podolak2 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 chtěl jsem se zeptat co je dobré do dálkovek? aby to svitilo více a bylo to takove bělejší světlo... našel jsem tohle http://tuning.autodoplnky.cz/tuning-zarovky/xenonove-zarovky-do-prednich-svetlometu/autostyle-zarovky-xenon-hid-ii-olympia-12v-patice-s89647906 ale nevim co to je zač, proto se vás ptám kdo tu žárovku zná at hodi názor. rozhoduju se mezi totou a HOD žarovkou ( obě 55w) Citovat
koblih69 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Tyto báječné skvosty se už řeší drahně dlouho tady: paraboly na 206 nejsou tak drahý, takže jen do toho [upravil dne 15/11/11 10:25 od koblih69] Citovat
Vítek1 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 cokoli co ma modrou banku sviti hur nez s cirou! myslim ze je to i logicke. ja mam s modrou a pisou tam taky jakasi super svitivost ale sviti hur nez zakladni osram me to nevadi jezdim po tme v podstate jen po meste a sviti krasne bile Citovat
Martin407 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Kup si osram night breaker plus a máš vystaráno. ty modry žárovky (imitace xenonu) jsou úplně k ničemu. Měl jsem je na 407, potom jsem dal ty osramy a neskutečnej rozdíl Citovat
gronholmm Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Přesně tak - v těch dálkových světlech se ty NightBreakery uživí - kolikrát člověk svítí dálkovýma - tam se ta nižší životnost ztratí Citovat
Martin407 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 zas tak nízkou životnost nemají. mám je v tlumených i v dálkových 9 měsíců a drží pořád Citovat
koblih69 Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Von myslel životnost parabol :D:D Citovat
gronholmm Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 zas tak nízkou životnost nemají. mám je v tlumených i v dálkových 9 měsíců a drží pořád já je tam mám 7 měsíců, a taky drží, ale všichni si stěžujóu A jak říkal Koblih, já myslel samozřejmě paraboly :D:D Citovat
Martin407 Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Tak nechápu proč by to neměly vydržet paraboly. Pochopil bych to kdybych tam dal 100W žárovky. Potom je to jasny že jdou do ............ Ale u normálních žárovek? Citovat
alternativ Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 U beznych zarovek a za predpokladu tesneho svetlometu urcite paraboly k ujme neprijdou Citovat
ZoSo Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 dneska sem si koupil nb...tak sem zvědavej.. Citovat
podolak2 Odesláno 16. listopad 2011 Autor Odesláno 16. listopad 2011 tak prdl jsem tam ty OSRAM NB a řeknu vám nic moc:blicismajlik... když mám potkávací (5000K HID) a připnu dálkovy tak skoro žádná změna, jen něco se tam snaži někde trochu svítit ale fakt nic moc skoro žádnej rozdíl mezi potkávacíma a dálkovima, ikdyž něco maličičičičičičičičko to sviti lip než obyč žarovka ale fakt jen mali:blablablačičko.. Musim sehnat něco lepšího:aut Citovat
gronholmm Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Tak to nevím, asi záleží i na typu světlometu - já třeba s NB přesvítím Octávii taky s NB Jinak já si nemůžu stěžovat.. Citovat
koblih69 Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Tak nechápu proč by to neměly vydržet paraboly. Pochopil bych to kdybych tam dal 100W žárovky. Potom je to jasny že jdou do ............ Ale u normálních žárovek? Pár příkladů: - některé z těch žárovek mají výrazně jiný tvar což tepelně namáhá parabolu, hlavně nad žárovnou protože rozpálené sklo je díky vyklenutí blíž napařené vrstvě a t má tendenci slepnout výrazně rychlei než normálně. - žárovky mívají nesprávně umístěné vlákno, takže se tepelně namáhají stěny baňky a to vede až k extrémům, že se vlákno sklem \"propálí\" to jsem viděl několikrát ! Výsledek je to, že shořelé vlákno a barva z baňky očudí parabolu. - barva na žárovkách bývá dost pochyné kvality, začne se pálit a opět očadí paraboly - špatně umístěné vlákno úplně rozhodí seřízení světlometu - posune ohnisko paraboly. Mimochodem dost častu u každé žárovky jinak. ... proč se rozepisovat dál. Když někdo chce vyhazovat peníze ať je mu přáno... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.