Jan Kuchta Odesláno 9. srpen 2011 Odesláno 9. srpen 2011 Hezký den, Mám 307SW v automatu s 6-ti stupnovou převodovkou. Můj problém zpočívá v tom že mi to začalo klouzat mezi 3 a 4 rychlostí !!!! :(:( Děkuji Všem za rady a odpovědi Volte prosím výstižnější název tématu....děkuji Moderátor [upravil dne 9-8-11 od Přema] [upravil dne 9/8/11 od Jan Kuchta] [upravil dne 9/8/11 od Jan Kuchta] Citovat
Marcel00 Odesláno 9. srpen 2011 Odesláno 9. srpen 2011 myslel som ze mate vacsi pruser pan Kuchta... az som sa toho nazvu temy zlakol... Vitajte medzi nami. a drzim palce... K Vasmu problemu: ked preklzuje medzi prevodovymi stupnami tak zrejme niekto dal dobre zabrat automatu a to v tom zmysle ze sa nieco stalo s lamelami. Podobny problem som riesil na Honda Accord. Prvy problem bo v tom ze bol v nej nevhodny olej, totalne znecistene olejove sitko co zacalo sposobovat spatne preradovanie medzi rychlostami. az sa stalo to ze to nestihlo preradit a oslahalo zuby. celkova oprava cca 2000euro. podotykam ze prevodovku som si opravoval sam. ale mozno to nebude az taky pruser ako nazvat takto temu. Tak skuste ju premenovat. mozno sem kukne viacej ludi... Citovat
Judes Odesláno 9. srpen 2011 Odesláno 9. srpen 2011 Napr. problém s automatickou prevodovkou. Citovat
straki007 Odesláno 10. srpen 2011 Odesláno 10. srpen 2011 Ano vymena oleje hodnekkrat pomuze. ALe je tam takova zaludnost. Po vypusteni zustava v menici cca 4 litry a vypusti se jen 3. Takze vymena minimalne 2x(ted ji jdu taky delat) A pozor........nemusi to pomoct. Napln pro jednu vymenu origo material cca 5 tis. Citovat
Jan Kuchta Odesláno 11. srpen 2011 Autor Odesláno 11. srpen 2011 Hezký den Straki007 tak jak pohla ta výmněna oleje v převodovce ???? Nemusí tam být ten drahý olej JWS 3309 2litry za 3 621Kč ptal jsem se na to u lidí co se živí opravou převodovek musí se tam dodržet to číslo je to jen pouze značka něco jako je SHELL Citovat
maymo Odesláno 15. říjen 2012 Odesláno 15. říjen 2012 Zdravím všetkých odborne zdatných Tiež by som sa chcel spýtať na preklzovanie 3-4-5 rýchlosti v automatickom režime. Pokiaľ jazdím v manuálnom režime radenia, tak prevodovka radí pekne, nič nešklbe a hlavne nič \"neprešmykuje\". Pri konštatnej akcelerácii stúpajú otáčky priamo umerne s rýchlosťou. Čo mi príde OK. No pokiaľ však prepnem na \"D\" (nevidím tak nikde, ktorá rýchlosť je presne zaradená, len odhadujem) pripadá mi to tak, že 3-4-5 rýchlosť preklzujú. Pri prudšej akcelerácii vyletia otáčky nahor napr. z 2000 na 3000 rpm a popri tom, ako rýchlosť narastá, otáčky jemne klesajú z 3000 na cca 2500 rpm, následne preradí na vyšší prev. stupeň a takto to ide až po 5-ku. Nakoľko posledný automat, ktorý som dlhšiu dobu riadil, bola manželkyna A3ka v 6-st. DSG prevodovkou, neviem ten tú prevodovku u P407 dajako pochopiť. Je mi jasné, že konštrukčne sú tieto prevodovky odlišné, aspoň čo sa ich \"spojky\" týka, no neviem, do akej miery je to u môjho pežota OK. Auto má najazdených 156000 a olej s určitosťou menený nebol. Vie sa mi niekto k tomu vyjadriť? Prečo cítiť taký rozdiel medzi manuálnym a automatickým režimom vzhľadom na kĺzanie \"spojky\" ? Citovat
Agrafik Odesláno 15. říjen 2012 Odesláno 15. říjen 2012 Přepni si to do \"S\" a uvidíš, bude to řadit úplně jinak Převodovka umí i řízený skluz (prokluz) a jeho délka závisí na Nesrovnatelné s DSG, jiný princip. [upravil dne 15/10/12 23:05 od Agrafik] Citovat
