mathas Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 Mám 1.9D 51kW (1868cm3). Kupoval sem tento motor právě kvůli spotřebě. A bohužel sem zklamaný. jedu stále za 7,5l a je jedno jakym stylem jedu. Prostě si to furt papká 7,5l. Tenhle týden budu měnit olej a všechny filtry. Myslíte, že by to mohlo pomoct? Nemůže být něco špatně na motoru? Vím, že je to slabý motor, ale rychlost mi do kopce klesá. ikdyž to mám rozjeté. Zkouším i podřadit, ale bez valného úspěchu. Prostě rychlost pomaloučku klesá, motor nestíhá. Podotýkám, že se to děje i s prázdným autem. Jde mi o to jeslti nemůže být něco zanesené nebo špatně seřízené, že je výkon dole a spotřeba nahoře. Olej mi to neřere a ani trošku mi to nekouří Citovat
Guest xmilos Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 Hmmm. 7.5 je vela (aj ked neuuvadzas ake auto). 1. kontrola rozvodov, ci su nastavene O.K. 2. trysky na stolicu skontrolovat 2.5 kontrola predvstreku 3. tesnost palivoveho systemu (ci ti to niekde netecie) 4. skontrolovat, ci ti niekto netaha z nadrze. [upravil dne 28/9/11 12:14 od xmilos] [upravil dne 28/9/11 12:14 od xmilos] Citovat
mathas Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 Mám Peugeot Partner rv. 2000. Rozvody jsou myslím OK. Jsou dělány asi před 10tis km a spotřeba byla přetim stejná. Naftu mi nikdo krást nemůže. No tak zejtra se servisákem zkusíme prohledat těsnost. Ikdyž sem si nikdy nevšim mastného fleku pdo autem. Ale jinak se to může chovat za jízdy. Jinak co se týče auta tak sem analfabet. Kolik tak stojí kontola trysek a předsvstřiků? To se musí rozebírat celý motor? Citovat
Guest xmilos Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 Tak Partner je vacsie auto, ale aj tak 7.5 je dost. Ono ak si mal rozvody pred vymenou spatne a pri vymene bola pouzita nevhodna metoda, mohli byt zalozene spatne. Pre kontrolu trysiek ich staci vybrat a dat na stolicu. Ak su spatne tam moze byt az 1L. Mno a ak nafta tecie pri motore, moze sa stacit odparovat. To ze motor nedymi je dobry znak, nasvedcuje ze rozvody by mohli byt O.K. Pre istotu ich ale treba skontrolovat. Mno cece ma napada stav brzd. Nepribrzduje to? Nehreje sa niektore koleso? Ked zastavis na krizovatke, auto po odbrzdeni ide volne? [upravil dne 28/9/11 12:51 od xmilos] Citovat
mathas Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 Ty rozvody dělal známý mého známého a ten dělal přímo u Peugeota. A nebyly dělány podle těch starých. Protože ty sundal jinej známej a pak nevěděl jak tam dát ty nový tak to nakonec dělal ten od Pežota je to složitý No partner je větší auto, ale váží úplně stejně jako 306, myslím že něco kolem 1200kg. Takže tady by hrála jen větší výška a tudíš větší odpor vzduchu. No a teď budu hold schánět někoho kdo mi skontroluje ty trysky. Já na to nemám ani místo ani úm Ale jinak moc děkuji za rady. Snad to vyřeším. Protože ta spotřeba mi nedá spát Citovat
mathas Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 K tomu stavu brzd. Předek je komplet dělán nový, takže tam problém být nemůže. Zadek sem nekontroloval, nebyl důvod. Tak tohle všechno zítra zkontroluji. Auto jde volně. Tak by tohle snad mělo být v pořádku. No uvidím zítra . Jinak takže teď nemá cenu měnit olej a filtr že? Když byse případně kontroloval motor? Mám totiž zítra v plánu ho měnit, tak abych nevyhodil zbytečně peníze za nový olej. Citovat
MilanF1 Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 Já tedy nemám zkušenost a partnerem a tímto motorem, ale táta má stejné HDi v Berlignu jako já v 306 a má to línější ... je fakt, že to už je nový model, bude možná těžší. Kouknul jsem ale ještě do příručky (k tvému modelu), spotřeba je tam uvedena tato: město/mimo město/kombinace: 8,7/5,8/6,9 ... tedy docela dost. (u 306 to je 8,3/5/6,3). Když motor na spotřebu, HDi by mělo být lepší: Partner (7,3/5/5,8) 306 (7/4,4/5,3). Tohle jsou spotřeby od výrobce a samozřejmě záleží na způsobu jízdy, ale 6,9, co uvádí výrobce je na kombinaci fakt dost. Nicméně když tě čekají filtry a olej, udělej je, pokud to po nich nespadne (záleží na stavu filtrů), pak bych něco řešil. Citovat
mathas Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 Tak já to bral podle lidí co s tím mají zkušenosti. Říkali mi, že jeslti chci malou spotřebu a držák motor, tak mám jít práve do 1,9D. O 2.0HDI sem také přemýšlel. Ale já občas jezdím na naftu různých kvalit a přeci jenom HDI je zhýčkanější a nemusel by to vydržet. Všechno tedy vyměním a uvidím pak. Zítra zkontrolujeme jeslti těsní palivový systém a změřim si rozměry palivového a vzduchového filtru a podle toho je koupím. Citovat
