prochy Odesláno 24. březen 2005 Odesláno 24. březen 2005 Před 14 dny jsem načipoval 307 SW, koupenou v 1/2004 a teď najeto 93 000 km, zatím s chipem najeto cca 3 000 km. Rozdíl je dost znatelný (za těch 7 t.Kč to stojí za to). Dlouho jsem o tom uvažoval, obavy že odejde turbo nebo něco na motoru atd. Před nachipováním jsme vše prodiskutovali i ohledně dalšího ježdění a údržby atd. Nechtěl jsem závoďáka i když jezdím svižně, ale chtěl jsem hlavně snížit spotřebu a v nižších otáčkách zvýšení akcelerace, nebo? 307 SW je težší auto. Nyní mám nahrátý software Bosch, orig. přímo z Německa a co se změnilo - záloha systému, mohu kdykoli vrátit zpět - nárust 20koní - krou?ák o 60 vyšší - žádný kouř za mnou - nižší spotřeba o 0,8litrů (měřeno na stejných trasách jak u nás tak na Slovensku a to od plné do plné nádrže) - samozřejmostí je záruka Po těch 3 tisících km jsem zatím spokojen, asi během 14 dnů mě čeká cesta Švýcarsko a potom Itálie a to bude více času na odzkoušení na dálnici ... Zdravím 307SW zelenou v Novém Mestě nad Váhom ...... Citovat
Tazman Odesláno 24. březen 2005 Odesláno 24. březen 2005 Napsán autorem vector Napsán autorem Tazman Tak až to někdo budete mit v káře tak nám napiště jak se realita liší od toho co nahoře píšete :D:D:D:D:D:D:D Nechápu Tím jsem myslel tu spotřebu a tak!!! Citovat
Tazman Odesláno 24. březen 2005 Odesláno 24. březen 2005 Napsán autorem prochy Před 14 dny jsem načipoval 307 SW, koupenou v 1/2004 a teď najeto 93 000 km, zatím s chipem najeto cca 3 000 km. Rozdíl je dost znatelný (za těch 7 t.Kč to stojí za to). Dlouho jsem o tom uvažoval, obavy že odejde turbo nebo něco na motoru atd. Před nachipováním jsme vše prodiskutovali i ohledně dalšího ježdění a údržby atd. Nechtěl jsem závoďáka i když jezdím svižně, ale chtěl jsem hlavně snížit spotřebu a v nižších otáčkách zvýšení akcelerace, nebo? 307 SW je težší auto. Nyní mám nahrátý software Bosch, orig. přímo z Německa a co se změnilo - záloha systému, mohu kdykoli vrátit zpět - nárust 20koní - krou?ák o 60 vyšší - žádný kouř za mnou - nižší spotřeba o 0,8litrů (měřeno na stejných trasách jak u nás tak na Slovensku a to od plné do plné nádrže) - samozřejmostí je záruka Po těch 3 tisících km jsem zatím spokojen, asi během 14 dnů mě čeká cesta Švýcarsko a potom Itálie a to bude více času na odzkoušení na dálnici ... Zdravím 307SW zelenou v Novém Mestě nad Váhom ...... To zní zajímavě Citovat
Bohumil Odesláno 25. březen 2005 Odesláno 25. březen 2005 mail od ABC : navyseni vykonu je po uprave o 12PS, kroutici moment o 24Nm a spotreba se snizi po uprave v prumeru o -0.8 litru dolu, cena za upravu vcetne kompletni diagnostiky je 6.900Kc. No to je teda bomba. Za 7tis. nárůst o takové \"vysoké\" hodnoty. To bude u motoru který má okolo 100k opravdu markantní rozdíl. To by bylo poznat tak akorát u Š-120.:D:D [Editován dne 25/3/05 Bohumil] Citovat
