fifi Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 vie mi niekto povedať alebo poslať schému čo obsahuje tento snímač, resp, čo sa v ňom vie pokaziť? Citovat
AnotherOne Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 Neopravíš v ňom nič. Je to hallova sonda zaliata v umelej hmote. Len výmena za nový. Citovat
fifi Odesláno 21. říjen 2011 Autor Odesláno 21. říjen 2011 ja len preto, lebo si povedal, čo to je, čiže aktívny polovodičový prvok, ktorý sa nedá len tak zmerať ohmmetrom, ako tu niektorí písali, že koľko mámať odpor:grr...na druhej strane mi nesedí, ako môže pomaly odchádzať....porucha, dva dni nič, zas porucha, 2 mesiace nič, a potom stále porucha Citovat
AnotherOne Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 Nechcem sa s tebou hádať, to o odpore som písal aj ja a je to tak, že raz funguje a raz nie. Odpor mám overený na troch senzoroch, ktoré som už menil. Tretí vadný som dokonca určil len na základe odporu, kúpil nový a vymenil sám. Nepotreboval som žiadnu diagnostiku na určenie, že ktorý je vadný. Dobrý má odpor do 10M ohm, vadný pár 100k ohm. Myslím, že sa to dá zistiť aj napätím na snímači, ale to nemám overené. V čase keď auto zahlási chybu, na vadnom snímači je 0V, riadiaca jednotka ho odpojí. Na dobrých snímačoch je 12V. Na zmeranie ale treba napichnúť vodiče ihlou. Citovat
koblih69 Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 Odpor snímače bývá obecně okolo 1k ohmu, takže je snadno proměříš pokud nenaměříš nic nebo výrazně nižší odpor je problém buď v kabelu ( zkrat nebo přerušení ) a nebo v samotném snímači. Citovat
AnotherOne Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 To ale hovoríš o snímači na 406, tam je obyčajná indukčná cievka. Citovat
fifi Odesláno 21. říjen 2011 Autor Odesláno 21. říjen 2011 ja len detail, polovodičový prechod PN či NP má to čaro, že mení svoj odpor v závislosti od napätia :-)))))....plus magnetizmus (hallov).....plus svetlo (fotočlánok)...atď plus bežný polovodič prechod...dióda a spol...čiže napr merať odpor diódy, ktorá nie je zapojená v obvode bez napätia...vtip...(no pkial tvoj merák jej nedá min 1,7 V) Citovat
AnotherOne Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 A ďalší vtip odpor bol v oboch polaritách skoro rovnaký ako pri dobrom tak aj pri zlom senzore. Citovat
fifi Odesláno 21. říjen 2011 Autor Odesláno 21. říjen 2011 no veď to ja chuj som meral na základe rád odtiaľto a nič som nezistil, kým si mi nepotvrdil, že je to polovodič Citovat
AnotherOne Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Polovodič nepolovodič u mňa to fungovalo tak. A aký si mal vlastne problém? Citovat
fifi Odesláno 22. říjen 2011 Autor Odesláno 22. říjen 2011 no klasický....chyba abs, esp...v júni mi to robilo, bol som na dia, PZ snímač vraj v prdeli, potom 3 mesiace ako víno, a teraz sa vrátilo, a už stále na dia som ešte nebol Citovat
AnotherOne Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 No keď to ukázala diagnostika tak nie je čo riešiť. To čo popisuješ je typický priebeh. Chvíľu to ide chvíľu nie a potom už vôbec. Citovat
Přema Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 A proč ho prostě nevyměníš?????? Nějak nechápu co chceš na to opravovat.... Citovat
AnotherOne Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Ja tiež nie. Bude zázrak ak ho dostane vôbec vonku vcelku. Citovat
fifi Odesláno 22. říjen 2011 Autor Odesláno 22. říjen 2011 No veď dám ho vymeniť, nič iné mi neostáva, vybraté som mal vš 4, čistil som ich, ale dám to do servisu, keď treba nádrž spustiť, do toho sa mi nechce Citovat
Přema Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Tu nádrž jen trochu povolíš aby si protáhl kabel k servisnímu otvoru........ze vším všudy práce tak na půl hodky Citovat
fifi Odesláno 22. říjen 2011 Autor Odesláno 22. říjen 2011 to nemusím nič odpájať od nádrže, ani hadicu od plniaceho hrdla? Citovat
HonzaZ Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 No, pokud chceš kablíky protáhnout prolisy na nádrži, tak musíš uvolnit nalévací hrdlo pod víčkem v blatníku. Citovat
Přema Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Já nic neuvolňoval a protáhl........už sem tak měnil obě zadní čidla.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.