ozzy56 Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 u této poruchy žádná kontrolka nesvítí, ale na diag. zjistí problém s tlakem paliva... ještě můžeš zkusit jednu kontrolu,která ukáže zda čerpadlo tlačí naftu do motoru--pod kapotou jsou rychlospojky přívodu nafty a přepadové hadice zpět do nádrže, sundej tu bílou, zapoj na ni hadici a konec dej do flašky PET, po zapnutí klíčku do druhé polohy musí do flašky téct nafta, jinak čerpadlo netlačí a je vadné, dám fotku... [upravil dne 3/12/11 19:07 od ozzy56] Citovat
janty Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 čiže ak odpojim tu bielu tak ,,,mala by tiect nafta vdaka tomu cerpadielu od nadrze ? ,,,teda mas stale na myslis cerpadielko od nadržI ?? skusal som us odpojiť aj zeleznu trubku od vysokotlakoveho cerpadla pri motore ..no ziadny uspech ,,,nic netlacilo ,,ak aj nieco vyslo tak asi to boli len zbytky paliva zopar kvapiek Citovat
ozzy56 Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 chlape jeden:), to nemá s vysokotlakým okruhem nic společného,ten nechej jak je udělej co píšu a uvidíš,zda čerpadlo v nádrži tlačí naftu k motoru--víc ti už neporadím, jedině tak servis... Citovat
janty Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 diky ...za radu ...inac ja sem si nebyl jisty pretoze vyssie si napisal ,,,,naftu do motoru ,,,tedy naftu do motoru tlaci vysokotlakove cerpadlo ,,,,preto sa pytam ,,,inac skusam vsecko teda od privodu pri motore chapes ,,,,ci nieje nieco upchate ,,,ok ale aj tak diky ,,, Citovat
janty Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 a este aby som nezabudol ....da sa to cerpadlo z nadrzi nejak vybrať ? teda nieje tam dufam nič nalisovane alebo take niečo ,,,, Citovat
Stoat Odesláno 3. prosinec 2011 Odesláno 3. prosinec 2011 Ahoj, někde ve starších vláknech, která nemůžu teď najít bylo napsáno, že u palivového čerpadla lze vyměnit pouze motor, respektive vnitřek čerpadla a nemusí se kupovat celé. Mám Bosch 0 580 303, ale nikde na netu jsem nenašel pouze ty \"vnitřky\". Dělá se to vůbec nebo dělalo? Pokud už ne, může mi někdo ptvrdit zda toto http://autokely.cz/#PATH=3761801;16;145728;148458;1505824;1505825|CT=5|PCT=4|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=3315155|PDPID=3313757|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0| je adekvátní náhrada za to co mám? Mají jich tam dost na výběr a každé je v něčem jiné. Janty: jde to vyndat bez problémů, jen se trochu budeš asi prát s převlečnou maticí, kterou je čerpadlo uchyceno k nádrži. Já to povolil až pomocí kladívka a důraznějších ran přes tuý majzlík. Bacha ať ti to neprdne, je to plast. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 ta samotná čerpadla se kupují v Polsku, na burze v Gliwicích normálně koupíš, cena cca 1000kč jinak komplet čerpadlo se kupuje podle VIN,nemůžeš se splést Citovat
Stoat Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 Díky za info, to je pro mě dost z ruky:(. Dá se na ně spolehnout pokud bych našel někde v polsku na netu nebo raději koupit něco tady? Dle VINka je normální v origo servisu, ale v Kelly ho po mě nikdy nechtěli. To se budu muset poohlídnout asi jinde. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 ta samostatná čerpadýlka z Polska tu jednu dobu prodával člen-Xantik-,psal,že mají najeto tehdy 100tisíc km a jedou normálně...,zkus ho kontaktovat přes SZ, ale on tu moc nechodí, je více na Xantia clubu Citovat
