Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čo sa týka spotreby, záleží aké chodíš trasy. Moja dlhodobá spotreba je v podpise a to je 90% mesto. Mimo mesto som mal aj 4,9 na trase 1000km. Choď na spritmonitor.de a tam si porovnaj spotreby.

Odesláno

Lenze peugeot tiez menil napr. Rozmer peloveho filtra od isteho modeloveho radu takze treba aj to odsledovat pri objednavani.... vazne myslim ze bude lepsie ked to das do servisu...nehovorim ze musis peugeot, ale napr najdi si servis ktory patri do skupiny autofrance atd... spotreba: je uplne individualna a skoro neporovnatelna... pneumatiky, rozdiel vonkajsej teploty, stav klimy, na aku teplotu chladi, kolko kratkych tras, stav fap, atd.

Odesláno
Čo sa týka spotreby, záleží aké chodíš trasy. Moja dlhodobá spotreba je v podpise a to je 90% mesto. Mimo mesto som mal aj 4,9 na trase 1000km. Choď na spritmonitor.de a tam si porovnaj spotreby.

tak ja chodim vetsinou na tych 6 - 35 km a ale aj sluzobky nad 600 km ale sa mi vidi spotreba 6,3 vetsia oproti spotrebe garantovanej vyrobcom 5,5 l /100 km a ty mas nacipovane auto ? ze vraj to pomoze ale bojim sa ze sa znici zivotnot motora

[upravil dne 5/9/11 20:25 od falkom]

Odesláno
Lenze peugeot tiez menil napr. Rozmer peloveho filtra od isteho modeloveho radu takze treba aj to odsledovat pri objednavani.... vazne myslim ze bude lepsie ked to das do servisu...nehovorim ze musis peugeot, ale napr najdi si servis ktory patri do skupiny autofrance atd... spotreba: je uplne individualna a skoro neporovnatelna... pneumatiky, rozdiel vonkajsej teploty, stav klimy, na aku teplotu chladi, kolko kratkych tras, stav fap, atd.

a to ako zistim aky potom ide filter do mojeho modeloveho radu r. 2008? cize nakoniec mam ist do autorizovaneho servisu a tam si to nechat spravit ?

inak da sa zistit stav FAP filtra neako ?

Odesláno

a to ako zistim aky potom ide filter do mojeho modeloveho radu r. 2008? cize nakoniec mam ist do autorizovaneho servisu a tam si to nechat spravit ?

inak da sa zistit stav FAP filtra neako ?

napis VIN auta a niekto ti uz vypise tie oznacenia filtrov. a stav FAP asi z diagnostiky.

[Edited on 5/9/11 20:42 by jojosavi]

Odesláno

vetsia oproti spotrebe garantovanej vyrobcom 5,5 l

[upravil dne 5/9/11 20:25 od falkom]

Joj ten bol dobry:-) vyrobca ti negarantuje ziadnu spotrebu... udava len nim pri normovanom cykle nameranu ako referencnu...resp. jedine ze das spravit ten isty normovany test a ked su moc velke odchylky tak sa mozes s vyrobcom sudit o napravu...k ostatnemu no comment.

[upravil dne 5/9/11 21:58 od merlin99]

Odesláno

VN : VF36D9HZC21734549 tak poprosim oznacenie tych vsetkych filtrov co potrebujem lebo cim viac to studujem zacinam mat v tom chaos :(

[upravil dne 5/9/11 22:42 od Ferry]

Odesláno
ty koki co sa to tu riesi ???? :o

toto sa tu riesi :D

2. neskutocne mi pistia brzdy , pri 40 000 km kontrole a vymene oleja mi ich vyčistili za co som zaplatil neviem asi 60 eur a teraz to tak pisti ze az to sa neda neako vyriesit inak ? a a s tym to problemom ma súvislosť aj dalsi ze prave zadne koleso mi pri voľnobehu a do jazdu strašne pišti ako keby bolo zabrzdene to iste mi robilo aj pri 45 000 km cize ked idem s voľnobehu na dojazd strašne pišti.... co s tym?

3 . no sem tam mi vypadne elektricke otváranie a zatváranie okien a uplne ale samo to aj nabehne som zvedavý dokedy to bude ist

4. chcem sa spytat asi kedy sa menia brzdne dosticky pri kolko a co ma to bude stat som zvedavy kolko v autorizovanom servise zase odomna vypytaju .

5. a este by ma zaujimalo ci sa mi oplati oreg. filtre menit alebo staci aj neorganizovane vymenit ? a ktore na 1,6 Hdi odporučete ?

6. mozem pouzit aj iny olej ako olej total ? ja menim olej pri 22 az 23 000 km je to neskoro ? teraz bduem menit po 23000 km cital som ze skor sa neoplati co je na tom pravdy?

7. pri akych otackach mam radit rychlosti nad 2000 ? lebo ked idem na 5. 80 tak mam iba 1800 ot. za min.

8.nepaci sa mi ani spotreba auta mam ju strasne vysoku priemerne cez 6,3 l na 100 km a to jazdim aj na shel V-power ale spotreba sa vôbec nezniži

[upravil dne 5/9/11 21:28 od falkom]

[upravil dne 5/9/11 21:28 od falkom]

Odesláno

2. Práve dnes som rozobral ľavé predné brzdy lebo mi občas a čím ďalej tým častejšie pískali pri odbrzdení a pripadalo mi to ako by som išiel na nejakej starej hajtre.

