Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pri pravidelnej vymene oleja som zistil ze na prevodovke mam nejaky olej pri pravej poloosi mozte mi poradit v com je problem? a ko to odstranim? a ake to ma nasledky na chod prevodovky alebo motora? Na obrazku je to lepsie vidno.

post-28503-1410962072037_thumb.jpg

Odesláno

Záleží od zručnosti. Niečo som ti poslal do mailu, možno pomôže.

Inak vitaj medzi nami v klube/fóre.

PS: napíš si do popisu čo máš za auto s akým motorom prípadne rok výroby.

Odesláno

Zatiaľ v popise ešte nič nieje, popis je to kde máš napísané \"čestný člen\" a zmeníš si to v \"Užív.panel / nastavenie\" v pravom hornom rohu.

Odesláno

Zdar. V poslednej dobe sa mi tazsie zaraduje 2. a niekedy aj ostatne stupne. Nie je to nejake hrozne ale predtym to take nebolo. Jeden znamy mi povedal, ze to moze byt aj tym, ze mam malo oleja v prevodovke.

Viete mi poradit, kde najdem tu napustaciu zatku a ako sa k nej dostat, ked chcem doliat olej? A este aky typ oleja pouzit?

Mam este od 206tky skoro liter Total Transmission BV 75W80. Mozem pouzit ten alebo tam ide iny?

Odesláno

Zdar Judes. Vdaka za tu schemu. :super Len su mi neni jasne este dve veci.

1. Ked chcem len doliat olej, kolko ho mam doliat? Pokial nezacne vytekat alebo musim vypustit stary a naliat novy, kedze je ta zatka hore a nie na boku?

2. Co vsetko musim odmontovat aby som sa dostal k tej zatke?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdar. Menili ste niekto olej v manualnej prevodovke u 2.0 HDI? Dnes som to predbezne pozeral a vyzera to dost komplikovane.

1. Je tam vypustacia zatka, ktora ma vnutorny stvorhran. Neviete jaky kluc tam treba, jaka velkost? Mam 2 ale jeden je maly a druhy velky.

Edit: Tak ten kluc som nasiel. Mal by tam ist asi tento:

http://www.ebay.co.uk/itm/DRAPER-38324-GEARBOX-SUMP-DRAIN-PLUG-KEY-8MM-SQUARE-3-8-/310355627701?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item4842a30eb5

2. K tomu napustaciemu odvzdusnovaciemu ventilu sa da pravdepodobne dostat len zhora a je tam dost blby pristup a vyzera to, ze treba odstranit celu tu skrinku na vzduchovy filter aj s potrubim. :myslim Ide to aj jednoduchsie alebo ako postupovat?

A aky kluc treba na ten ovzdusnovaci ventil? A treba po naliati noveho oleja nejako odvzdusnit tu prevodovku?

[Edited on 11/12/11 23:21 by jojosavi]

[Edited on 11/12/11 23:44 by jojosavi]

• O 5 měsíců později...
Odesláno

nikto jojosavi neporadí? Aký je ten kľúč, a v jednej tabuľke som sa dočítal, že sú dve prevodovky, bez rebier a s rebrami a z každej vytečie iné množstvo oleja....dá sa k tomu nalievaciemu otvoru dostať aspoň rukou a strčiť tam hadičku?

Odesláno

Dostaneš se tam v pohodě sundáš jen ten vzduch. filtr pak se ti tam vejde i trychtýř ten otvor je jen zastrčený plast s dírou sundáš normálně rukou, potom naleješ potřebný množství oleje. Nejhorší u mě bylo povolit ten čtyřhran ze spodu převodovky. neměl jsem origo klíč tak mi pomohl obroušený imbusák.

Odesláno

Dík Barte, a ten klúč je 3/8 štvorhran? niečo medzi 1/2 a 1/4 štvorhranom z goly?, a Ty si normálne vypustil 2,6l oleja a dolial 2,6l? , predpokladám že spodný plast musí dole

Odesláno

kryt dolu olej jsem vypustil a nalil 2,6 odměřených, kolik bylo vypuštěnýho nevím ale vypadal dobře jako by ho předemnou někdo měnil. Já to dělal pro klid duše, olej jsem měl zdarma.

[upravil dne 14/5/13 22:56 od bart.lbc]

• O 11 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...