jojo_benco Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 Ahoj, chcel by som sa spytat co si myslite (prip. viete), ze je pre vozidlo lepsie. Je lepsie v zime studeny motor pri preradeni vytocit aby nespadali otacky na nizku hodnotu, alebo ho nechat \'bublat\' na nizkych a jazdit s tym. V servise mi povedali ze max 2000rpm ked su mrazy. Ale to sa potom pohybujem niekde pri hranici 1000rpm po preradeni... Alebo inac. Ake otacky nie su vhodne pre dvojhmotu, na akych otackach sa pohybujete vy pokial je motor studeny sry za \'lame\' dotaz Citovat
DanculD Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 Pokial viem, tak niesu vhodne otacky nizsie ako volnobezne. Strasne mu skodi, ked sa pohynas bez plynu, lebo otacky na chvilu poklesnu pod volnobezne a tiez mu vadi, ked pri dojazde na krizovatku zabudnes vymacknut spojku a \"prebrzdis\" motor, takze dostanes otacky pod volnobezne. Ale myslim ze 1000rpm pre zotrvak nieje az taka hruza ale motor z toho moc nadseny nebude. Podla mna je to haluz, drzat motor maximalne do 2000 ked su mrazy. Radit by si mal tak aby ti po preradeni otacky klesli na hodnotu, kde ma motor max krutiaci moment. Samozrejme ziadne dupanie na podlahu. Nerobte z tych motorov nejaku jadrovu elektraren, keby ste videli ako sa ku nim chovaju na zapade a aj tak najazdia mrte kilometrov. Citovat
ozzy56 Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 motor toč max.cca 2000 otáček do doby, než se dostane na provozní teplotu--je jedno zda v mrazech, nebo vedru ostatní souhlasím s DanculD Citovat
buga Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 coze? \"Radit by si mal tak aby ti po preradeni otacky klesli na hodnotu, kde ma motor max krutiaci moment.\" ? vsak benzinaky bez turba maju krutak niekde vysoko, to ma ist do otacok nad 4000rpm stale ked chce preradit clovek? Citovat
ozzy56 Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 tazatel má naftu,na benzín se neptá Citovat
hipisko Odesláno 2. prosinec 2011 Odesláno 2. prosinec 2011 otacky nie su az tak dolzite, kludn to mozes tocit 2500rpm a potom preradit, ale s citom. Dovolim si povedat, ze urcite bude motoru vadit viac 1200rpm, ked sa namaha, ako 2500rpm pri tretinovom plyne. Ono v podstate netreba nejako specialne robit teorie, ako sa z toho snazia robit casopisy, v podstate ti staci ucho a cit, motor nech nehuci a nech nedrni (a to 1,6 66kw nema rada otacky pod 1500). Netreba ani robit velke strachy o tom, ci nechat motor najprv nastartovany a potom oskrabat okna, alebo oskrabat okna a az potom startovat a okamzite ist....aj jeden typ vodica a aj druhy najazdi statisice a je si isty o svojej pravde. Citovat
EuGenio Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Mám 80kW verzi a souhlasil bych s tím, že to chce podle citu. Nenechat motor \"dusit se\", ani nešlapat zuřivě na plyn, když se mu už nechce. Po chvilce se motor zahřeje a pak už jede normálně. P.S: Dobráky, co nastartujou, jdou si škrábat skla a nechají to pěkně vyhulovat, bych fackoval (obzvláště pokud mají nějakou trosku s motorem v posledním tažení) . Neřkuli že v cizině je za podobné \"zahřívání\" pokuta. Hvízdající klíňák už je jen třešnička na dortu. Citovat
jojo_benco Odesláno 5. prosinec 2011 Autor Odesláno 5. prosinec 2011 vdaka za reakcie. v podstate ste mi potvrdili to co som si myslel. hlavne ma zaujimala ta dvojhmota, co je skodi najviac... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.