Takže rozobral som brzdič vybral doštičky s plechovými podložkami všetko to očistil od brzdového prachu a nečistoty a nakoniec som to prestriekal sprejom na pískajúce brzdy (nie na brzdnú plochu), po odskúšaní zatiaľ nepískajú.

3. tá porucha s oknami bude asi na diagnostiku.

4. brzdové doštičky sa menia podľa potreby a opotrebenia (záleží to od štýlu jazdenia)

5. s tými filtrami na 1.6 HDI t moc nepomôžem, ale keď dáš MAN nič tým nepokazíš.

6. olej môžeš dat od výrobcu akého len chceš len nech má ten olej špecifikáciu ako potrebuje tvoj motor (malo by to byť na štítku alebo na nálepke v motorovom priestore, ja to mám na tom čiernom plaste nad chladičom)

7. tie otáčky budeš mať OK, hlavne aby si nepodtáčal motor na veľmi nízkych otáčkach odniesol by si to zotrvačník.

8. tá spotreba sa mi zdá na ten motor dosť keď ja sa zmestím do 6,0 bez problémov a mám 2.0 HDI (ale to všetko záleží od štýlu jazdenia a to že máš FAP)

Neviem nakoľko si zručný a aké máš skúsenosti s takouto robotou, výmenou niektorých dielov napr. tých filtrov, oleja atď... ale ak si nato netrúfaš tak bude najlepšie odniesť auto do servisu nemusí to biť značkový a budeš to mať lacnejšie.

[upravil dne 5/9/11 23:31 od Judes]

Odesláno
VN : VF36D9HZC21734549 tak poprosim oznacenie tych vsetkych filtrov co potrebujem lebo cim viac to studujem zacinam mat v tom chaos :(

takze mam pouzit filtre znacky MANN ?

Odesláno

znacku aku pouzijes je na tebe,

najlepsie co mozes kupit je PURFLUX, ale ani MANN-om, Champion a X inych znaciek

nic nepokazis. Kup filtre tam kde budes kupovat olej, aby si to mal v jednej objednavke

a pripadny kurier ta vyjde gratis.

Odesláno

vyrobca odporuca TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30,ale TOTAL QUARTZ FUTURE 9000 5W-30 sa mi paci viac je novši a ze vraj ma aj úsporu paliva alebo mam pouzit olej odporucany na aute vyrobcom ta 9000 vka vyzera lepsie . a to mi staci kolko litrov 4 l ci 5 l ? do tej mojej 1.6 hdi a k tym filtrom cize originálmi filter nekupim a pelovy filter ej vlastne kabinovy?

[upravil dne 6/9/11 09:50 od falkom]

Odesláno

to je zas vlákno :potlesk

...vždyť se todle řeší stále a stále z nadpisu servisní prehlídka a dozvím se po x-té že peugeot nedělá filtry,že pískají brzdy(u407 normálka)jakej olej atd....proč nepoužiješ vlevo na hoře lupu=Hledání...pravidla a pravidla...

a že ti to hodně žere 6l/100km...choď pěšky nebo kolo...jojo už :ticho

[upravil dne 6.9.2011 11:08 od John_Ice]

Odesláno

vyrobcu nezaujima co pre teba a tvoje oci vyzera lepsie. ak mas predpisany ineo ECS (mimochodom je to novsi olej) tak daj co vyrobca predpisuje. dolezita je specifikacia ACEA. nie vyrobca oleja.

v podstate to tu uz mas vo vlakne zodpovedane, tak neviem co na tom nieje jasne... :)

Odesláno

tu mas oznacenia tych filtrov:

olejovy: 1109Z5 alebo 1109AY

vzduchovy: 1444TQ alebo 1444TK

pelovy (kabinovy): 647946

palivovy: 190195

Odesláno

takze som sa rozhodol takto dnes som mal ist do autorizovaneho servisu do Michaloviec ale pred tym som im volal a zistil som co vsetko ma bude stat. a rozhodol som sa ze pockam este jeden maju teraz akciu 20 % na vsetky oreginalne filte pre auta ktore maju viac ako 4 r. ale ze vraj som verny zakaznik tak nakolko mam iba 3r. auto tak mi daju tu zlavu tiez .

cena filtrov :

vzduchovy: 21,5 eur

Peľovy : 33,62 eur

olejovy: 17 eur

palivovy : 75 eur

a cena za 1 l oleja TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 23 EUR !!!! :myslim:bojim:myslim a minule mi naucotavali 4,3 l oleja cize cena oleja bez prace je nehorazna cena a rozhodol som sa ze si kupilm olej sam a ak dostanem zlavu na originalne filtre tak mam to skoro na rovnako ako keby som filtre kupil sam len ci mi ten moj olej aj vymenia :DDD

ale este to preratam sam co je vyhodnejsie.

som zvedavy ake filtre su tie originalne nakolko mi hovorili ze ich vyrava peugeot a maju ich z centralneho skladu z Viedne :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...