Háček Odesláno 9. říjen 2011 Odesláno 9. říjen 2011 Tak mam dotaz mam 405 kombi 1,9 GRD koupil sem speedliny 15 obul na ně 195/65 R15 jak rikam ja max povoleny kola sou ve velkym tech. A ten ssebou není nutný takze policajti sou nahraný a nic nepoznají. Max jsou povoleny myslimze r14 175/70 jaky mate nazor na to? Nekdo mi rika ze je to fuk a nekdo me od toho odrazuje .. Ale myslim ze nejsem jediny kdo tohle porušuje Citovat
Šalda Odesláno 9. říjen 2011 Odesláno 9. říjen 2011 Tam jde ale taky o to, že když způsobíš nedej bože havárii, tak to platím vše, protože máš neschválený kola na autě, a proto od toho dá Tvoje pojišťovna ruce pryč Citovat
ozzy56 Odesláno 9. říjen 2011 Odesláno 9. říjen 2011 co máš mít na autě víš...,a co chceš jako dál vědět? [upravil dne 9/10/11 22:41 od ozzy56] Citovat
Benžík Odesláno 9. říjen 2011 Odesláno 9. říjen 2011 Většího gumama si ničim nepomůžeš a v případě nehody se to může zjistit a to je větší průser než když to zjistí policajti při běžný kontrole. Citovat
suk.p Odesláno 9. říjen 2011 Odesláno 9. říjen 2011 Tak mam dotaz mam 405 kombi 1,9 GRD koupil sem speedliny 15 obul na ně 195/65 R15 jak rikam ja max povoleny kola sou ve velkym tech. A ten ssebou není nutný takze policajti sou nahraný a nic nepoznají. Max jsou povoleny myslimze r14 175/70 jaky mate nazor na to? Nekdo mi rika ze je to fuk a nekdo me od toho odrazuje .. Ale myslim ze nejsem jediny kdo tohle porušuje[/rquote Možná před dvaceti lety, dnes jsou propojeny on-line a jistě víš, že při přepisu přepisují všechny údaje do počítače. Citovat
Dundee Odesláno 9. říjen 2011 Odesláno 9. říjen 2011 Jak píšou ostatní, v případě nehody máš průser... Ale jinak jsem měl v TP rozměry 175/70/14, 185/65/14, 195/50/15 a pro T16 byly ještě 205/50/16. Citovat
Háček Odesláno 9. říjen 2011 Autor Odesláno 9. říjen 2011 Ok tak dik jezdim opatrne cajti me jeste neatavely , zapis v trestnim rejstřiku nemam tak zatim snad problemy nebudou.. jen me zajimalo jestli s tim mate nekdo zkušenosti se stavenim cajtu kdZ stemely jinej rozmer nez ma byt .. Citovat
Marcel00 Odesláno 9. říjen 2011 Odesláno 9. říjen 2011 dostanes pokutu, u nas na SK odoberu TP, v rakusku dostanes napriklad taku pokutu ze bude vyssia ako hodnota Tvojho auta... myslim ze kolegovia ti tu uz popisali dost dobre preco nie ine ako v TP. darmo jazdis opatrne, nemusis byt ani vynnikom nehody... akonahle sa zisti ze mas ine pneu ako predpisane aj napriek tomu sa bude poistovna vykrucat a moze sa ti stat ze ti to budu regresovat... toto sa tu uz riesilo snad 30x... podla mna zbytocne vlakno... Citovat
Roky Odesláno 10. říjen 2011 Odesláno 10. říjen 2011 No ja v TP mám zapsány tyto rozměry pneu 205/50/R15 85V,195/60/R14 80U, povolené vyjímky 165/70/R14 80U , 175/70/R14 80U , 155/R14 80Q M+S ,rozměr ráfku 7Jx15 H2 a 5Jx14 - 11 let jezdím s pneu 195/60/R15 6,5Jx15H2 jak na STK tak sil.kontroly žádný problém. Citovat
Háček Odesláno 10. říjen 2011 Autor Odesláno 10. říjen 2011 Dik roky tohle sem chtel slyšet , ne to ze dostan pikutu nebo tak Tyhle věci jak jsem přemejšlel je lepší neřešit .. Třeba dnesks sem jel do auto kelly a na parkaci stala felda hnusna jak stehno a mela kola 15\" s gumama 205/50 r15 .. takže eh myslim ze je vetsi moznost s problemem pri bouračce nez pri sbezne kontrole .. Konec šmitec ko ec diskuse Citovat
Žídek Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 Mne už s mým zapatinovaným P405 stavěli snad dvacetkrát. Co se týče gum, kontrola se týkala vždycky toho, jestli mají dobrý vzorek. Na gumy se policajti při běžných kontrolách koukají a taky trojúhelník a lékárničku, potom jestli svítí světla a jestli jsou v pořádku doklady, pak na zadní RZ, jestli není propadlá stk. Důvod proč na toto téma reaguji je jiný. Vždycky se najdou diskutéři s komentáři typu coby kdyby. Kdyby byla nehoda, tak coby potom. Jestli mají pravdu anebo ne, to nevím, protože jsem ještě nehodu neměl a to jezdím řadu let. Podobné komentáře, jako kdybych měl 195/15 gumy namísto 175/14 by se mi líbily, pokud má někdo z vás osobní zkušenosti anebo pracuje v branži. Jak se to řeší doopravdy? Nevíte, tak taděj mlčte. Pokud víte, tak napište. Například měl jsem gumy patnáctky namísto čtrnáctek, vrazil do mne nějaký blb a oni mi nezaplatili škodu. Nevím, neslyšel jsem a neznám podobný případ. Byl jsem na STK (bez úplatku opravdu fakt přisahám), tam nečuměli moc na gumy. Dobrý vzorek jsem měl a kdyby se technik zajímal o rozměr, všiml bych si toho, že brejlí na nápis do pneumatik. Jednou se mi ale stalo že jsem vezl ke kontrole kdysi Barkas a měl jsem na gumách 84T namísto 86. Technik měl řeči, ale napsal to do lehkých závad, takže jsem STK prošel, ale byla to stará dodávka, tam jsou asi přísnější. Co jestli máš 15 palců namísto 14? Já bych to fakt neřešil. V zásadě jsou patnáctky lepší, než čtrnáctky, tak by neměly být námitky. Problém může být v zimě se zmrazky mezi gumou a podběhy, taky spotřeba bude logicky vyšší a pozor na tachometr. Nebude ukazovat správně, ale to lze zkorigovat, tak bych z toho nedělal zast tak veliký problém a troufám si okecat, taky na Slovensku. V Rakousku ne, já neumím rakousky, vlastně ani německy, tak tam bych nic neokecal, kdybych neměl tlumočníka Citovat
Benžík Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 Mě po nehodě pojišťovák koukal na pneumatiky, ne na rozměry, ale jestli nejsou sjetý. A to se nehoda stala tak, že jsem několik minut stál na křižovatce a lehce mi zezadu do auta narazil kamion (promačknutý dveře kufru), takže na to by stav pneu na mým autě nemohl mít vliv. Na otázku proč to kontroluje odpověděl, že musí. Citovat
dýzl Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 Je otázka zda se koupí staré,resp.jeté,kola bez jakékoliv dokumentace.Pokud nové , tak by to mělo být snad v pohodě,protože každý typ má povoleno výrobce více rozměrů kol a pneu.Viz odkaz jak na jiný rozměr ale jen u nových!! http://www.elektrony.cz/?PHPSESSID=2757f955deec8e91f6406b7e9be67aef&volba=FAQ#rozmer-rafku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.