Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

výdrž (ujeté km) letních pneumatik 215/55 R17 na 407

Recommended Posts

Odesláno
hmm trojročné pneumatiky za 10000kč? :blicismajlik

nevím co z toho bliješ...jen by mě zajímalo kolik lidí si koupí 5-4leté auto a hned vymění pneu za nové...ty jako vyhazuješ pneu každej rok,i když je nemáš sjeté? A jestli Hoznza ujede 50 000km za 2-3roky tak to určitě není špatné mít 6let gumu...kolik lidí si kupuje použité a nikdo se nad tímhle nepozastavuje,já teda sice jo,protože je to nebezpečné atd....ale to je zase někam jinám diskuse.

HonzaZ: kurňa to jsi nemohl tohle udělat v loni?...teď když mám conti a možná ještě chvilku vydržej a do zásoby na příští sezonu určitě je nesmysl kupovat...škoda no...

Odesláno
hmm trojročné pneumatiky za 10000kč? :blicismajlik

nevím co z toho bliješ...jen by mě zajímalo kolik lidí si koupí 5-4leté auto a hned vymění pneu za nové...ty jako vyhazuješ pneu každej rok,i když je nemáš sjeté? A jestli Hoznza ujede 50 000km za 2-3roky tak to určitě není špatné mít 6let gumu...kolik lidí si kupuje použité a nikdo se nad tímhle nepozastavuje,já teda sice jo,protože je to nebezpečné atd....ale to je zase někam jinám diskuse.

HonzaZ: kurňa to jsi nemohl tohle udělat v loni?...teď když mám conti a možná ještě chvilku vydržej a do zásoby na příští sezonu určitě je nesmysl kupovat...škoda no...

ja len toľko k tomu, že guma, ktorá tri roky stojí v sklade (ešte k tomu nevieš v akom sklade a ako s ňou za tie tri roky bolo hýbané) stráca svoje vlastnosti a nikdy by som nekúpil NOVÚ gumu s dátumom výroby z iného roku než je aktuálny! A cena 10000kč za trojročné gumy, hmm tak to je silná káva.

Pneumatiky a brzdy sú veci, na ktorých ja osobne absolútne nešetrím. Je to ale každého osobná vec, aké gumy obuje, vidno to pekne aj na našich cestách. A šetria všetci aj majitelia BMV, audi, ... Potom ich musím tlačiť z dvorku pri trojcentimetrovej snehovej kalamite:aut

A posledná vec, pri kúpe auta som si vyskúšal pneu na prázdnom parkovisku na snehu, letné na vode a áno menil som ich hneď. nebolo to lacné, ale bolo to užitočné;)

Odesláno

Sry prečítaj si môj príspevok ešte raz a ak tam nájdeš, že ja spomínam len zimné pneu a letné nie, tak zožeriem klobúk, a ak tam nájdeš, že mením každý rok pneu, tak zožerem aj kabát;)

Pre pneumatiky je lepšie, keď na nich jazdíš ako keď stoja niekde v sklade. Ja mením pneumatiky nie podľa dezénu, ale podľa toho, ako sa auto správa na ceste v konkrétnych situáciách.

Každý nech si ich mení ako xce. Ja som len vyjadril svoj názor, prepáč, že je iný ako ten tvoj:papa

Odesláno

Continental ContiPremiumContact 2

215/55 R17 maju najazdenych 10 000km a v predu sokoro 1mm chyba...

Jedna stoji okolo 150eur ale v dazdi nie su az take dobe... ale do suchucka super ;)

Odesláno

zimné mám teraz Dunlop Wintersport 4D R16 205/60 a lepšie zimné som zatiaľ nemal (mal som aj micheliny aj pirelli), uvidíme, ako sa ukážu o rok

letné mám R17 215/55 taktiež Dunlop a veľká spokojnosť ako na suchu tak na vode

[upravil dne 11/1/12 16:40 od patko79]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Letní originál Michelin 215/55 17\" od výrobce - 6 ks (1,5 sady-1 ks jsem dokoupi a sjel i rezervu) a k tomu zimní Goodyear 205/60 Utragrip 7 - 4 ks, celkem ujeto 154 000 km a pak výměna obou sad. Takže vychází cca 60 000 km na sadu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...