Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Problémy s motorem GTi-6 (XU10J4RS) v 306ce - další závada 1. 6. 2014

Recommended Posts

Odesláno

jak mas prazdnou pozici rele(v mot. prostoru) tak tam rele taky nemam.zkusil jsem ho tam dat ale nic novyho se nedelo,je to nejaka priprava na nejakou vybavu,kterou nemame

Odesláno

mne to robilo teplotné čidlo -hnedé presne ako písal Pe.Tr

stálo cca 12eur a bolo po probléme, no predtým som menil krokáč a ja neviem čo všetko ešte ale to čidlo by ma nenapadlo

na tvojom mieste by som začal s tým čidlom lebo to je najlacnejšie a najjednoduchšie riešenie.

[upravil dne 20/9/11 19:36 od gedu]

Odesláno
... jsem se pořádně díval na ty kontakty, co v motoru není kam připojit a nenašel jsem prostě nikde žádný protikonektor - opravdu nikdo neví, k čemu je to příprava, nebo co mi tam chybí?

imag0267n.jpg

[upravil dne 20.9.11 19:23 od Stifler]

K cemu je nevim ale mam ho taky nezapojeny.. o dalsich nezapojenych konektorech nevim..

Odesláno

no teraz ma napadlo: je pravda že originál je zelené a v AK ho mali hnedé, ale ano len ho vyšrobovat a dat nové a hotovo. Inak ma prekvapilo prečo je hnedé ale tak funguje to.:)

[upravil dne 21/9/11 16:36 od gedu]

Odesláno
hnede-klima

zelene-RJ

modre-budiky

A mám to správně \"seřazené\"? Má to takhle jít v tom sledu, jak je na fotce? :)

AKCZ: Tak to asi má být nezapojené, ale co to na druhé fotce, kde je ten samý konektor z přední strany pod sáním? Tam máš nějaký takový do něčeho zapojený? :)

Odesláno
neviem či to tu niekto písal nečítal som to nechce sa mi ale ten istý problém som mal aj ja bolo to čidlo natáčania škrtiacej klapky.

Podle toho, co píšeš, by to klidně i tak mohlo být, protože kolísají otáčky pouze, když při startování víc přišlápnu plynový pedál. Nedělá to tedy vždycky, ale jen v těchto případech, proto by to asi i mohlo být tím čidlem, které se třeba \"kalibruje\" při startování motoru. Ale to bych musel nejdřív vyřešit startování, aby mi motor nechcípnul hned po nastartování bez plynu. :roll

Odesláno

Tak jsme s kolegou z práce dneska trošku mákli. Sundali jsme škrtící klapku - byl to vevnitř pěknej hnus (viz fotky). Zároveň jsme sundali jedno čidlo nebo snímač na přední straně klapky a tam byla koncovka zakončená jen takovou bouličkou. Nevíme, jestli tam ještě na konci nemá něco bejt. Kdyby někdo věděl, jestli je to takhle správně nebo tam něco chybí, tak mrkněte na poslední 2 fotky. Ve výsledku vyčištěná klapka včetně nějakého teplotního senzoru nebo co to je uvnitř klapky, seřízené svíčky, které měly odtrh sice všechny stejně, ale 1 mm+ a závada se startama neodstraněna. Prozatím mi nekolísají volnoběžné otáčky, ale to nemůžu teď ještě posoudit, protože musím s tím nejdřív trošku najet, než se zjistí, co tomu bylo resp. jestli je závada odstraněna.

Z kamaráda na STK jsme na rampě zjistili, že mám zaslepenou jednu hadičku chladicího okruhu. Tato hadička je zaslepená hned v místě u nádržky ostřikovačů a nevíme, kam to vede resp. co to má chladit - neví někdo? :) Pak jsme zjistili, že je z vnitřní strany střelenej hliníkáč vravo vepředu, vlevo vepředu zase guma dře o převodovku (jsou tam 205ky gumy místo 195ek), cestou na STK mi vypadl třetí rychlostní kvalt, takže budu muset vyměnit olej v převodovce. Je na olejové vaně špatné těsnění, takže malinko sákne....pak ještě pravý zadní kotouč je asi špatně sbroušený po zkoucení a hází to při zatažení ruční brzdy na válcové zkoušce a to je asi zatím vše, co jsem zjistil. Auto bylo místy teda prasácky opravované, ale to snad časem doladím podle možností. V motoru je chladič chladicího okruhu z dieselu, takže taky změna, ale to autu nevadí. Chybí kryt relátek na sahaře a spodní relátko je dost zoxidované, tak doufám, že jen tímhle nefungují větráky sahary. :roll

Dost řečí, tady jsou slibované fotky:

špinavá klapka 1:

imag0301m.jpg

špinavá klapka 2:

imag0302dp.jpg

špinavé teplotní čidlo v klapce:

imag0303e.jpg

A teď je tady ta koncovka snímače nebo čidla, u které nevíme, jestli na jejím konci něco nechybí:

1

imag0299l.jpg

2

imag0300ki.jpg

Za každou radu předem děkuji. :papa

[upravil dne 26.9.11 18:15 od Stifler]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...