hodinu v kuse Citovat
Ducatista Odesláno 8. únor 2012 Autor Odesláno 8. únor 2012 Hodinu běžící NT, to už je hodně brutální doba. a to si vem, že tohle zařízení má podle štítku 1240 W. Ten Calix předehřev do mrazůvky má jen 400 W, to si myslím že je fakt slabota. Citovat
PítrR Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Při -15st doba ohřevu na 70st 25 min. Po nastartování teplota klesne asi na čtvrtinu po 10km opět 70st. Citovat
Ducatista Odesláno 16. únor 2012 Autor Odesláno 16. únor 2012 Při -15st doba ohřevu na 70st 25 min. Po nastartování teplota klesne asi na čtvrtinu po 10km opět 70st. na kolik ten předehřev vyšel? Citovat
APOFIS Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Tak dneska nainstalovanej ohřev vody na 220 V.Je tam dosti málo místa kam to dát, snad se to povedlo a bude sloužit. Citovat
*marian* Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 tys dal 15000 za předehřev vody ? to raděj nastartuju auto na 5min a po 3km začne krásně topit šak auto má hodnotu 20000 to raděj nezávislé topení Citovat
APOFIS Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Myslel jsem tohle http://stroje.bazos.cz/inzerat/19427220/Nezavisle-topeni-predehrev-motoru-na-220V.php . To nezávislý by bylo lepší,ale to bych do auta co mám taky nedal. Citovat
Marcel00 Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 tys dal 15000 za předehřev vody ? to raděj nastartuju auto na 5min a po 3km začne krásně topit šak auto má hodnotu 20000 to raděj nezávislé topení Tu je ale rec o hdi motoroch... Nie o benzinovych. Hdi motor pri minusovych teplotach neohrejes volnobehom ani za polhodinu... Akurat dostava dobre na drzku... Citovat
*marian* Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 tys dal 15000 za předehřev vody ? to raděj nastartuju auto na 5min a po 3km začne krásně topit šak auto má hodnotu 20000 to raděj nezávislé topení Tu je ale rec o hdi motoroch... Nie o benzinovych. Hdi motor pri minusovych teplotach neohrejes volnobehom ani za polhodinu... Akurat dostava dobre na drzku... kLUČINO JÁ MÁM TD 2,1 JÁ BYCH BENZÍN NIKDY NEUPOVAL V -15 NASTARTUJU A DO DESETI MIN MÁ VODA PŘES 70 POKUD NEPROPOUŠTÍ TERMOSTAT Citovat
Marcel00 Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 Tak skusim este raz... Hdi neni td... Rozdiel je sakra velky... A do td by som si weba alebo ebra ani ja nedal... Okrem toho on dal 15.000 za topeni okruhu vody... Eberspracher... To iste co webasto len ina znacka... Cize nezavisle... [upravil dne 28/12/12 22:44 od Marcel00] Citovat
*marian* Odesláno 28. prosinec 2012 Odesláno 28. prosinec 2012 uznávám hdi nemám a nevím jak topí sorry Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.