Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes mi trchu vypeklo auto. Ráno start bez problémů - poté 2x pojížďka po parkovišti a když jsem k autu přišel a odemkl ho tak nevyjeli zrcátka. Po otočení klíčku jen cvakání zámků a varovné pípání. Vytáhl jsem startovací kabely, poprosil o elektriku z nějaké 206 a ejhle opět pouze cvakání a pípání. Usoudil jsem že nejspíše budou slabé startovací kabely. Přidali jsme další a opět jen cvakání i po zkoušce připojení jiného auta. Pak jseme zapojili auto na lano a roztáhli ho - motor byl teplý-jednou se převalil a auto chytlo. Doma už šlo nastartovat normálně. Nevím zda to udělala baterka ale veškeré příznaky tomu nasvědčovali. Už párkrát jsem s ní měl při raním startu problémy a uvažoval o nové. Objednal jsem Vartu Silverstar 77Ah tak doufám že se to nebude opakovat.:roll

Odesláno

No baterka není za pár korun, já bych nejdřív zkontroloval kontakty, proměřil baterku a až pak bych ji kupoval. Nabíjíš ji někdy? Já jezdím jen krátké trasy (2-6 km) s neustálým startováním (asi 6x denně), náběhem a doběhem topení, šoupáním dveří .... a když ji asi 3 týdny nedám na nabíječku tak už na mě při startu bliká varovnými, takže ji každou neděli dám preventivně na nabíječku a mám klid. V létě to nedělám, protože nejde topení (to je hroznej žrout) a tak to není třeba.

Edit:

Taky bys to mohl mít vadný startér :myslim

[upravil dne 17/1/13 18:55 od Bigbadjohn]

Odesláno

Nabíjím i jsem jí proměřoval a je na výměnu - je tam 7 rokem. Starter by alespoň vydal nějaký zvuk nebo ne - tohle značilo jako když je baterka KO. Ale překvapilo mi že to nešlo ani přez ty kabely.

Odesláno

No mě právě překvapilo, že to nešlo ani přes ty kabely. Třeba to byly nějaký slabý. Já jsem kdysi taky měl takový a pak jsem koupil pořádný a už jsem s nimi startoval i 1.9 diesela s plně vybitou baterkou a šlo to v pohodě. Tak ať nová baterka slouží.

Odesláno

Já jsem takhle zůstal v Chorvatsku na parkovišti, když jsem spoléhal na ochranu před vybitím baterie a nevypnul jsem lednici. Příznaky stejné. Na kabelech asi čtvthodiny, než se baterie trochu zpamatovala, po tu dobu jen cvakání startéru a pod tlakem nervozity a častějších intervalech snahy nastartovat i smrad z elektriky a to mě oživoval MB Sprinter. Nakonec to po té cca. čtvrhodině chytlo a jezdil jsem až do této neděle, kdy jsem ji už opravdu konečně dal na nabíječku. :mad:

Odesláno

Je to celkem normální věc. Kabely nepomůžou když je baterie příliš vybitá, nebo má více článků zkrat (byť dočasný). To se pak chová jako zátěž a veškerý proud, co jde přes kabely z jiného auta se spotřebuje ve vadné baterii a žádný nejde do starteru. Je třeba počkat až se oživí ta prázdná baterka (třeba 15 min.) a pak to zkusit.

Pokud by někdo měl zájem mohu v okolí Hradce Králové udělat zátěžový test baterie. Test trvá cca 2-3 hodiny a ukáže křivku vybíjení baterie při jmenovitém proudu do 30A. Dobré pro vyzkoušení kapacity nově koupené baterie.

Odesláno

Tak jsem se konečně rozhoupal a jdu objednat baterku

Nejspíš půjdu taky do tý EXIDE Premium EA770

Je to za ty prachy dobrá volba? vejde se v pohodě?

Nebo jít radši do Varty? Je cca o 300kč dražší?

[upravil dne 22/1/2013 11:27 od kveton]

Odesláno

Určitě Exide, je lepší než Varta, i když je levnější. Mám tu Exide zatím rok, a zrovna včera jsem měřil startovací proud a dává dokonce o 10A více než má udáno nová.

[upravil dne 22.1.13 14:06 od filas1]

Odesláno

Ja som za jeden rok neuvidel nič :D

Ročná Varta ešte nebola na nabíjačke a štartuje stále dobre aj pri mrazoch a to dokonca na nej beží v zime každé ráno 20 minút bufík.

No... možno preto aj tak dobre štartuje:myslim

Odesláno

Ja som dnes v noci nechtiac otestoval novú Exide EA770 77Ah 760A.

Nechal som zapnuté Webasto. Bežalo pri -5°C asi 11 hodín a ráno som naštartoval s vystražnými smerovkami. Ale naštartoval!

Po štarte dostal alternátor takú nakladačku, že sa z neho dymilo!!!

Odesláno
Ja som dnes v noci nechtiac otestoval novú Exide EA770 77Ah 760A.

Nechal som zapnuté Webasto. Bežalo pri -5°C asi 11 hodín a ráno som naštartoval s vystražnými smerovkami. Ale naštartoval!

Po štarte dostal alternátor takú nakladačku, že sa z neho dymilo!!!

To spínaš natvrdo,že to jelo tak dlouho?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...