MilanF1 Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 Ano, 1,9D je dobrý motor, ale pro Partnera to není nejlepší volba. Ale záleží na lidských preferencích, já s 1,9D staré generace (v 309 jezdil) a tam ten motor stačil (850 kg), ale předjíždění byl mor. HDi je taky držák, ale potřebuje o něco lepší naftu, nebo alespon aditiva. Myslím, že člen Martinsk má na Partneru HDi přes 300 000 tkm, nedávno dělal spojku ... ale nemá smysl řešit, zda to byl špatný kup. Ted vyměnit filtry a pak se uvidí. Já po koupi mého HDi měnil filtry + olej a změnil se zvuk vozu (filtry byly total KO). Jenom pro srovnání: Kupováno v zimě, jezdím výhradně velmi krátké trasy a spotřebu jsem měl 7,5, další zimu (filtry měly asi 10 000 km) byla spotřeba 6-6,5. Letní porovnání nemohu nastínit, filtry jsem dělal na jaře. Opravdu to se spotřebou může zahýbat, těším se, jak to dopadne u tebe Citovat
mathas Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 Tak já to vybral kvůli tomu, že kdyby se mi rozsypal motor HDi anebo atmosférák, tak si koupim na vrakáči jinej atmosférák a jedu dál. Což u HDI by byla pěkná pálka. Prostě sem si řek, že oželim sílu motoru protože potřebuju teď na pár let co sem na vysoký spolehlivej držák. Motor je to přeci jenom jednoduší a je tam toho méně co se tam dá pokazit. Kdyby mi spotřeba klesla na třeba těch 6,5l tak bych byl štastný jako malé dětsko Citovat
parolla Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 Ja mám tento motor v Partnerovi,a dlhodobá spotreba-bez ohľadu jazdenia na spotrebu vychádza na 6,5l paliva.A máš pravdu,v kopcoch je to lenivec! Citovat
mathas Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 A taky ti padá i do menšího ale táhlýho kopce rychlost? Já ikdyž podřadim, tak maximálně dosáhnu toho, že jedu konstatnírychlostí, ale to musím mít nohu na podlaze Citovat
Guest xmilos Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 Mno ta nafta mohla pohnut tie trysky...... Citovat
mathas Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 Ta spotřeba je stále stejná už od douby koupě. A nijak se nemění. Takže mnou používaná nafta nic zlého myslím neudělala. Citovat
mathas Odesláno 29. září 2011 Autor Odesláno 29. září 2011 Takže servisák se vyjádřil asi tak, že motor si přede jako hodinky, táhne jak má, nekouří a nežere olej. Baj oko prohlídl palivový systém a usoudl, že to neteče. Takže prý mám udělat ty filtry, že to by mohlo pomoct, a pak se celou nádrž snažit jezdit opravdu na spotřebu (ikdyž už teď na ní jezdím) a pak dělat nějaké závěry. Když sem mu řekl o tryskách, tak s zhrozil a řekl, že pokavaď ten motor je v takovýmdle stavu, tak se do ničeho nesrat a nepokoušet štěstí. Ať sem rád, že krásně chytá a nemá žádný problémy. A asi má pravdu. Příští rok koupil Alu 15\" kola a tak i tim byse spotřeba měla zlepšit. Protože na 14\" to chtě nechtě víc točí. Citovat
koblih69 Odesláno 29. září 2011 Odesláno 29. září 2011 14\" se víc točí? S jakými pneu? Pokud tam dáš 15\" tak předpokládám, že budou i širší a jaká bude pak spotřeba? No kurva vyšší, soudruzi ! Citovat
mathas Odesláno 29. září 2011 Autor Odesláno 29. září 2011 tak logicky když mají manší obvod tak se motor musí více točit proto aby dosáhl určité rychlosti. Neníliž pravda? A mám tam teď 175/65 [upravil dne 29/9/11 11:35 od mathas] Citovat
koblih69 Odesláno 29. září 2011 Odesláno 29. září 2011 Neníliž, respektive pokud mluvíš o ráfcích tak ano, ale na ráfku máš ještě takový to černý jak to smrdí když se to zapálí ... jo guma . Né vážně, 14\" máš profil 175/65 takže u 15\" bude mít profil nižší. Obvod kola tedy zůstane +- zachovaný. Rozdíly jsou v jednotkách mm na celém obvodu ( do + i do - ) což je jen minimálně poznat. Samozřejmě pokud nepoužiješ nějaký neschválený rozměr pneu. Doporučuju vyčistit palivový systém nějakým srá...m třeba Tec2000, vyměnit filtry a soustředit se na jízdu - brzdit motorem, jezdit v optimálních otáčkách, dojíždět na křižovatky. Citovat
miroja Odesláno 29. září 2011 Odesláno 29. září 2011 Aj pri tomto type motora ma vyznam nedochadzat s neutralom ale brzdit motorom? Som si myslel, ze to ma vyznam len v pripade HDi-cok, ked ECU nedovoli nic vstrekovat. Citovat
mathas Odesláno 29. září 2011 Autor Odesláno 29. září 2011 Aha. Sem zase chytřejší. Sem myslel, že s velikostí ráfku se automaticky zvětšuje velikost gumy. Ale kola si stejnak koupim ALU se mi líbí a nechci furt ztrácet puklice Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.