acatt Odesláno 7. březen 2005 Odesláno 7. březen 2005 zdravim pani, chcem sa opytat ci sa da na P106 zdvihnut zadok povedzme o cca. 2 - 3cm pootocenim tornych tyci... idem na dovolenku a scel by som to trosku zdvihnut nakolko budem dost nalozeny... Citovat
lexa Odesláno 7. březen 2005 Odesláno 7. březen 2005 Zadek ti trochu ztvrdne, ale jinak v Ostravě to kolegové dělají, nejde to udělat na koleně před barákem. Citovat
acatt Odesláno 7. březen 2005 Autor Odesláno 7. březen 2005 ja vie ze tie torzky su prepate ale da sa zdvihnut ten zadok? mam si to gde urobit... Citovat
Hadra Odesláno 7. březen 2005 Odesláno 7. březen 2005 Tady jsem ti s dovolením našel co k tomu napsal Oddie: ...u torzních tyčí (205, 305, 306, 309, 405) se dá výška zadku trochu upravit přesazením torzní tyče na tisícihranu - v určitých mezích. Podotýkám, že se tím nezmění tuhost pérování - ta je z principu funkce torzní tyče dána jejím průmerem, délkou a torzní tuhostí (a nic z toho se pochopitelně nezmění), pouze výška zadku. Pokud chcete změnit tuhost zadních pružin, je třeba torzky VYMĚNIT za jiné - u sedanu např. za torzky z kombíku, jsou silnější.... Citovat
acatt Odesláno 7. březen 2005 Autor Odesláno 7. březen 2005 no ked bude lepsie pocasie sa na to pozrem... ja nescem menit tuhost, len to trosku zdvihnut... treba dat dole napravu alebo sa to da upravit aj s namontovanou napravou? Citovat
acatt Odesláno 8. duben 2005 Autor Odesláno 8. duben 2005 vcera som bol u kamarata co ma auto servis a hovoril mi ze ak zdvihnem zadok pootocenim torziek v tisichrane tak mi moze torzka prasknut a ze bude viac namahana.... Citovat
oddie Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 Acatt: když se torzkou pootočí v rozumných mezích, tak se nic nestane, jen se změní výška. Tuhost pérování i namáhání torzky zůstane stejné, navzdory všem pověrám a předsudkům Ale podotýkám, nesmí se to přehnat! Pokud se to přežene, bude tlumič narážet do dorazů, to zajedno, a za druhé se při velkém pootočení skutečně změní charakteristika pérování a namáhání torzky - ale jen proto, že se změní relativní délka ramene (průmět délky ramene na silnici, hodně zjednodušeně řečeno detailní vysvětlení by bylo na dlouhé lokte, na což nemám náladu, a nadto vyžaduje slušné znalosti mechaniky, či aspoň geometrie... ). Jinak, předpisem výrobce je dána poloha pro montáž (montážní rozměr - vzdálenost os děr tlumiče) torzky ve volném stavu. Od této polohy lze bez jakýchkoliv potíží přesadit torzku o jeden zub na obě strany - tj. snížení či zvýšení cca o 3cm. Víc jak o dva zuby bych to nedělal. Citovat
acatt Odesláno 8. duben 2005 Autor Odesláno 8. duben 2005 mne staci o 1zub. inak 1zub = 3cm??? to je dost... Citovat
oddie Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 Nápravu není třeba sundavat, to přesazení se dělá na autě. Naopak je vhodnější to dělat na autě, když se to dělá na vyndané nápravě, je třeba jí někam upnout. Citovat
svoji Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 na 309 jsem to dělal a podařilo se zvednout to o cca 5-8 cm. Potom to vypadalo fakt super a subjektivni pocit byl, že to i v zatackach lip sedelo. Jezdil jsem s tim vice jak pul roku, pak šel poažoutek pryč. Problém jsem žádný neměl. Citovat
MareC3k Odesláno 1. březen 2007 Odesláno 1. březen 2007 Vie niekto poradit, alebo napisat postup ako presadit torzky? Zadok mi sedi strasne dole a ked sedia vzadu 2 ludia tak taham zastery po zemi Rozmyslal som uz aj nad nudzovym riesenim a to podlozit silentbloky zadnej napravy, celkovo je naprava chytena na 6 skrutkach, 4 v predu a 2 vzadu a tie zadne podlozit dalsim silentblokom, tak aby boli 2 na sebe napr. zo S120. Tym by sa mohol zadok dvihnut o cca 4cm.. co vy na to? Citovat
MareC3k Odesláno 2. březen 2007 Odesláno 2. březen 2007 Tak som spravil to co som pisal s tymi silentblokmi.. na jednu stranu som pouzil 2ks motorovych silentblokov na S120, zadok sa dvihol o predpokladanych cca 4cm. Som zvedavy ako sa to bude spravat casom na ceste, skusobna jazda zatial OK Citovat
MareC3k Odesláno 2. březen 2007 Odesláno 2. březen 2007 35mm su to tie ktorymi je na fotkach prichyteny vyfuk, daval som 2 zoskrutkovane na seba http://www.chatra.cz/sazinek/service.html [upravil dne 2.3.07 MareC3k] Citovat
MareC3k Odesláno 2. březen 2007 Odesláno 2. březen 2007 naloz tam nejaku hudbu a hned to mas nizsie Citovat
.mycTD Odesláno 2. březen 2007 Odesláno 2. březen 2007 Původně zaslal: Mr.Bomba to ja bych potreboval zase dolu tak podloz to predni ulozeni;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.