Hadra Odesláno 9. březen 2005 Odesláno 9. březen 2005 pro všechny, kteří shánějí podsvícení na auta jsem našel adresu prodejců diod a nejen podsvícení Tady Jsou tam i stavebnice apod. [Editován dne 9/3/05 Hadra] [Editován dne 9/3/05 Hadra] Citovat
acatt Odesláno 9. březen 2005 Odesláno 9. březen 2005 ja som robil pristrojovku s cervenymi klasickymi diodami so svietivostou 10000 - dobra makacka, hlavne rozlozenie svetla... , potom som kupil radio s cervenym podsvietenim a vyzera to coool.. taky jezko vznikol vnutri... na jar to budem trosku prerabat, tak potom pofotim... Citovat
Hadra Odesláno 9. březen 2005 Autor Odesláno 9. březen 2005 Napsán autorem acatt .. taky jezko vznikol vnutri... co to je jezko? A je to opravdu tak moc těžký? Já bych si představoval modrou.Kolik času a nervů ti to zabralo? Citovat
acatt Odesláno 9. březen 2005 Odesláno 9. březen 2005 ježko z drotov :-)) ...no postup je takyto. vyhodis pristrojovku - 3 skrutky na oblozeny pod volantom, 2 skrutky na tom ramiku co prekryva sklo budikov, 3skrutky na budikoch, odpojis 4 konektory ploche a mas to vonku, musis si zapnut smerovku dolava a pootocit volant aby si to dal von... noo potom si v konektore najdes + a - ... toto si najdes tiez na cestickach k ziarovkam. je tam zo spodu asi 5 alebo 6 ziaroviek. ja som jednu ziarovku nahradil dvomi ledkami, ktore boli otocene od seba a napajkovane k sebe paralelene a k kazdej ledke bol 470 ohmovy odpor. to ze tam das dve ledky mi vlastne zabezpecilo ze tie ledky ti cely priestor vyplnia svetlom a fakt to dobre vyzera. ziadne tiene, vsade pekna cervena... musis dat von otackomer, tacometer aj palivomer a prikladat tu vrchnu foliu s potiskom aby si videl kde ti to svieti viac alebo menej a podla toho pootacat ledky. ja mam cervene auto tak som dal cervene ale pre modre je to realizovatelne tak isto ako u mna... ja to pofotim len t na slovensku mame frt sku... pocasie a v aute sa mi rypat nesce... Citovat
acatt Odesláno 9. březen 2005 Odesláno 9. březen 2005 a samozrejme je tomu dobre sa venovat v tme, teda aspon ked budes smerovat svetlo s lediek, niektore som musel na vrchu zamalovat ciernou liehovou fixou... a mal som to pripojene na externy zdroj 13V... dva dni roboty komplet... Citovat
Marlin Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 hele a jen tak mimochodem, nebylo by lepsi vymenit jenom zarovicky, nez se s tim takhle jebat? uz mam v aute asi 2 tydny rozebranou palubku, anto mi popraskaly zarovicky a schanim nove, ale nemuzu sehnat, uvidime jak se zadari, chci taky cervene Citovat
olda Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 Já jsem dal takový diody a svítí moc dobřehttp://www.flajzar.cz/soucastky1.htm Citovat
acatt Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 2 Marlin: noo diody mas navzdy a navyse diody maju ovela mensiu spotrebu.... Citovat
Gotrek Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 Diody jsou sice hezké, ale co s tou fólií co je na přístrojích. Dolů to jde pěkně blbě a nechat ji tam je taky naprd, jelikož je oranžová a cokoliv + oranžová = paskvil (snad jen s výjimkou červené a překvapivě oranžové ) Citovat
gvg Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 A co tam dát diodu barvy podkladu, případně bíle svítící? Jak to vypadá? Citovat
olda Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 Ta folie se musí opatrně sundat,odstranit z ní lepidlo,ta oranžová barva je zezadu na folii,jde dobře dolu odlakovačem na nehty.Pak se to dá zpátky,zespod diody a je to.Mám tam modrý a svítí to velmi pěkně. Citovat
Garfield Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 Napsán autorem Marlin hele a jen tak mimochodem, nebylo by lepsi vymenit jenom zarovicky, nez se s tim takhle jebat? uz mam v aute asi 2 tydny rozebranou palubku, anto mi popraskaly zarovicky a schanim nove, ale nemuzu sehnat, uvidime jak se zadari, chci taky cervene Fakt, Marline, LEDky máš už v podstatě nafurt, zatímco žárovičky se ti budou pálit a budeš měnit a měnit. No a čím starší auto, tak každé sundání přístrojovky a sáhnutí do elektriky znamená větší a větší šanci, že ti přitom přestane chodit něco jiného - začnou blbnout blinkry, světlomety... Vlastní zkušenost, starých aut už jsem měl dost. Dej si LEDky a máš pokoj, navíc to světlo je na oči příjemnější. Ty ses asi ve Spálově nedíval na moje auto, jak je podsvícení LEDkami krásné, viď? Citovat
Gotrek Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Napsán autorem gvg A co tam dát diodu barvy podkladu, případně bíle svítící? Jak to vypadá? Tohle je řešení, jen pokud chceš vyměnit žárovičky za LEDky, ale pokud chceš změnit podsvícení, tak ne. Ten Olduv nápad z odlakovačem zní zajímavě. Citovat
Gotrek Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Napsán autorem olda Ta folie se musí opatrně sundat,odstranit z ní lepidlo,ta oranžová barva je zezadu na folii,jde dobře dolu odlakovačem na nehty.Pak se to dá zpátky,zespod diody a je to.Mám tam modrý a svítí to velmi pěkně. Nebyly by fotky? Citovat
gvg Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Panové, nevíte o nějakým obchodu, kde se daj koupit LEDky ve stejných paticích, jako jsou žárovičky do přístrojovky? A taky: kupovat pro každou kontrolku LEDku se stejnou barvou (blinkry zelený, mazání červený..) nebo všechny nebarevně svítící?? Má s tím někdo zkušenost? Citovat
Hadra Odesláno 11. březen 2005 Autor Odesláno 11. březen 2005 Napsán autorem gvg Panové, nevíte o nějakým obchodu, kde se daj koupit LEDky ve stejných paticích, jako jsou žárovičky do přístrojovky? A taky: kupovat pro každou kontrolku LEDku se stejnou barvou (blinkry zelený, mazání červený..) nebo všechny nebarevně svítící?? Má s tím někdo zkušenost? Připojuju se k dotazu...... Citovat
Xantik Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Jak psal Olda http://www.flajzar.cz/soucastky1.htm Kupoval jsem tam, ovladač s plovoucím kódem k centrálu a super kvalita za super cenu. Spíš mě zajímá kolik je žároviček u 205ky na podsvětlení rychloměru (palubky). V noci ve městě na to skoro nejde vůbec vidět. Citovat
gvg Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Jestli je to reakce na naše dotazy - nikde nevidím LED s paticí pro Peugeot.. Citovat
Xantik Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Neměl jsem to rozdělaný, proto se ptám kolik je tam těch žárovek. Jakou to má patici? Myslím označení. Citovat
Tazman Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Vcelku dobré odkazy, na tom prvním to je pěkně zobrazené ale ukázky by mohli být lepší Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.