Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Před 14 dny jsem načipoval 307 SW, koupenou v 1/2004 a teď najeto 93 000 km, zatím s chipem najeto cca 3 000 km.

Rozdíl je dost znatelný (za těch 7 t.Kč to stojí za to). Dlouho jsem o tom uvažoval, obavy že odejde turbo nebo něco na motoru atd.

Před nachipováním jsme vše prodiskutovali i ohledně dalšího ježdění a údržby atd. Nechtěl jsem závoďáka i když jezdím svižně, ale chtěl jsem hlavně snížit spotřebu a v nižších otáčkách zvýšení akcelerace, nebo? 307 SW je težší auto. Nyní mám nahrátý software Bosch, orig. přímo z Německa a co se změnilo

- záloha systému, mohu kdykoli vrátit zpět

- nárust 20koní

- krou?ák o 60 vyšší

- žádný kouř za mnou

- nižší spotřeba o 0,8litrů (měřeno na stejných trasách jak u nás tak na Slovensku a to od plné do plné nádrže)

- samozřejmostí je záruka

Po těch 3 tisících km jsem zatím spokojen, asi během 14 dnů mě čeká cesta Švýcarsko a potom Itálie a to bude více času na odzkoušení na dálnici ...

Zdravím 307SW zelenou v Novém Mestě nad Váhom ......

Odesláno
Napsán autorem vector

Napsán autorem Tazman

Tak až to někdo budete mit v káře tak nám napiště jak se realita liší od toho co nahoře píšete :D:D:D:D:D:D:D:D

Nechápu

Tím jsem myslel tu spotřebu a tak!!!

Odesláno
Napsán autorem prochy

Před 14 dny jsem načipoval 307 SW, koupenou v 1/2004 a teď najeto 93 000 km, zatím s chipem najeto cca 3 000 km.

Rozdíl je dost znatelný (za těch 7 t.Kč to stojí za to). Dlouho jsem o tom uvažoval, obavy že odejde turbo nebo něco na motoru atd.

Před nachipováním jsme vše prodiskutovali i ohledně dalšího ježdění a údržby atd. Nechtěl jsem závoďáka i když jezdím svižně, ale chtěl jsem hlavně snížit spotřebu a v nižších otáčkách zvýšení akcelerace, nebo? 307 SW je težší auto. Nyní mám nahrátý software Bosch, orig. přímo z Německa a co se změnilo

- záloha systému, mohu kdykoli vrátit zpět

- nárust 20koní

- krou?ák o 60 vyšší

- žádný kouř za mnou

- nižší spotřeba o 0,8litrů (měřeno na stejných trasách jak u nás tak na Slovensku a to od plné do plné nádrže)

- samozřejmostí je záruka

Po těch 3 tisících km jsem zatím spokojen, asi během 14 dnů mě čeká cesta Švýcarsko a potom Itálie a to bude více času na odzkoušení na dálnici ...

Zdravím 307SW zelenou v Novém Mestě nad Váhom ......

To zní zajímavě

Odesláno

mail od ABC : navyseni vykonu je po uprave o 12PS, kroutici moment o 24Nm a spotreba se snizi po uprave v prumeru o -0.8 litru dolu, cena za upravu vcetne kompletni diagnostiky je 6.900Kc.

No to je teda bomba. Za 7tis. nárůst o takové \"vysoké\" hodnoty. To bude u motoru který má okolo 100k opravdu markantní rozdíl. To by bylo poznat tak akorát u Š-120.:D:D:D

[Editován dne 25/3/05 Bohumil]

Odesláno

V případě zájmu o bližší informace buď založíme rubriku nebo si napišme E-mail (je pod prochy).

Po 3 000 km jsem spokojen, ale zatracovat a nebo nevěřit záleží na každém. Já jsem se rozhodoval 2 měsíce a při návrhu, že to jde dát zpět jsem se rozhodl to zkusit. Doopravdy jsem byl po nachipování mile překvapen.

Ještě jednou zdůrazňuji : Nechtěl jsem závoďáka, ale hlavně jsem chtěl snížit spotřebu a v nižších otáčkách lepší akceleraci.

Nemohu řící po tak krátké době zda jsem udělal dobře či ne, ale vadila mě spotřeba udávaná výrobcem (průměr 5,6 l/ na 100 km), která je o 1 - 1,5 litru vyšší. Spotřeba a poruchy, to už bylo na jiném místě propíráno, proto jsem do toho šel a co jsem chtěl zkusit, tak mám a zatím jsem spokojen.

Když ho přišlápnu tak je to cítit a samozřejmně se zvedne spotřeba jako normálně, ale pak už není nutno tak po tom šlapat a průměrná spotřeba se ukáže nižší ....