prochy Odesláno 25. březen 2005 Odesláno 25. březen 2005 V případě zájmu o bližší informace buď založíme rubriku nebo si napišme E-mail (je pod prochy). Po 3 000 km jsem spokojen, ale zatracovat a nebo nevěřit záleží na každém. Já jsem se rozhodoval 2 měsíce a při návrhu, že to jde dát zpět jsem se rozhodl to zkusit. Doopravdy jsem byl po nachipování mile překvapen. Ještě jednou zdůrazňuji : Nechtěl jsem závoďáka, ale hlavně jsem chtěl snížit spotřebu a v nižších otáčkách lepší akceleraci. Nemohu řící po tak krátké době zda jsem udělal dobře či ne, ale vadila mě spotřeba udávaná výrobcem (průměr 5,6 l/ na 100 km), která je o 1 - 1,5 litru vyšší. Spotřeba a poruchy, to už bylo na jiném místě propíráno, proto jsem do toho šel a co jsem chtěl zkusit, tak mám a zatím jsem spokojen. Když ho přišlápnu tak je to cítit a samozřejmně se zvedne spotřeba jako normálně, ale pak už není nutno tak po tom šlapat a průměrná spotřeba se ukáže nižší .... Někdy mě připadá se bavit o těchto věcech a dojmech divné ... :o:o Citovat
Bohumil Odesláno 26. březen 2005 Odesláno 26. březen 2005 Tohle není profi, ale garage-tuning. Citovat
merkurek Odesláno 13. duben 2005 Odesláno 13. duben 2005 Naprosto souhlasim stím co napsal Vostik jinak nemám co bych dodal . Citovat
Huhlanek Odesláno 20. duben 2005 Odesláno 20. duben 2005 Nebudu chválit ani nadávat na chiptuning. Jeden čas jsem o tom uvažoval také, ale ztroskotalo to na financích. Hold, nemám na to :-) Ale chtěl jsem říct asi tohle: Každý motor má z výroby nastavenou výkonovou rezervu - cca 10%. Žádný motor není vyroben tak, aby byl naplno využitý jeho potenciál. Právě z této rezervy se díky chiptuningu dá nějaký ten koník vyždímat. Samozřejmě, není dobré motor prechipovat o moc. Myslím si, že by to možná i šlo, ale životnost by šla rapidně dolů. Těch deset procent se ale využít dá. Díky tomu, že nepřekročí nějaká zdravá hranice a chiptuning se bude pohybovat okolo těch 10% koníků navíc, neměla by spotřeba stoupat. Soudím, že motor by vystačil i s malinko nižším množstvím paliva. Opět se to asi bude týkat té rezervy z výroby. Ale jak už někdo zmiňoval, chce to vyhledat opravdové profíky. \"Softwer\" mě také zrovna nepřesvědčil. Citovat
Tazman Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Mě by se to líbylo ale nevím jestli to u 1.4 má cenu. Také z toho nechci mít závodáka jen aby to v nižších otáčkách lépe akcelerovalo. Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 22. duben 2005 Odesláno 22. duben 2005 Napsán autorem Tazman Mě by se to líbylo ale nevím jestli to u 1.4 má cenu. Také z toho nechci mít závodáka jen aby to v nižších otáčkách lépe akcelerovalo. A co takhle bavlna bo kit sání? Taky o něčem uvažuju, páč ten 16V hůř akceleruje v nižšejších otáčkách ... [Editován dne 22/4/05 Jezkovi.voci] Citovat
vector Odesláno 23. duben 2005 Odesláno 23. duben 2005 Napsán autorem Jezkovi.voci Napsán autorem Tazman Mě by se to líbylo ale nevím jestli to u 1.4 má cenu. Také z toho nechci mít závodáka jen aby to v nižších otáčkách lépe akcelerovalo. A co takhle bavlna bo kit sání? Taky o něčem uvažuju, páč ten 16V hůř akceleruje v nižšejších otáčkách ... [Editován dne 22/4/05 Jezkovi.voci] Nejdeš na ten tuning moc radikálně ? Citovat
lamancha Odesláno 24. duben 2005 Odesláno 24. duben 2005 Nevim jako rezervu maji motory a kolik koniku se da beztrestne pridat, ale do 307 se montuje udajne stejny motor do 66kW i 79kW verze a rozdil vykonu je dan \"intercoolerem\" Znamena to ze ten motor tedy uz ted pracuje na hrane ? Chipari tam chteji prihodit dalsich 21kW cili to uz mame 100kw, to je takrka o 50% vic nez u puvodni 66kW verze. Jsem z toho daaky zmateny:( Citovat
