Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ja len preto, lebo si povedal, čo to je, čiže aktívny polovodičový prvok, ktorý sa nedá len tak zmerať ohmmetrom, ako tu niektorí písali, že koľko mámať odpor:grr...na druhej strane mi nesedí, ako môže pomaly odchádzať....porucha, dva dni nič, zas porucha, 2 mesiace nič, a potom stále porucha

Odesláno

Nechcem sa s tebou hádať, to o odpore som písal aj ja a je to tak, že raz funguje a raz nie. Odpor mám overený na troch senzoroch, ktoré som už menil. Tretí vadný som dokonca určil len na základe odporu, kúpil nový a vymenil sám. Nepotreboval som žiadnu diagnostiku na určenie, že ktorý je vadný. Dobrý má odpor do 10M ohm, vadný pár 100k ohm. Myslím, že sa to dá zistiť aj napätím na snímači, ale to nemám overené. V čase keď auto zahlási chybu, na vadnom snímači je 0V, riadiaca jednotka ho odpojí. Na dobrých snímačoch je 12V. Na zmeranie ale treba napichnúť vodiče ihlou.

Odesláno

Odpor snímače bývá obecně okolo 1k ohmu, takže je snadno proměříš pokud nenaměříš nic nebo výrazně nižší odpor je problém buď v kabelu ( zkrat nebo přerušení ) a nebo v samotném snímači.

Odesláno

ja len detail, polovodičový prechod PN či NP má to čaro, že mení svoj odpor v závislosti od napätia :-)))))....plus magnetizmus (hallov).....plus svetlo (fotočlánok)...atď plus bežný polovodič prechod...dióda a spol...čiže napr merať odpor diódy, ktorá nie je zapojená v obvode bez napätia...vtip...(no pkial tvoj merák jej nedá min 1,7 V)

Odesláno

no klasický....chyba abs, esp...v júni mi to robilo, bol som na dia, PZ snímač vraj v prdeli, potom 3 mesiace ako víno, a teraz sa vrátilo, a už stále na dia som ešte nebol

Odesláno

No veď dám ho vymeniť, nič iné mi neostáva, vybraté som mal vš 4, čistil som ich, ale dám to do servisu, keď treba nádrž spustiť, do toho sa mi nechce

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...