Někdy mě připadá se bavit o těchto věcech a dojmech divné ... :o:o:o

• O 3 týdny později...
Odesláno

Nebudu chválit ani nadávat na chiptuning. Jeden čas jsem o tom uvažoval také, ale ztroskotalo to na financích. Hold, nemám na to :-) Ale chtěl jsem říct asi tohle: Každý motor má z výroby nastavenou výkonovou rezervu - cca 10%. Žádný motor není vyroben tak, aby byl naplno využitý jeho potenciál. Právě z této rezervy se díky chiptuningu dá nějaký ten koník vyždímat. Samozřejmě, není dobré motor prechipovat o moc. Myslím si, že by to možná i šlo, ale životnost by šla rapidně dolů. Těch deset procent se ale využít dá. Díky tomu, že nepřekročí nějaká zdravá hranice a chiptuning se bude pohybovat okolo těch 10% koníků navíc, neměla by spotřeba stoupat. Soudím, že motor by vystačil i s malinko nižším množstvím paliva. Opět se to asi bude týkat té rezervy z výroby. Ale jak už někdo zmiňoval, chce to vyhledat opravdové profíky. \"Softwer\" mě také zrovna nepřesvědčil.

Odesláno
Napsán autorem Tazman

Mě by se to líbylo ale nevím jestli to u 1.4 má cenu. Také z toho nechci mít závodáka jen aby to v nižších otáčkách lépe akcelerovalo.

A co takhle bavlna bo kit sání? Taky o něčem uvažuju, páč ten 16V hůř akceleruje v nižšejších otáčkách ...

[Editován dne 22/4/05 Jezkovi.voci]

Odesláno
Napsán autorem Jezkovi.voci

Napsán autorem Tazman

Mě by se to líbylo ale nevím jestli to u 1.4 má cenu. Také z toho nechci mít závodáka jen aby to v nižších otáčkách lépe akcelerovalo.

A co takhle bavlna bo kit sání? Taky o něčem uvažuju, páč ten 16V hůř akceleruje v nižšejších otáčkách ...

Nejdeš na ten tuning moc radikálně ? :)

Odesláno

Nevim jako rezervu maji motory a kolik koniku se da beztrestne pridat, ale do 307 se montuje udajne stejny motor do 66kW i 79kW verze a rozdil vykonu je dan \"intercoolerem\" Znamena to ze ten motor tedy uz ted pracuje na hrane ? Chipari tam chteji prihodit dalsich 21kW cili to uz mame 100kw, to je takrka o 50% vic nez u puvodni 66kW verze. Jsem z toho daaky zmateny:(

Odesláno

No, jak jsem psal 10%, to je jen příklad. Bůh ví, o kolik výrobce okrade motor o jeho opravdovej výkon???? :) Stejný motor, ale jiný výkon ... Hm, tam už to ale asi bude i víc žrát.

Odesláno

Nevím, ale aby byl nárůst výkonu z 66 kW na 100 kW díky intercooleru a chipování, to se mi zdá přehnané. Ze silnější verze 79 kW, si dovolim tvrdit, 21 kW chipem nevyždímáš, alespoň ne bez újmy na životnosti a spotřebě. I když dneska je možný asi všechno:D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak, a ted od vsech chytrolinu prosim o konkretni radu: mam Partnera Combi Active s FAMem (samosvornym diferencialem) a 2.0 HDi (66 kW, se silnejsim motorem nedodavaji :-(, ani s palubnim pocitacem, jinak bych to byval bral). Ovlivni tuning FAM, dale kam mam konkretne jit pro kvalitni praci a o kolik muzu ocekavat zmenu, kolik to bude stat a co jeste by se s tim Partnerem dalo delat? Je to muj milacek :-)))).

Odesláno
Napsán autorem vector

Napsán autorem Jezkovi.voci

Napsán autorem Tazman

Nejdeš na ten tuning moc radikálně ? :)

Rejpale. Taky jsem ještě uvažoval o stěžni a plachtu na střechu ....

Odesláno

Nabídka co byla uveřejněna...opravdu zní pravdivě. Zkuste se podívat na www.tachoservis.cz uměj tam zajímavý věci:)

Existuje chip, který je 3tří polohový, eco-mode, normal-mode, sport-mode. Řidič si může tyto mody přepínat od volantu:)

Odesláno
Původně zaslal: Ales

Nabídka co byla uveřejněna...opravdu zní pravdivě. Zkuste se podívat na www.tachoservis.cz uměj tam zajímavý věci:)

Existuje chip, který je 3tří polohový, eco-mode, normal-mode, sport-mode. Řidič si může tyto mody přepínat od volantu:)

NO koukal jsem tam ze zvedavosti...to je koukam neco pro autobazary apod..stahnout kilaky, reaktivovat vystrelene airbagy...a jeste zarucujou, ze ten tachometr nepujde poznat, ze ho nekdo pretocil :))) Opravdu skvela nabidka pro vychcanky :/

Odesláno
Původně zaslal: rimmer

Původně zaslal: Ales

NO koukal jsem tam ze zvedavosti...to je koukam neco pro autobazary apod..stahnout kilaky, reaktivovat vystrelene airbagy...a jeste zarucujou, ze ten tachometr nepujde poznat, ze ho nekdo pretocil :))) Opravdu skvela nabidka pro vychcanky :/

jo, to je super vec :(

v US se za to zavira natvrdo....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...