buga Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 to neviem kde si to pocul... no mi vravel ze boli verzie oktavie, kde od vyroby si mohol mat uz xenony ale ze nemali ostrekovace, tak ja neviem.. Citovat
Stuchy Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 Češi mají jednu kouzelnou vlastnost, i když je všechno jasný, pravidla nastavený, tak si hledají skulinku jak to vobčůrat. A ještě mají takovou drzost, že doufají vnějakou toleranci. nejdřív jsem nechtěl už do této diskuze vůbec psát, ALE.... měj si radši ve svém autě žárovky a kritizuj tady xenony i když se dají seřídit tak aby jsi nikoho neoslňoval to beru, ale já radši budu mít v autě 6000k xenony což je krásně bílý světlo a uvidím všechno co se děje na cestě než abych měl žárovky a pak někoho přejel....ale ty radši měj žárovky a pak žij s tím že jsi třeba přejel malou holčičku protože šla po kraji ale tvoje světla ji nezachytily včas tak jsi ji zachytil ty nárazníkem.... Citovat
Vítek1 Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 jo to jsou keci z aukra od prodejcu ne? A jak se serizuje ta vybojka v te parabole na zarovku??? uz se ptam asi po 101 a porad to nevim jak? je pravda ze zrovna 406 ma velkou clonku ale to neni vse! edit podle me je to nemozne viz tohle video 1:40 je videt rozdil sice to neni cira optika ale v ni to bude stejne http://www.youtube.com/watch?v=yVuSSdZNsZw [upravil dne 4/11/11 15:07 od Vítek1] Citovat
koblih69 Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 Vítku, pěkné video, ale lepší je to za tím, to si poiřídím já a budu s ním častovat \"zachránce malých holčičekk chodících v noci po špatné straně\" Citovat
Stuchy Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 jo to jsou keci z aukra od prodejcu ne? A jak se serizuje ta vybojka v te parabole na zarovku??? uz se ptam asi po 101 a porad to nevim jak? je pravda ze zrovna 406 ma velkou clonku ale to neni vse! edit podle me je to nemozne viz tohle video 1:40 je videt rozdil sice to neni cira optika ale v ni to bude stejne http://www.youtube.com/watch?v=yVuSSdZNsZw [upravil dne 4/11/11 15:07 od Vítek1] až na to že to ukazují na meganu co nemá čirou optiku Citovat
buga Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 ako ja na jednej strane chapem, na druhej ked mas cocku a do toho das vybojku, nemyslim si ze by to bolo oslnujuce.. inak povedane, soferujem uz par rokov a to kolko dorobenych xenonov co som videl na cestach sa rovna tolkych normalnym, len v nich sedeli sorry za vyraz idioti, ktory nevedeli normalne ziarovky taktiez nastavit a especially neznasam Fabie lebo vacsina ich vypaluje oci Takze si myslim ze dorobene xenony tym kt to oslepuje sa rovna tym autam kt jednoducho maju zle taktiez nastavene svetla normalne od vyroby klasicke.. vy mate pocit ze tych xenonovych je tolko? ja nie Citovat
733thunder Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 inak minule som pocul ze starsie oktavie taktiez mohli mat xenony od vyroby a to nemali napriklad ostrekovace, a ze taktiez aj dnes su auta ktore nemaju a to mi vravel policajst, dopravak Jasne ze aj starsie Octavie mali xenony,konkretne Octavia RS. Ale staci sa pozriet na Octaviaclub,Skodaklub a podobne zamerane fora a uvidite kolko ludi montuje svetla z RS a xenony v nich.Ziadna jednotkova octavia s cirou optikou bez sosoviek xenony nemala. Citovat
Vítek1 Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 jo to jsou keci z aukra od prodejcu ne? A jak se serizuje ta vybojka v te parabole na zarovku??? uz se ptam asi po 101 a porad to nevim jak? je pravda ze zrovna 406 ma velkou clonku ale to neni vse! edit podle me je to nemozne viz tohle video 1:40 je videt rozdil sice to neni cira optika ale v ni to bude stejne http://www.youtube.com/watch?v=yVuSSdZNsZw [upravil dne 4/11/11 15:07 od Vítek1] až na to že to ukazují na meganu co nemá čirou optiku jo ale tvoreni paprsku je dost podobne vysledek z nastaveni svetel bude dost podobny Citovat
733thunder Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 Ja aj tak nechapem naco sa to tu vobec rozobera,jednoducho nie su povolene,parabola nato nie je stavana,nema to tam podla vyhlasky co robit. Citovat
