georgegg Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 jelikož se pomalu, ale dost jistě blíží zahájení stavby našeho rodinného domu a nářadí není nikdy dost, chtěl bych se Vás zeptat jakou aku vrtačku byste mi doporučili. Cenovku bych viděl někdo plus mínus 2tis. Kč. Díky za všechny tipy a rady co vybrat a čemu se naopak vyhnout jo a ještě bych chtěl aby měla dvě baterie [upravil dne 5/10/11 12:52 od georgegg] Citovat
georgegg Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 co řeknete na tohle? http://www.euroking.cz/sroubovak-aku-bosch-psr-144-2-aku http://shop.boukal.cz/elektricke-naradi/sroubovak-ds12dvf3-aku-sroubovak-12-v-1-4-ah Citovat
oddie Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Prašť jako uhoď, za 2tis i s dvěma aku to bude stejně jen dětská hračka. Citovat
georgegg Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 tak já to taky nechci na každodenní práci, jen na občasný použití, někde něco přišroubovat nebo vyvrtat a tudíž mi přijde zbytečný investovat do nějaký profi, kterou bych stejně nevyužil;) Citovat
Guest minimaxa Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Dewalt, ale pokud nemáš prachy a chceš ušetřit, jdi do Bosche a za 2t. určitě pořídíš Citovat
oddie Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Tak to je jasný, to chápu, akorát holt i při tom občasném použití pak ten výkon chybí. Zkusil bych pohledat nějaké výprodeje 18V, možná i na ebayi by se něco mohlo najít. A radši bych si třeba litr připlatil, však ona se pak doma nezkazí a nebudeš muset tak brzo kupovat další... Citovat
oddie Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Dewalt, ale pokud nemáš prachy a chceš ušetřit, jdi do Bosche a za 2t. určitě pořídíš Jo, 18V DeWalt, dvě LiON baterky, nabíječka a je v tom za 8, ani nemrkne Citovat
Kurt Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Vezmi toho Hitachiho - tady: http://www.naradi-vitek.cz/hitachi-ds12dvf3-1-4-ah/ (o pětiklíště levnější, doprava zdarma, osobně otestovaný e-shop). Citovat
Jarouš307 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Souhlasím s Minimaxou, DeWalt je klasa, mám ho třetím rokem a max. spokojenost. Je sice dražší, ale pokud s ním někdo dělá téměř denně, jako já, tak se to prostě vyplatí. Za dvojku si ale nekupuj. Kvalitní nářadí ti vydrží roky a při práci na domě to pak jistě oceníš. Kvalitou zpracování a výdrží pak i Bosch, ale modrý. Za nějakech 4-4,5 tis se dá taková pořídit(http://www.peddy.cz/aku-naradi/aku-sroubovaky/aku-sroubovak-bosch-gsr-14-4-2-li ) a kamarád co jí má je taky nadmíru spokojený. Důležité parametry jsou hlavně kroutící moment (alespoň 35 Nm) a rychlost. Co můžu poradit z vlastní zkušenosti, tak si potom rovnou kup i magnetický držák bitů s pojistkou. Nebudeš pak ztrácet bity. Ty kupuj jedině titanový, v normál kšeftě tak za cca 50 Kč. Ty bláta co jsou v těch naleštěnejch sadách jsou dobrý tak akorát na výstavu. Citovat
vendelinek Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Kdysi sem měl taky dilema ve výběru vrtačky,jsou tady klucí a kutilové šikovný a dost dobře mi poradili,dal jsem na jejich rady a mám vrtačku nejen k práci ale i k absolutní spokojenosti,taky jsem chtěl vrtačku za míň peněz ,nakonec to vyhrala NAREXKA jo,a tenx stála nová 5400kč já ji vyhral v aukci za 4000kč a se zárukou(nebo 4500?) [upravil dne 5.10.2011 13:39 od vendi.stejskal] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 A co Black & Decker,mám ji doma ,brácha má stejnou a úplně stačí ale už bych šel do Bosche,tenkrát byla super akce tak jsem ji koupil:papa Občas dělám s Makitou ale tá je už o něčem jiném [upravil dne 5/10/11 13:38 od Gabriel 307] Citovat
ozzy56 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 moc nechápu, proč máš ve výběru tu HITACHI,když stojí 3600 a ty chceš dát něco kolem dvojky:) kup tu bošku za dva litry--na OBCASNE použití v domácnosti stačí...,nebo kup profi a pravděpodobně do smrti nebudeš řešit akuvrtačku Citovat
hipisko Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 ja som kupil obycajnu z lidla a som prekvapeny, ako mi funugje dobre. Uz ju mam treti rok, zlozil som s nou cely nabytok do domu. Citovat
punkac Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 používám narex nebo hilti a jsem s oběma nadmíru spokojen Citovat
georgegg Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 tu hitachi tam mam protože by mi ji kámoš sehnal za polovinu cenu, ted jste mi fakt nasadili brouka do hlavy:grr nevim jestli tu hitachi za pár kč, nebo jestli jít do tý profi bosch http://elektricke-naradi.stavba-stroje.cz/6001/aku-sroubovak-bosch-gsr-14-4-2-li.html jinak tu cenu jsem psal orientační, nebráním se dát víc, teď fakt nevím Citovat
Jarouš307 Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 Ozzy máš pravdu, ale georgegg psal, že se blíží STAVBA DOMU a to už je hergot práce pro kvalitní nářadí. Jo jestli tam bude na konci přidělávat jen poličku, tak mu stačí i ta šitka Ferm... Citovat
punkac Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 ta boshka je dobrá na šrouby do dřeva max 3 cm dlouhý typu jako knaufy na sádroš. V divadle jsme tim denodenně přidělávali kulisy a vydržela na cca 70x zašroubovat až po hlavu do borovicový podlahy. Byly na tu scénu nutný dvě se dvěma baterkama. Když měla baterka plnou kapacitu, makala Božka dobře. Ale po půl roce u jedné odešel jeden akumulátor (výměna v záruce) a u druhé bohužel po záruce odešla ta hlavička, která je samoutahovací - neprotáčí se ti při povolování nebo utahování vrtáku nebo bitu. Nepamatuju si jestli jsme měnili už jen ten šroub, který je dosti atyp (levej závit a jemný stoupání) nebo jestli se měnila celá ta hlavička Citovat
georgegg Odesláno 5. říjen 2011 Autor Odesláno 5. říjen 2011 no já právě nevim, s boschkou nemam moc dobrý zkušenosti, známej si koupil příklepovou vrtačku od nich asi za desítku a vrtal jsem s ní do betonu díry na roxory a asi po dvou dírách se z ní zakouřilo a byla mrtvá Citovat
punkac Odesláno 5. říjen 2011 Odesláno 5. říjen 2011 já jí taky nechválím, píšu praktickou zkušenost. Raději mám značku hilti nebo českej Narex Dewalt se vyrábí společně s BlackDeckrem ve vedlejší fabrice u nás. Do dewalta bych šel Nářadí se mi od nich líbí taky do BD nikdy. Flexa nic nevydržela a u mě renomé značky proměnila v to, že je to ****, kterej se dewaltu nepovedl, tak to maníci ve fabrice vloží do černého obalu namísto žlutého Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.