Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Díky díky, no tak mě to v sobotu čeká... jen doufám, že vše zvládnu s domácím nářadím. Bude to sranda, snad to po rozebráním sprovozním :D

za mostem je clovicek ktery dela jen pezoty a cecka me dela taky auto serviz atd mas to asi sest km ceske zlatniky ma i stolici na mereni vstriku a origo diagnostiku dela to cca dvacet let a ma slusnou dilnu u baraku

[upravil dne 3/10/11 20:02 od plaz]

Odesláno

Mám motor 1.9D 51 KW typ WJY,spotřeba max 6,5l/100km a při normální nehoněné nenaložené jízdě 5-5.5l,pneu 175/65 R14 do kopce línější ale držák kam se hrabe HDI :P:P:P

Odesláno

Takže napíši jak to všechno dopadlo.

Zadní náprava- přestala vrzat, vůle na kolech není- takže repas odkládám na neurčito :D

Bouchání na přední nápravě- chtěl sem vyměnit silentbloky, ale nepodařil se mi povolit jeden šroub, tak sem všechny šrouby zase nasadil a pořádně utáh- bouchání přestalo :D

Vysoká spotřeba- vyměněny všechny filtry a olej, do skoro prázdné nádrže nalit TEC2000. Teď sem natankoval plnou nádrž a tak za měsíc Vám dám vědět jak to vypadá se spotřebou. prozatí mogu říct, že motor nádherně ožil, je svižnější, tišší a co hlavně, nepadá mi rychlost při jízdě do kopce, takže parádička. Tak sem zvědaví jak se to projeví na spotřebě. Aby nebyla ještě vyšší :D :D :D

Odesláno

Když ti to ted jezdí, tak to zase moc nehoň, aby ti ta spotřeba nevylítla. Jezdi stejně (spíše stejnýma rychlostma) jako předtím, abych mohl přesně porovnat. Ač to auto teď jede mnohem lépe, zkus ten měsíc jezdit jako předním (se šnekem), budeš mít pak co nejobjektivnější údaje pro porovnání spotřeby.:papa

K ostatním věcem se nevyjadřuji, hlavně né k neutaženým silentblokům :D

Odesláno

Tak já nevím jeslti byly neutažené :D jen sem na obou nemoh ten šroub co drží samotný silentblok povolit :D tak sem se po hodině páčení vším možným na to vykašlal a dal zpět všechn šrouby a pořádně utáh :D no a ted to jezdí zase parádně :D

S tou spotřebou- neboj, po dálnici jezdím max 100km/h. Právě se snažím jezdit na spotřebu. Ale právě mě převapilo když sem dnes jel takový vysoký a táhlý kopec. Vždy když sem do něj jěl tak sem to musel rozjet na 100km a ještě podřadit na 4ku, no a na konci kopce sem jel 70km :D a dnes sem to rozjel na 90km dal 4ku a nahoře sem jel 100km v hodině :D a úplně sem cítil, že je ten motor prostě líp vrní :D

Odesláno

Asi nějaký šroub byl volnější ... to mě se stalo, když mi mechanik měnil silenbloky a zapomněl přední dotáhnout. Po 20 km bouchání a stupňovalo se to. Po 100 km jsem sundal kolo a šroubem jsem otáčel rukou. Nic lepšího než stranový klíč jsem neměl, dotáhl a od té doby OK. K tomu mechanikovi už nikdy nepojedu :D

Počítám, že spotřeba půjde dolů, pokud by nešla, užívej si živějšího auto (živý neříkám, protože na to je ten motor moc slabý :D)

Odesláno

Tec vyjde v AK na 390,-. Jistě se dá ale sehnat levněji :)

Chtěl bych se zeptat, jak sundacáte podběhy? Takové ty plastové kryty nad kolama? Chci všechno natřít takovou tou gumovou ochranou proti korozi před zimou. Sou tam jakoby umělohmotné šrouby na plochý šroubovák, ale protáčejí se. Dají se jen vytáhnout? Nerad bych to zlomil :D

Odesláno

kup ty takový zamačkávací stromečky tamto normálně zapač a vyndej (rozbiješ to) ale ty stromečky jsou podle mě snažší na vyndávání s trochou cviku. a to je běžná cena v AK nebo zlevněná ?

Odesláno

doufám že pude link, vypadá to takhle akorát že jsou různé průměry atd. Takhle jsem měl nazačátku na autě přidělaný veškerý podběhy a sundavací plasty. Fajn tak to bude ten TEC se slevou tak za 250, zkusim ho tam prdnout :) snad to nebudou vyhozený prachy :D

V mototechně zhruba podle průměru 3-8kč za kus

http://www.autokelly.cz/#PATH=3814606;3773979;3814605;5759369|CT=5|PCT=4|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=1945938|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0|

[Edited on 18/10/11 16:19 by vavoj]

Odesláno

Takže spotřeba neklesla. A to sem jezdil opradu ekonomicky. Kakám na to. Už sem se domluvil s jedním servisákem, že seženeme do jara nějakou bouračku dílny peugeot nebo citroen s 1,9TD nebo D. A předěláme to. Auto mám na celou vejšku, takže ho budu živit ještě tk 6let, takže se to vyplatí.

Takže kdyby někdo věděl o kompletním motoru i s převodovkou, klidně staříčké Grd, tak se ozvěte.

Odesláno

Skor by si sa mal asi popozerat po takom istom motore ako mas (DW8B), pretoze tento typ tam ma viac elektriky ako tie tri ostatne \"1,9-tky\" (a pokial viem ako jediny ma uz ECU). Aby si nemusel moc prerabat aj elektriku.

Odesláno

Žere to 7.5, s tím prd naděláš. Málokdy se dostanu pod 7.

Přestavba je ale blbost. Bude tě stát tolik peněz, že bys musel hodně najet, aby se vyplatila. Buď rád, že máš nenáročnej motor, kterej najede v pohodě 500tis.

Odesláno

Měnit motor, sakra ... pokud tenhle žere hodně, starší na tom nebude lépe. Hold to není 205ka s 1,8D a 800 kg, co jezdí za 4,5 litru ... tohle máme doma, motor a převodovka tam je, kdybys chtěl :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...