Koubis88 Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Čauves lidičky, za chvíli budu potřebovat nové tlumiče, chtěl bych se zeptat na nějaké doporučení v AutoKelly, těd mají v akci jedny za cca 800,- co si o nich myslíte??? A odborníků bych se chtěl zeptat, jak dlouho trvá výměna?? Díkes Peugeot 407 1,6 Hdi, 2004 VIN:VF36D9HZC21333353 Citovat
brade Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 A já bych se zeptal - jak poznám, že už je čas na výměnu tlumičů? Citovat
Judes Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Buď na test tlmičov do servisu alebo laicky pritlačiť na auto smerom ku zemi povedzme pri blatníku a hneď pustiť ak sa ti bude húpať budú vadné. Z dobrým tlmičom by sa to malo vrátiť do pôvodnej polohy bez húpania. Citovat
merlin99 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Ako napisal judes, najlepsie na test do autoservisu(nemusi byt peugeot) kedze ten druhy postup Ti nepovie cisla a je dost nepresny - kazdy bude tu reakciu interpretovat inak... a na kazdom kolese tobude inak co neporovnas.. Citovat
godzila.01 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Koubis88 : Co to je prosímtě za ty tlumiče za 800kč ? To snad může být jedině STARLINE, jinak nevím ... :D:D Citovat
Koubis88 Odesláno 4. srpen 2011 Autor Odesláno 4. srpen 2011 Godzila.01 : myslím tyto : http://obchod.autokelly.cz/#PATH=3761801;16;146025;167883;1512464;1512493;1512494;1512495|CT=5|PCT=4|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=2134874|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0| Citovat
godzila.01 Odesláno 8. srpen 2011 Odesláno 8. srpen 2011 vždyt ho nemají nikde skladem ... .) Asi proto je tak levný ... Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 také bych se rád připojil s dotazem kdy měnit tlumiče? byl jsem v rozmezi tří měsíců na testování tlumičů a z výsledků jsem dost zmatený... 1.test v ATU: přední 70 a 67% , zadní oba 90% 2. test v Barum: přední 55 a 58%, zadní 39 a 33% mezi jednotlivými testy najeto pár tisíc a tlumiče netečou,najeto mám 85 tis. co si o tom myslet? díky všem za rady.. [upravil dne 1/9/12 10:27 od Jirka12] Citovat
ozzy56 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 zkus navštívit oba servisy znovu s výsledky testů, co na to oni? Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 to bych mohl, možná to taky může být trochu systémem testování, v atu mají tester kde náprava jakoby z najezdových plošin jednorázově spadne, v barumu ta nájezdová plošina nápravu na několik vteřin rozvibruje... ale stejně mi ten rozdíl obzvláště na zadku přijde velký... ještě mě napadá jeden dotaz,jak zjistit,zdali nejsou unavené pružiny,resp. jak vysoko má být 407 sw nezatížená nad zemí??? Citovat
ozzy56 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 při normálním zatěžování by pružiny po 5 letech unavené být neměly, jinak je světlá výška technickým údajem, měl bys ji najít v dokumentaci k vozu Citovat
MINI Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 vadny tlmic pruzenia je vadny vtedy ked sa zacnu ma pneumatikach robit na behuni vlnovky,ak nie tak nie je co riesit Citovat
Laďa Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 Až se začnou dělat, tak je pozdě. Bailly ohodnotil 1 Citovat
MINI Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 menit tlmice bez toho aby sa prejavila ich nefunkcnost sa mi zda zbytocne-to je moj nazor Citovat
ozzy56 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 výměna tlumičů se řeší když např. auto začne špatně sedět na cestě, tlumič je vlhký od oleje, ozývají se tupé rány od kola, nestejnoměrně sjeté pneu:myslim obvykle se začíná testem tlumičů, aby byla jistota důvodu výměny, (u tlumiče od oleje se hned mění oba na nápravě) Citovat
Milhaus65 Odesláno 2. září 2012 Odesláno 2. září 2012 výměna tlumičů se řeší když např. auto začne špatně sedět na cestě, tlumič je vlhký od oleje, ozývají se tupé rány od kola, nestejnoměrně sjeté pneu:myslim Toto jsou důvody, jinak bývají testy většinou na nic a ukažou vadný už i na novém autě . Tlumič na test se musí zahřát atd. @koubis88 origo tlumič stoji s DPH 2427 kč - 30% sleva na stáří auta tj cca 1700 kč. Zvaž jestli to za to nestojí , dávat na auto za 3/4 mega tlumiče za 800 kč. [upravil dne 2/9/12 10:03 od Milhaus65] Citovat
Petrikj Odesláno 2. září 2012 Odesláno 2. září 2012 Chtěl bych se zeptat na nějaké doporučení v AutoKelly, těd mají v akci jedny za cca 800,- co si o nich myslíte??? Já tedy nevím, ale šetřit na tlumičích u 407. Peugeot si vždy dělal tlumiče sám, proto dokázal nabídnout takovou míru komfortu a kvality jízdy. Proto šetřit u moderního auta typu 407? V případě tlumičů Peugeot platí mnohem víc, než u jakéhokoliv jiného dílu. Že originál je jenom jeden! Proto za mě tlumiče jen originál Peugeot Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 ze by peugeot vyráběl tlumiče speciálně pro svá auta , tomu se mi tedy nechce věřit... já jsem tedy byl rozhodnut pro jedny z trojice bilstein-kayaba-sachs??? co vy na to ,na netu se dají sehnat všechny čtyři do 6 tis. Citovat
Petrikj Odesláno 3. září 2012 Odesláno 3. září 2012 ze by peugeot vyráběl tlumiče speciálně pro svá auta , tomu se mi tedy nechce věřit... Tak uvěř Něco z historie Peugeot: Peugeot: příkladné jízdní vlastnosti Jízdní vlastnosti jsou již tradičně silnou stránkou vozů značky Peugeot. Za své kvalitní podvozkové části vozy Peugeot vděčí kopcovité krajině oblasti Franche-Comté i přesvědčení, že komfort, bezpečnost a potěšení z jízdy jsou základními vlastnostmi, které musí automobil svým uživatelům poskytnout. Peugeot 201, první vůz s nezávisle zavěšenými koly, byl pro komfort cestujících obrovským přínosem. Od tohoto okamžiku je kritérium jízdních vlastností pro inženýry Peugeotu prioritou. Značka se v doméně podvozkových částí stala na automobilovém trhu referencí a potěšení při řízení je spolu s jízdním komfortem stěžejním zážitkem, který řidič za volantem vozu značky Peugeot prožívá. Symbolické v tomto ohledu je, že Peugeot jako jediný konstruktér dodává do svých modelů tlumiče vlastní výroby. Bohaté zkušenosti z oblasti jízdních vlastností byly plně zúročeny u vozu RCZ, který je jedinečnou ukázkou know-how značky Peugeot a posouvá pojem přesnosti a sílu zážitků při řízení na tu nejvyšší úroveň. Stačila mi chvíle hledání na googlu http://www.e-auto.cz/ostatni/narocnost-a-emoce-jsou-jiz-po-200-let-hnacim-motorem-vyvoje-znacky-peugeot.htm Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.