Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak ještě jedna věc,teď sem volal na ten inzerát a tenhle prodejce si prej údajně nechává všechny předehřevy předělávat na stálý běh čerpadla,že prej origo je čerpadlo zapnutý pouze se spirálou a to se mě zdá mnohem lepší,pokud voda protýkýá furt ne jenom když to topí.Myslím,že ten motor se prohřeje mnohem líp.Bohužel je bude mít až v úterý ,má je všechny vyprodaný.

Odesláno

mě se teda ještě nestalo, že bych někdy neslyšel, že to čerpadlo nejede. tím chci říct, že ta spirála nemá šanci v těchhle mrazech motor ohřát na nějakých 60°, aby bylo potřeba vypínat topnou spirálu a tím pádem aby čerpadlo mělo nebo nemělo vypnout také. A pokud vím, tak mě tehdy tvrdil, že čerpadlo jede pořád, pouze spirála vypíná a zapíná. Ale nedělej si iluze, že ti to motor tolik ohřeje. Když jsem to používal v prosinci, kdy ještě byly teploty okolo 0 až +10°, tak byla hlava motoru pěkně teplá, dokonce byly vlažný i svody. Ale třeba minulej týden, kdy bylo okolo -10 až -20°, tak když jsem rukou sáhl na hlavu nebo svody, tak to bylo ledový, pouze hadice od chladicí kapaliny byla trošku vlažná - a to jsem to nechával předehřívat hodinu předem. Logicky - auto má 42 kW a v téhle zimě se ani jízdou motor není schopen pořádně ohřát. Takže nějaká malá spirálka o výkonu 1,2 kW prostě nemá šanci motor ohřát, protože ty tepelný ztráty v tomhle mrazu jsem až příliš velký. Ovšem rozhodně to při startu poznat je, v minus 17 stupních mi motor 14 let starýho diesela chytil na třetí otočení startéru.

Odesláno

to je ako dlho ?

u mna mi rucicka teploty po hodine pri -15 ukazuje cca 70st

po rozbehu a nastartovani motora klesne ale po chvili uz ide hore...

skusil som jazdit bez ranneho zohriatia webastom a rucicka sa neodlepila od spodku.

asi tak po 18km sa zacala dvihat. no brutal.

Odesláno

zle som sa vyjadril... nie po hodine ale do hodiny...:mad:

ja mam casovac na 1 hodinu nastaveny. Ono sa voda zohreje v podstate za cca 25 minut,

mozno aj skorej (neviem nespim v aute rano :D) ale weba potom vypina, ked teplota

dosiahne 75 alebo 85st (teraz neviem). a ked zas ochladne tak zase spina... toto vsetko sa deje v

priebehu hodiny. takze nemyslel som to tak ze huci 1hodinu v kuse :D

Odesláno
Hodinu běžící NT, to už je hodně brutální doba.

a to si vem, že tohle zařízení má podle štítku 1240 W. Ten Calix předehřev do mrazůvky má jen 400 W, to si myslím že je fakt slabota.

• O 10 měsíců později...
Odesláno
tys dal 15000 za předehřev vody ? to raděj nastartuju auto na 5min a po 3km začne krásně topit šak auto má hodnotu 20000 to raděj nezávislé topení

Tu je ale rec o hdi motoroch... Nie o benzinovych.

Hdi motor pri minusovych teplotach neohrejes volnobehom ani za polhodinu... Akurat dostava dobre na drzku...

Odesláno
tys dal 15000 za předehřev vody ? to raděj nastartuju auto na 5min a po 3km začne krásně topit šak auto má hodnotu 20000 to raděj nezávislé topení

Tu je ale rec o hdi motoroch... Nie o benzinovych.

Hdi motor pri minusovych teplotach neohrejes volnobehom ani za polhodinu... Akurat dostava dobre na drzku...

kLUČINO JÁ MÁM TD 2,1 JÁ BYCH BENZÍN NIKDY NEUPOVAL V -15 NASTARTUJU A DO DESETI MIN MÁ VODA PŘES 70 POKUD NEPROPOUŠTÍ TERMOSTAT

Odesláno

Tak skusim este raz...

Hdi neni td... Rozdiel je sakra velky... A do td by som si weba alebo ebra ani ja nedal...

Okrem toho on dal 15.000 za topeni okruhu vody... Eberspracher... To iste co webasto len ina znacka... Cize nezavisle...

[upravil dne 28/12/12 22:44 od Marcel00]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...