Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problémy s motorem GTi-6 (XU10J4RS) v 306ce - další závada 1. 6. 2014

Recommended Posts

Odesláno

No, jenže u starého krokáče se to chovalo furt stejně, tady se to chová pokaždé jinak a občas se stane, že to nastartuje i zcela normálně, jak by mělo, takže by to s krokáčem mělo taky souviset, ne?

[upravil dne 23.12.11 13:11 od Stifler]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak kromě krokáče vyměněn i potenciometr škrticí klapky a problém se nepodařilo vyřešit. Chová se to furt stejně, tj. bez lehkého polechtání plynového pedálu nelze nastartovat - samo to hned chcípne, jakoby to nemohlo nasát vzduch nebo co... :roll

Musím říct, že když jsem měnil ten potenciometr, tak starý (Bosch) byl úplně plný oleje a stejně tak celé sání. Nevím, kudy se to tam dostalo, ale bylo to samý olej. Navíc ještě jedna hadička, která vede pod parohama sání ze strany od nádržky na servo do škrticí klapky, byla plná nějaké žluté kašovité tekutiny. Neví někdo, co by to mohlo být? Všechno jsem důkladně zkontroloval, vyčistil a složil zpět (při skládání jsem dal všechno tak, jak má být - pro rejpaly :bacha ), ale teď už fakt nevim, co ještě vyměnit, aby to startovalo jako normální auto každého z vás...má někdo nějaký nápad nebo radu?

Odesláno

Charlie 1: Myslím si, že Straki má tolik svých starostí a kšeftů, že si nemůžu dovolit ho otravovat se svými problémy.

Tatínek: Jak myslíš resetoval? To se nějak dá udělat nebo se to má udělat? A řídicí jednotku čeho?

AKCZ: Jo, tak zrovna od téhle hadice bych to čekal, když jsem to čistil, tak byla taky dost od oleje, jen nevím, jestli mi tam toho oleje neteče nějak moc. :roll

Každopádně děkuju za vás zájem a rady. :super

Odesláno

Hojky.

Jenom rychlovka.

Posli mi ofoceny stitek jednotky motoru.....mas ji asi tak blbe za baterkou.

Dej to klidne do vlakna sem.

U tehle motoru delal problem spatny softwrae......

Odesláno

při vyměně krokače je nutný reset jednotky, stačí odpojit baterku, bud přes noc nebo cca na 20 min a u toho zapnout třeba světla aby se všechno vybilo, po zapojení aku nechat asi 2 min zapnutý kliček, ppotom vypnout a znovu zapnout, pak teprve startovat

Odesláno

Straki007: Ahoj, a děkuji za tip. Určitě sem tu fotku dám, hned jak budu mít možnost to rozebrat. :super Zítra jsem v Praze na zkouškách ve škole na celý den, ale pozítří bych měl mít přes den čas to vyfotit. :)

[upravil dne 9.1.12 20:41 od Stifler]

Odesláno

Tatínku, díky za užitečnou radu, už jsem si objednal u Godzily.01 novou autobaterii, takže až ji budu vyměňovat, tak to určitě vyzkouším, aspoň zabiju dvě mouchy jednou ranou. :super

Odesláno

Aha, tak to jsem si jí nevšiml. A je v tomto vlákně nebo v jiném? Asi jsem fakt něco přehlédl nebo jsem si to četl a zapomněl na to. :mad:

[upravil dne 9.1.12 20:57 od Stifler]

Odesláno

Straki007: Tak jsem chtěl vyfotit tu ŘJ, ale nejde mi odpojit konektor. Z pravé strany je konektor uchycen do \"rámu\" ŘJ a nejde mi to z tohoto uchycení dostat ven. :mad: Jak to mám udělat?

imag0772w.jpg

Odesláno

Straki urcite rad promine a Stifovi vyhovim v dotazu protoze ho nedavam poprve :D Musis uvolnit co nejvice ten svazek dratu a pouze kloudne vyklopit do min. 45 stupnu a pak vysunout.. vychazi to hodne na tesno.. viz. OBR 1 a OBR 2

Odesláno

Straki007: Mam imobilizér v klíčku a ještě k tomu druhý v alarmu (Jablotron). Dneska jsem tedy vyresetoval tu ŘJ podle návodu od RH a bohužel žádná změna. Zase mi to při nastartování chcíplo. :roll Je fakt, že už mam mrtvou baterku (nedobíjí se), ale řekl bych, že mi nová baterka v lepším startování nepomůže. :myslim

Pokud bys měl náhradní ŘJ na zapůjčení, tak by to bylo super, jen nevím, jak bysme ji ke mně dostali.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...