Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

chtěl jsem se zeptat co je dobré do dálkovek? aby to svitilo více a bylo to takove bělejší světlo... našel jsem tohle http://tuning.autodoplnky.cz/tuning-zarovky/xenonove-zarovky-do-prednich-svetlometu/autostyle-zarovky-xenon-hid-ii-olympia-12v-patice-s89647906

ale nevim co to je zač, proto se vás ptám kdo tu žárovku zná at hodi názor.

rozhoduju se mezi totou a HOD žarovkou ( obě 55w)

Odesláno

cokoli co ma modrou banku sviti hur nez s cirou! myslim ze je to i logicke. ja mam s modrou a pisou tam taky jakasi super svitivost ale sviti hur nez zakladni osram me to nevadi jezdim po tme v podstate jen po meste a sviti krasne bile ;)

Odesláno
zas tak nízkou životnost nemají. mám je v tlumených i v dálkových 9 měsíců a drží pořád

já je tam mám 7 měsíců, a taky drží, ale všichni si stěžujóu :D

A jak říkal Koblih, já myslel samozřejmě paraboly :roll:D:D:D

Odesláno

tak prdl jsem tam ty OSRAM NB a řeknu vám nic moc:blicismajlik... když mám potkávací (5000K HID) a připnu dálkovy tak skoro žádná změna, jen něco se tam snaži někde trochu svítit ale fakt nic moc skoro žádnej rozdíl mezi potkávacíma a dálkovima, :myslim ikdyž něco maličičičičičičičičko to sviti lip než obyč žarovka ale fakt jen mali:blablablačičko.. Musim sehnat něco lepšího:aut

Odesláno
Tak nechápu proč by to neměly vydržet paraboly. Pochopil bych to kdybych tam dal 100W žárovky. Potom je to jasny že jdou do ............ Ale u normálních žárovek?

Pár příkladů:

- některé z těch žárovek mají výrazně jiný tvar což tepelně namáhá parabolu, hlavně nad žárovnou protože rozpálené sklo je díky vyklenutí blíž napařené vrstvě a t má tendenci slepnout výrazně rychlei než normálně.

- žárovky mívají nesprávně umístěné vlákno, takže se tepelně namáhají stěny baňky a to vede až k extrémům, že se vlákno sklem \"propálí\" to jsem viděl několikrát ! Výsledek je to, že shořelé vlákno a barva z baňky očudí parabolu.

- barva na žárovkách bývá dost pochyné kvality, začne se pálit a opět očadí paraboly

- špatně umístěné vlákno úplně rozhodí seřízení světlometu - posune ohnisko paraboly. Mimochodem dost častu u každé žárovky jinak.

... proč se rozepisovat dál. Když někdo chce vyhazovat peníze ať je mu přáno...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...