Huhlanek Odesláno 1. květen 2005 Odesláno 1. květen 2005 No, jak jsem psal 10%, to je jen příklad. Bůh ví, o kolik výrobce okrade motor o jeho opravdovej výkon???? Stejný motor, ale jiný výkon ... Hm, tam už to ale asi bude i víc žrát. Citovat
Huhlanek Odesláno 1. květen 2005 Odesláno 1. květen 2005 Nevím, ale aby byl nárůst výkonu z 66 kW na 100 kW díky intercooleru a chipování, to se mi zdá přehnané. Ze silnější verze 79 kW, si dovolim tvrdit, 21 kW chipem nevyždímáš, alespoň ne bez újmy na životnosti a spotřebě. I když dneska je možný asi všechno:D Citovat
Carl Jung Odesláno 5. červen 2005 Odesláno 5. červen 2005 Tak, a ted od vsech chytrolinu prosim o konkretni radu: mam Partnera Combi Active s FAMem (samosvornym diferencialem) a 2.0 HDi (66 kW, se silnejsim motorem nedodavaji :-(, ani s palubnim pocitacem, jinak bych to byval bral). Ovlivni tuning FAM, dale kam mam konkretne jit pro kvalitni praci a o kolik muzu ocekavat zmenu, kolik to bude stat a co jeste by se s tim Partnerem dalo delat? Je to muj milacek :-)))). Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Napsán autorem vector Napsán autorem Jezkovi.voci Napsán autorem Tazman Mě by se to líbylo ale nevím jestli to u 1.4 má cenu. Také z toho nechci mít závodáka jen aby to v nižších otáčkách lépe akcelerovalo. A co takhle bavlna bo kit sání? Taky o něčem uvažuju, páč ten 16V hůř akceleruje v nižšejších otáčkách ... [Editován dne 22/4/05 Jezkovi.voci] Nejdeš na ten tuning moc radikálně ? Rejpale. Taky jsem ještě uvažoval o stěžni a plachtu na střechu .... Citovat
Ales Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 Nabídka co byla uveřejněna...opravdu zní pravdivě. Zkuste se podívat na www.tachoservis.cz uměj tam zajímavý věci:) Existuje chip, který je 3tří polohový, eco-mode, normal-mode, sport-mode. Řidič si může tyto mody přepínat od volantu:) Citovat
lamancha Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 tak me tam zarazil ten rozdil -sice minimalni ale je - mezi 307,107Hp s FAP a bez nej, tzn, ze ten ekologicky provoz navic snizuje vykon, kolik by asi 307 papala bez FAPu. Citovat
rimmer Odesláno 20. červen 2005 Odesláno 20. červen 2005 Původně zaslal: Ales Nabídka co byla uveřejněna...opravdu zní pravdivě. Zkuste se podívat na www.tachoservis.cz uměj tam zajímavý věci:) Existuje chip, který je 3tří polohový, eco-mode, normal-mode, sport-mode. Řidič si může tyto mody přepínat od volantu:) NO koukal jsem tam ze zvedavosti...to je koukam neco pro autobazary apod..stahnout kilaky, reaktivovat vystrelene airbagy...a jeste zarucujou, ze ten tachometr nepujde poznat, ze ho nekdo pretocil )) Opravdu skvela nabidka pro vychcanky :/ Citovat
Vvitty Odesláno 20. červen 2005 Odesláno 20. červen 2005 Původně zaslal: rimmer Původně zaslal: Ales Nabídka co byla uveřejněna...opravdu zní pravdivě. Zkuste se podívat na www.tachoservis.cz uměj tam zajímavý věci:) Existuje chip, který je 3tří polohový, eco-mode, normal-mode, sport-mode. Řidič si může tyto mody přepínat od volantu:) NO koukal jsem tam ze zvedavosti...to je koukam neco pro autobazary apod..stahnout kilaky, reaktivovat vystrelene airbagy...a jeste zarucujou, ze ten tachometr nepujde poznat, ze ho nekdo pretocil )) Opravdu skvela nabidka pro vychcanky :/ jo, to je super vec v US se za to zavira natvrdo.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.