Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zapínání ventilátoru u chladiče při nízké teplotě

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, nemáte někdo zkušenost zapíná se mi ventilátor u chladiče při nízké teplotě cca 70 stupňů je to normální? Když motor vypnu a hned nato nastartuji tak už ventoš nejede.

Dík za reakce

308 SW 1.6 120k, 88 kw, MAN 5

vyrobeno a zakoupeno květen2010

[upravil dne 2/12/11 08:54 od koroner]

[upravil dne 2/12/11 08:57 od koroner]

Odesláno

klima je automat.Už jsem zkoušel snad vše klima zapnutá,vypnutá,teplota v autě na min. pak max. Na to že to má najeto 14000km jsem víc v servisu než na cestě.

Odesláno

Me to delalo na stary 206 , bylo mi receno ze je v cudu cidlo teploty chladici kapaliny, presne tomu nerozumim, pry se tam nejak dostala voda...

pak pousti chladic i pri stud motoru, pres diagnostiku to musi zjistit, oprava na par desitek minut

Odesláno

Už jsem se objednal do servisu a asi toho bude víc dnes se mi stalo že jsem pustil přední mlhovky a v tom mi zhasla potkávací světla. Tak jsem z toho jelen

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Máme 308 1.6 VTI 120k najeto 30 000km. Při nastartování v -5°C se taky spouštěl ventilátor ( začalo až letos) a cca po 10minutách přestal. Taky byl problém se startováním při studeném motoru. Motor nechtěl naskočit a měl nepravidelný chod. Taky to psalo hlášky na displeji a rozsvítila se oranžová kontrolka. Občas motor naskočil do nějakého \" nouzového režimu\". Stačila výměna čidla teploty za cca 350Kč a je to OK.

post-40640-14109622193087_thumb.jpg

Odesláno
Máme 308 1.6 VTI 120k najeto 30 000km. Při nastartování v -5°C se taky spouštěl ventilátor ( začalo až letos) a cca po 10minutách přestal. Taky byl problém se startováním při studeném motoru. Motor nechtěl naskočit a měl nepravidelný chod. Taky to psalo hlášky na displeji a rozsvítila se oranžová kontrolka. Občas motor naskočil do nějakého \" nouzového režimu\". Stačila výměna čidla teploty za cca 350Kč a je to OK.

Měl jsem navlas stejnou závadu jako ty, ale stalo se mi to jen jednou, když auto stálo přes víkend venku v mrznoucí mlze. PO 10 minutách bylo vše OK ... jelikož je v záruce, mazal jsem hned do servisu, projeli diagnostiku a objevili pouze proběhlou závadu zapalování 3. a 4. válce. Prý je to navlhlá/namrzlá řídící jednotka ... tak nevím. Od té doby je klid.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...