koblih69 Odesláno 4. prosinec 2011 Odesláno 4. prosinec 2011 Ty Polský prodává Hlubina za 890,- Citovat
Stoat Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 A co kvalita? Nevíš jak na tom jsou? Pokud bych odvařil 2 za dobu životnosti origa, tak je mi to jedno. Je možný, že do tý doby bude auto někde jinde. Citovat
janty Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 zdravim ,,,,tak rozobral som pekne to cerpadielko z nadrze podarilo sa mi vybrat ,,,,napojil som to na bateriu na 12v napojil som cisto len motorcek ,,,a ten mi pekne potiahol naftu ...cepradlo som mal ponorene vo vedre s naftou ,,,a fungovalo ,.,,,teda problem mam asi niekde inde ,,,len teras neviem v ktorom kabli by som mal namerat štavu (privodny kabel ) zatial nameral som len elektrinu v kabli modrej farby ,,,nevie nahodou niekto ako to ma byť ? ma stym niekto skusenost ? Citovat
ozzy56 Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 pro měření elektriky v konektoru čerpadla musíte být dva, jeden co zapne klíček a druhý změří zda tam jde proud,nejde to udělat sám, protože po zapnutí klíčku jde proud do čerpadla cca 5 sec. a když nenastartuješ,tak se proud přes jeho ovládací relé vypne...,jsou tam 4 piny--dva plusy (hrubší kablíky) ,jeden pro palivoměr a jeden pro čerpadlo,ostatní dva tenší káblíky jsou uzemnění (kostra) ty piny jsou označeny písmeny, určitě je tam P jako pumpe--to je plus pro čerpadlo,ostatní si už zjistíš sám nevím,zda to tady už někdo psal--pod kapotou je bezpečnostní vypínač čerpadla v nádrži--je červené barvy poblíž nádobky na brzd. kapalinu, musí být stlačený!! Citovat
janty Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 ano viem co myslis myslis .,.,,,blokovani paliva pri naraze auta ,,,len ze to tlacidlo je pekne stlacene to by mi nemalo robit šarapatu Citovat
švec Odesláno 13. prosinec 2011 Autor Odesláno 13. prosinec 2011 Zpráva pro Ozzyho,už jsem zřejmě přišel na to, kde je chyba.Až dnes jsem se k tomu dostal, sehnal jsem druhou kompletní palivovou přívodní jednotku,vyměnil se starou, dal tam kábel a nic.Já vůl, že jsem to neudělal hned, k tomu vydělanému čerpadlu jsem přitáhl od bateky káble a na brnk točí, kolikrát je zapotřebí. Totéž jsem udělal na tom v nádrži a reaguje stejně.Zkoušečkou bylo zjištěno, že je problém v přívodním kabelu v autě,ukazuje pouze stav kapaliny v nádrži. A proto se laskavě ptám, zdali to jde přes nějaké pojistky, nebo jestli jsem schopen to udělat sám, anebo to raději dát zkušenému autoelektrikáři a ještě kydy ten kabel po autě jde? Díky za každé info. Citovat
švec Odesláno 13. prosinec 2011 Autor Odesláno 13. prosinec 2011 Omlouvám se, samozřejmě to není zpráva jen pro ozzyho,ale odpovězte všichni,co o tom něco vědí. Konzultoval jsem to s dvěma autoelektrikáři a oba nezávisle řekli,že samotnými přívodními kabely to nemusí být, může to být pojistka,nebo nějaké časové relé-což už je pro mě španělsko. Díky za každou radu a informaci. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. prosinec 2011 Odesláno 13. prosinec 2011 jj,když k čerpadlu nejde vůbec proud, tak buď spínač pod kapotou, pojistka (myslím taky pod kapotou), nebo řídící relé čerpadla, které je vedle řídící jednotky motoru (má červený povrch) Citovat
švec Odesláno 14. prosinec 2011 Autor Odesláno 14. prosinec 2011 ozzy, máš na mysli tři věci? 1.spínač pod kapotou 2. pojistka 3. řídící relé čerpadla Rozumím tomu dobře? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.