maymo Odesláno 15. říjen 2012 Odesláno 15. říjen 2012 to s tým \"S\"kom mi je jasné.. ale nevyužívam ho.. Len som chcel vedieť, fo akej miery je to prekzovanie normálne a kde to už začína byť na prd. I keď takto sa to moc opýsať nedá. Ešte by ma zaujímalo, že pokiaľ v manuálnom režime nekĺže vôbec, môžu byť napriek tomu zlé lamely? Napríklad na Smarte, s automatom (klasická mechanocká prevodovka s automatickým radením) bolo potrebné po istých km navštíviť servis, aby aktualizovali soft v prevodovke. Po dajakých 90.000km už nebola spojková lamela najnovšia, a tak bolo treba doladiť vypínanie a zapínanie spojky.. Existuje aj tu dačo také? Citovat
hipisko Odesláno 16. říjen 2012 Odesláno 16. říjen 2012 maymo to vybehnutie otacok vyssie sposobuje hydromenic, to je jeho vlastnost. Na 6ke by to ale nemalo robit ani v Dcku tusim....len teraz mi pezota uspesne nici manzelka, takze som uz v nom davno nesedel, takze uz si nepamatam. Dvojspojka DSG a robot hydromenic nemaju. V manualnom rezime si pamatam, ze su rychlosti zamknute, hydromenic mi tam tiez nemeni otacky Citovat
maymo Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Vďaka hipisko, tak sa zdá, že je to bude zrejme v poriadku.. I keď je to trochen rozdiel, na ktorý si človek musí zvyknúť časom. No uvidíme. Ešte by ma zaujímala jedna vec.. Je potrebné a nevyhnutné, pri výmene oleja v automate použiť diagnostiku? Niekde som sa dočítal že to potrebné je.. ale z akého dôvodu, to už som nikde nenašiel.. vyzná sa tu niekto trochen do toho? Citovat
Agrafik Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Ano, kvůli teploty oleje v převodovce. Citovat
Dopiťák Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Hezký den, Mám 307SW v automatu s 6-ti stupnovou převodovkou. Můj problém zpočívá v tom že mi to začalo klouzat mezi 3 a 4 rychlostí ! :(:( Děkuji Všem za rady a odpovědi Volte prosím výstižnější název tématu....děkuji Moderátor [upravil dne 9-8-11 od Přema] [upravil dne 9/8/11 od Jan Kuchta] [upravil dne 9/8/11 od Jan Kuchta] Závada bude v tom že ti začíná odcházet měnič..tím že odchází měnič tak sebou bere i lamely..pokud se to nebude řešit máš zaděláno na slušnou investici kterou většina lidí řeší montáží manuální převodovky...Poud chce někdo za rozumnou cenu olej do automatu dejte vědět.. Krom toho peugeot neumí dělat automaty ... je to děs a utrpení bohužel Citovat
straki007 Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 A ktery koncern dokaze teda delat prevodovky? Vis ono zalezi na servisu ne na znacce Citovat
Dopiťák Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Zdravím všetkých odborne zdatných Tiež by som sa chcel spýtať na preklzovanie 3-4-5 rýchlosti v automatickom režime. Pokiaľ jazdím v manuálnom režime radenia, tak prevodovka radí pekne, nič nešklbe a hlavne nič \"neprešmykuje\". Pri konštatnej akcelerácii stúpajú otáčky priamo umerne s rýchlosťou. Čo mi príde OK. No pokiaľ však prepnem na \"D\" (nevidím tak nikde, ktorá rýchlosť je presne zaradená, len odhadujem) pripadá mi to tak, že 3-4-5 rýchlosť preklzujú. Pri prudšej akcelerácii vyletia otáčky nahor napr. z 2000 na 3000 rpm a popri tom, ako rýchlosť