razor Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 Nemáte pravdu,mě to právě prošlo technickou a to offiko..Žádný kamarádi ani nic takovýho.. To video je moc krásný-to je fakt,ale je to na starým meganu,co nemá čočky,pouze paraboly,který to světlo rozprsknou do všech stran,což má logicky za následek oslnění všech ostatních účastníků provozu...... Naprosto souhlasím s tím,že to tam nepatří.:bojim:bojim Řešíme tu ale auta,který na to jsou uzpůsobený-tzn mají čirou optiku,čočky a ostřikovače(i když ty podle mě nemají moc extra smysl..stačí jednou za čas otřít světlo hadrem a je to možná lepší než ostřikovač.. Někdo se tu ptal,že neví jak se to nastavuje-odpověď je naprosto jednoduchá-Uplně stejně jako normální žárovka! Patice je stejná,velikostí je to taky skoro stejný-tak jaký je teda problém v nastavení??To že to potřebuje vysokonapěťový měnič a je v tom jinej plyn ještě neznamená,že se to nedá nastavit...:roll:roll Ještě jednoupodotknu,že nikoho neoslňuji,je to vyzkoušený snad ve všech možných situacích a viditelnost je lepší asi tak o 200% oproti žárovkám..Není co řešit,pokud dodržíte určitá pravidla,není s tm problém........ Citovat
koblih69 Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 Hoď sem VIN a jméno toho STKčka, prověříme Citovat
razor Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 Proč byhc to dělal ? Aby takovej rejpal jako ty dělal někomu problémy? Jak jsem řekl,u některých aut to jde,pokud dodržíš všechny zásady a u některých prostě ne... Myslím,že dostatečně rozepsaný to tu už je... A jestli radši jezdíš po tmě,tak je to tvoje volba,ale já s tím má problém...Pokud auto nesvítí,je mnohem nebezpečnější,než kyby třeba oslňovalo,protože oslnění trvá asi tak 3 vteřiny,zatímco málo světla a špatnou viditelnost máš celou dobu....... Citovat
buga Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 keby som nemal cocky na mojej 207 od vyroby, taktiez by som nechcel mat xenony a ani by som nedoporucil. sice xenony ani nemam zatial, len uvazujem o nich.. a kebyze mi to jeden policajt nepovedal ze v cocke to bude v poriadku, tak by som taktiez nad tym neuvazoval Citovat
buga Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 jeden policajt jeden staci, ci:P nemusia byt zas premnozeny Citovat
pipistrel Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 gabo neislo o mnozstvo ale o dotycneho teda ked myslime toho isteho Citovat
John_Ice Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 ....Pokud auto nesvítí,je mnohem nebezpečnější,než kyby třeba oslňovalo,protože oslnění trvá asi tak 3 vteřiny,zatímco málo světla a špatnou viditelnost máš celou dobu....... to si děláš srandu ????umíš počítat?...3s při předpisové 90 na silnici je hrozně dlouhá doba a kolik ujedeš m a to už nepočítám při 100km/h.....nehádám se jestli hid nebo ne,ale co jsi vyplodil za mě je to nesmysl.Ty uvidíš druhej neuvidí.... Citovat
razor Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 O.K...Tak já přehodím na normální žárovky,vyfotím ti to a pak přehdíman výbojky a vyfotím znovu....Nebo ještě lépe-udělám video...Tyhle dohady jsou zbytečný.. Dám ti to sem,ať vidíš,jakej to je rozdíl..Natočím i pohled z protijedoucího auta,ať si ukážem jak moc to oslňuje.. Předchozí příspěvek musím uznat,že zní trochu jinak,než jsem to myslel-samozřejmě je to tak jak jsem to napsal nesmysl..... Ctěl jsmetím říct,že teď vidím mnohem lépe,než s žárovkama a přesto nikoho neoslňuju a vzhledem k tomu,že mám 4300K,tak si myslím,že protijedoucí ani netuší,že to jsou xenony... Naposledy jsem jel v noci z Chomutov a věřte mi,že jsem byl opravdu nebezpečnej,protože viditelnost 5metrů před auto a dál tma,to je vážně na houno...To nevidíte ani kam vede cesta,natož co na ní je za překážky... Stojím si za tím,že HID můžete bezproblémů do auta nainstalovat,za předpokladů,který taddy jsou napsaný už asi 1000x Citovat
Vítek1 Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 no kdyz to budes fotit nebo natacet tak v nejvetsim pripade si sam nastavi hodnoty a nic nepoznas. vyfot spis auto postavene proti zdi s zarovkama a pak s nim ani nehni a s xenonama Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.