Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý deň, kúpil som auto bez ručnej brzdy, po rozobrani som zistil že žiadna jej súčasť v zadnom kolese okrem plechu nie je, a aj ten plech je tak hnili, ze je az nepoužitelný. Kúpil som si všetko potrebné na jej s funkčnenie, len nie som si istý či v mojich možnostiach(garáž a základne naradie) ju bude namontovať. Chcel by som sa opítať či dám zadný náboj(zelezo do ktorého sa šroubuju šrouby kolesa, a s jeho zadnej strany je abs krúžok)von len vyťahovákom , alebo aky je postup, a či opetovnom namontovani, treba to ložisko v ňom nalisovať a či netreba ešte niečo iné. (Mám prevedenie zadná kotučová brzda , a v nej ručka)ďakujem m.t.

Odesláno

potřebuješ nutně ,,štít brzdy\'\'--je to ten plech,co máš shnilý (nepoužitelný),potom sudáš zad. brzdu (necháš ji na hadici),stáhneš zadní náboj kola i s ložiskem (pozor na čidlo ABS),sundáš starý a namontuješ nový štít a na něj celou ruční brzdu (pakny s pružinama a samostavem),zapojíš lanko ručky,vrátíš zpátky náboj kola, utáhneš na cca 270 Nm ,dáš zpět třmen a nahodíš kotouč...

to samé na druhé straně,nový štít brzdy stojí cca 2500 kč jeden,koupíš jen v pežo, nebo na vrakárně

Odesláno

Zrovna teď ty štíty řeším i já.Jak psal ozzy,štíty jdou koupit u peugeota a cena souhlasí,ale mají teď akci podle stáří auta je sleva v %.Ptal jsem se na to a paní mi řekla cenu kolem 1700kč.Podmínka uplatnění slevy je montáž dílu u nich,bohužel nevím cenu té montáže.

Odesláno

ALe ako som písal, štít brzdy som zohnal pouzitý, nie je ako novy....ale da sa ešte použit, idem ho práve ošetriť špecialnym penetrakom na hrdzave plechy, ktory odtial vytiahne ten vzduch, a namiesto neho tam da seba:-)malo by to byť kvalitne, a natriet este farbou, aby nieco vydržal, len som sa bal toho dať dole náboj, čo na to treba, či niečo špecialne, ači bežne naradie(nevedel som či s nim mi nevyskoči aj ložisko alebo niečo podobne...)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dobry, eśte stale sa mi nepodarilo to nahodit, z nedostatku času, ale ako tak ten čas ide od kupi štítu brzdy, rozmyšlam, ako je namahany(ten štít pri brzdeny ručnej) pretože ako som už písal je použity, a na okraji prehrdzavely(maly kúsok,je to mimo časti kde budu pakne.)a bojím sa toho aby sa mi to zachvílu po montáži nerozpadlo. Štít som cely ošetril, ešte ma čaká vrchný nater..len či to má význam, ako na to pozeram, to čo bude držat ručnu je len tenky pliešok, ten kus je nehrdzavy, ale...ke´d si zase človek povie, že nikdo ho po rokoch nema novy....Ak som správne pochopil tie šroubiky, či ako to nazvať, budú držať tu paknu od štítu, pretože medzi čelusť a štít ma ísť eśte pruźinka (???), ale čo bude držať pakne voči potočeniu..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...