narastá, otáčky jemne klesajú z 3000 na cca 2500 rpm, následne preradí na vyšší prev. stupeň a takto to ide až po 5-ku. Nakoľko posledný automat, ktorý som dlhšiu dobu riadil, bola manželkyna A3ka v 6-st. DSG prevodovkou, neviem ten tú prevodovku u P407 dajako pochopiť. Je mi jasné, že konštrukčne sú tieto prevodovky odlišné, aspoň čo sa ich \"spojky\" týka, no neviem, do akej miery je to u môjho pežota OK. Auto má najazdených 156000 a olej s určitosťou menený nebol. Vie sa mi niekto k tomu vyjadriť? Prečo cítiť taký rozdiel medzi manuálnym a automatickým režimom vzhľadom na kĺzanie \"spojky\" ? Automat řadí podle kroutícího momentu..proto automat řadí jinak než ty manuálně..pokud ti to kope hlavně v režimu Drive tak nejdřív vyměň olej..potom se to už bude muset řešit podle situace .. Když automat řadí dle \'\'krouťáku\'\' tak hodně záleží na motorové části..to znamená že pokud není motor v pořádku nebude ani převodovka dobře řadit .. Mimojiné většina výrobců olejů do Aut. má životnost oleje max 120tkm .. To že vám v sevise řeknou že je tam doživotní náplň neznamená že se nemění .. Hlavně neřeš Mechatronik od AUDI tam převodovky umí Citovat
Agrafik Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Peugeot dělá automatické převodovky??? Citovat
Dopiťák Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 A ktery koncern dokaze teda delat prevodovky? Vis ono zalezi na servisu ne na znacce Pokud je auto nové nezáleží na servisu \'\'je to nové\'\'..já osobně sem zkoušel 407 s automatem a je hroznej... Ale máš pravdu že taky záleží na servisu jak způsobně dokáže případnou závadu opravit jak na motoru tak na převodovce.. Jinak kdo převodovky umí ? docela obstojně firma ZF : ) ale taky záleží jak s ní Automobilka naloží .. [upravil dne 25/10/12 19:52 od Dopiťák] Citovat
Dopiťák Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Peugeot dělá automatické převodovky??? Ne stejně jako motory a spoustu dalších částí....Ale záleží jak s tím automobilka naloží Citovat
hipisko Odesláno 26. říjen 2012 Odesláno 26. říjen 2012 dopitak, pre psa robi automaty aisin a je to tiez jedna z naj firiem. maymo, len tak pre zaujimavost, ked uz rozpravame o chovani tejto am6 prevodovky, viaceri pouzivatelia postrehli tiez toto: ked zastavis, nohu mas na brzde, ked brzdu pustis, pri vacsine automatov ti auto zacne ist dopredu okamzite v podstate uz cez odpor brzdy. Ja to mam tak, ze mi po stlaceni brzdy ako keby vyradi do nazvem to polrychlosti a po pusteni brzdy mi \"zaradi\" tj nerozbehne sa hned cez odpor brzdy. Na wikipedii som sa docital ze to je koli prehrievaniu prevodovky a koli spotrebe. Ale na wikipedii sa popisalo uz toho vela napr je v tom istom clanku aj to, ze am6 je dvojspojka(co nie je pravda). Mas to aj ty tak? Citovat
maymo Odesláno 28. říjen 2012 Odesláno 28. říjen 2012 hm.. u mňa sa v tomto prevodovka správa ako každá iná. Stojím na brzde a cítim ako má auto tendenciu sa hneď po pustení brzdového pedála pohnúť sa dobredu. Okrem Smarta to robil teda každý automat, ktorý som mal možnosť jazdiť. Mňa by pre zmenu zaujímala ešte jedna vec. Keď stojím na mieste, v \"D\", s nohou na brzde.. vzniká v prevodovke dajaké zbytočné trenie, ako keby som na manuály dral spojku dajme tomu? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.