Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ufff, hodně silný téma, dle mýho, zbraně, patřej na střelnici, ne, na ulici !!! Nejsme v americe. Kdo se bojí, někam jít, ať nikam nechodí, jsem z Prahy, a, nějaký ty vytažený kudličky, jako přepadení, a, jiný blbostičky, už, byly, ale, že, bych měl strach, a, musel mít píďu????? Blbost !!! V armádě, jsem si, jako Pohraničník zastřílel, až, až, samozřejmě, kdybych si chtěl, nějaký svoje sadistický choutky užít, tak, Sa 58 a, rozsekat někoho pár střelkama na sračky, ve finále jsme měli flusbrok Čz 70, na ránu z milosti. Serte na zbraně, když, jich nechcete používat, pro zábavu na střelnici. V \"terénu\" si s nima tak akorát poserete život, za nepřiměřenou obranu. Faktem, je, že, nejen naše společnost, se stává, více agresivní, je to celosvětový. Chyba , u, nás, je dle mýho zrušení, trestu smrti, a, tak se, agresoři nemaj čeho, bát. Proto, se, rádoby borci, posilujou, zbraní, ale, jen, proto, aby, zahnali svůj strach, či, paranoiu. Pro nás ostatní, velmi nebezpečná varianta člověka, kterej, může, ublížit, i, lidem, který nemaj nic společnýho, s, jeho problémem. :roker

Odesláno

Zakládáš flame??? Diskuse na toto téma jsou na jiných serverech. A jestli máš něco proti zbraním, doporučuji si o tom nejdřív něco přečíst, než napíšeš takovejhle nesmysl, cos tu vyplodil. Navíc naprosto mimo mísu, protože tu nediskutujeme o tom, jestli nosit a BRÁNIT se, ale o tom, co kdo má.

Odesláno

Plynovku? To jsi spíš sebevrah. Midlíku, tak, jako ty máš právo nechat se zabít, já mám právo nenechat se zabít. Připraveným štěstí přeje. Tak jako Ty máš právo nebýt připraven, já mám právo připraven být. To je celé. Jestli Ti to vadí, tak sem nelez.

Odesláno

Sorry, jen názor, mám nastříleno, myslim, víc jak ty. Dokonce, i, maketu tanku, ale, asi to sem vážně nepatřilo. Přeju ti hodně štěstí, s, obranou :D:roker

Odesláno

No.. o tom, kdo kolik má nastříleno se odmítám bavit. Jeden o druhém víme houby. Já Ti přeju hodně štěstí bez obrany. Když k něčemu dojde, což nikomu nepřeju, budeš ho potřebovat víc, než já. Víš... my, co nosíme zbraň na obranu víc, než kdokoli jiný doufáme a snažíme se, abychom ji tímto způsobem nikdy použít nemuseli.

Odesláno

To doufám, od, útoku, k, obraně, je, jen kousek, a, to, jen ten, kterej posoudí soud, a, věř, že, obranář, je na tom hůř. Jestli jí potřebujete, tak to chápu, měřim 164 cm, pár dní po napadení, v, nemocnici, za sebou mám, ale, nikdy bych nestřílel. Nějak mi to nepřijde rozumný. Stejně, když ti někdo z ničeho nic, kopne do držky, těžko vyndáš, cokoli :D:roker

Odesláno

Za 16 let u armády jsem si vystřelil z kde čeho od armádní pistole Pi52 přes Sa58 Uk až po PLDVK - řekl bych že to není o tom kdo, kolik a čím má nastříleno, ale proč u se be zbraň vůbec mám a zda jsem schopen a ochoten jí použít. Mám MAGNUM 45 - jen proto, že se mi líbí a je to úctyhodný kalibr. Dvakrát, třikrát ročně si jdu na střelnici vyzkoušet mušku, ale doufám, že nikdy nedojde k tomu, abych jí musel použít.

Odesláno

Policista, jako, vykonavatel zákona, zastřelí, člověka, a, má tahanice, o, kterejch se vám nesní, jak, asi dopadne obyčejnej člověk, co, se jen brání?? Nikomu z vás, to nepřeju, i, kdyby, jste si mysleli, a, BYLO právo na vaší straně. Amerika je daleko, a, právo, u, nás je na straně poškozenýho, ať si to kdokoli vykládá po svym. Je to špatně, ale, tak to bohužel je. Navíc, mi uniká pointa lidí, co, se chluběj, na veřejným fóru,že, vlastněj zbraně :D:roker

Odesláno

Tady se tak nějak nikdo nechlubí. Si tu o tom povídáme, což je naše právo. Tys snad někdy někoho zastřelil, ře o tom tolik víš? Jen Ti připomenu další z práv, které máme: Právo se bránit. A právo být na obranu připraveni. Stejně, jako každý má právo se nechat okrást, zmrzačit i zabít. A útočníkovi to usnadnit. Tak je postaven náš zákon, ne emejrickej.

Jinak dle mých zjištění legální držitelé zbraní na obranu mnohem více toužej se nikdy nedopstat do situace, kdy by ji museli použít, než lidé neozbrojení. Z toho pak vyplývá i přístup k takovým situacím a schopnost se jim vyhnout už v zárodku.

Držení zbraně je podobná filozofie, jako bojová umění. Je to o přístupu k životu, k sobě samému, o chování a sebeovládání. Legální držitelé zbraní jsou mnohem méně nebezpeční, než někdo, komu se zbraň do ruky dostane náhodně. O tom je ta filozofie, o tom je ta připravenost k vlastní obraně. Současně je to výraz větší svobody a nezávislosti, výraz toho, že se nebudu podřizovat ani případným lumpům.

Proto jsem psal, že by bylo dobré si o věci nejprve něco přečíst. Na wiki je několik velmi zajímavých citátů velmi slavných osobností: http://cs.wikiquote.org/wiki/Zbran%C4%9B A pak několik zajímavých studií o zbraních, kterých je plný internet http://www.gunlex.cz/2008/05/01/myty-a-fakta-o-zbranich/ . Neopomínám ani některá zajímavá vyjádření našich politiků: http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Pravo-drzet-zbran-a-zastrelit-zlodeje-Poslanci-to-chteji-jako-v-USA-219186

Odesláno

Kurt - už od dob, co mám SIGa, tak mám na zadní straně ZP - \"Oprávněn nosit zbraň kategorie B\"

A CZ - 858 je kategorie B.

Navíc \"nákupka\" byla samonabíjecí kulovnice/puška a byla \"k ochraně života, zdraví nebo majetku\"...

Edison - Je to sklopka, takže na zádech není problém.

[upravil dne 12.3.2012 12:23 od Demo]

Odesláno

Jde o to, na co zněla ŽÁDOST O POVOLENÍ - hned pod nadpisem jsou 3 zákonné důvody, pokud nemáš ani jeden škrtnutý, máš ji i na nošení. Oni s tím prý někde dělají potíže (ačkoliv není důvod, což přiznalo i MV).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...