Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadní Led světla P206 - nevite jake led zarovky?

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás, mám malej dotázek mám tyto světla SVĚTLA a v obouch mi odeslo par led zarovek..zvlastni je ze na stejnych pozicich na obou stranach..chci se zeptat zda nevite jake ledky tam muzou bejt? a jestli to ze odesli na stejnych pozicich je jen hodne velka nahoda nebo to muze byt s necim spojene?

děkuji moc za pomoc.

Odesláno

Sice nejsem odborník, ale je dost divné že LEDka odejde a ještě k tomu na dvou stejných místech současně, takže to bude asi něčím souviset, ale s čím to si raději počkej na zkušenější odpověď :-)

Odesláno

nedostala se ti tam někde voda?pak by se ve skratu spálily.

Budeš muset jednu špatnou odpájet a podle ní koupit nové,vyměnit radši všechny,ať po chvíly zase nerozděláváš světla, když ti odejdou ty zbylé staré.

Odesláno

kdyby voda tak ta se dostane jen na jednu stranu treba a ne na obe ve stejnou chvili a do stejnych ledek

Da se nejak poznat ze ledka odesla?

[upravil dne 3/8/11 od PouLa]

Odesláno

Rikas ze ti nesviti dobre 4 ledky v kazdem svetle j? :) dle meho uvazeni se jedna o obrysova nebo brzdova svetla ze? :)

ze nesviti 4 je vcelku jednoznacne :) aby tam nemuselo bejt tolik rezistoru a taky kvuli vyzarenemu teplu (0.24W pri jedne diode,14V) se zapojuje vicero diod do serie, v tvem pripade to vypada na 4, nejenze se 4x nasobne usetri rezistory na vyrovni cene,ale vyzarene teplo je pouze 0.6W :)

Hodnoty jsem pouzival priblizne pro cervene LED, tedy vypocty neber tak presne a vazne :)

A ted reseni problemu :) jedna z tech LED muze byt pripalena :) tim pres ni prochazi maly proud (melo by 20mA) a nerozsviti zbyle v serii. Nebo mohl odejit rezistor. typuji na SMD, takze bych zacal tim a promeril,zda ma stejnou hodnotu jako pro ostatni okruhy.

Pokud by si chtel otestovat jednotlive LED diody,tak si chytnes nekde 12-14V a vemes si dratky, na jeden musis naletovat odpor hodnoty 560Ohm a dotknes se nozicek diod (vzdy jedne LED) pokud nebude svitit, mas to prepolovany :) ... ted ovsem zalezi zda se dostanes na jednotlive LED diody :(

Hodne stesti :papa

Odesláno

ChouLu: ted jenom malej problem :) budu muset sehnat nejakej merak abych to vubec promeril..a jak je mozne ze na jednom svetle to nesviti vubec a na druhem to mirne sviti..

Odesláno

Takže nové poznatky led diodama to není jsou tam diody na 4 nozickach takže se dali vyndat a prohodit, po prohozeni normálně svítí, ale ani to nevypadá že by byli mezi sebou tyto 4 diody sériově zapojeny. Bohužel to zda do nich teče nějaký proud zjistím až v neděli kdy se dostanu k meraku.

Chtěl bych se ještě zeptat kde sa dají takovéto 4-nozickove diody sehnat. Na internetu jsem na ně nějak nenarazil..

Díky moc za nějaké další nápady

Odesláno

4 nozicky to je nejakej paskvil :) v obchodech sem to nevidel :) presto musi bejt pred tou patici nekde rezistor :)

a nesviti ti to pri brzdach nebo svetlech? popr obojim?

Odesláno

Ja je mam v SPZce 2roky :) vlastni vyroba plosneho spoje plus special LED a sviti neustale jak nove :) pravda ze jsem prvni pul roku menil diodu za diodou, rezistor za rezistorem :) nakonec jsem navrhnul schema,ktere mi funguje 2 roky bez chyby :)

Odesláno

kamos mel ty same svetla, ale na oplu a uplne stejny problem. A kdyz volal na firmu tak mu rekli ze ty svetla uz neprodavaji bo mely spoustu problemu. Ted je mam doma a tak se v tom budu hrabat nektery den az budu mit cas a bude spatne pocasi.

Ty ctyr-nozickove ledky jsou, dve ledky v jednom, ale jsou na sobe nezavisle. Jedna je na svetla a druha na brzdy.

Se ti pak ozvu ;)

Odesláno

Ano to je jasne ze to jsou svetla/brzdy :) ale je to paskvil :) 4 vyvodove LED je docela hodne velka prasecina :) treba bych je v zahranici sehnal,ale musel bych videt jak to vypada :)

Odesláno

tak jsem dnes u pribuzneho zjistil ze proud do tich nefungujich jde ale asi ne dostatecny nez sme toho stihli zmerit vic zaclo radne prset a nebyla sance neco delat.

To Schreek: díky za link ten se opravdu hodí nikde sem je nemohl najit :)

To Buback: to by bylo super kdyby si zjistil co se tam vlastne poj*bkalo, protože je to opravdu zvláštní, že z ničehonic na obou stranách odešli.

To bartch: jsou cca rok staré

V týdnu se pokusím zajet k prodejci u kterého jsem světla koupil a zeptat se ho zda se to dá řešit formou reklamace nebo mě pošle k šípku, že mám smůlu.

Odesláno

Pokud po roce přestali svítit, tak jednoznačná reklamace, vůbec bych se s nim nedohadoval jestli jo nebo ne. Záruka je 2 roky!

• O 4 týdny později...
Odesláno

LEDky se daji normalne vymenit. To ze zhasnou 4ks je duvod, ze jsou zapojeny v serii. Pokud tedy odejde jedna, tak zhasnou vsechny 4. Uz jsem to resil na aute u kamose. Nahradou byla nejaka LEDka z GMe, jen ted nevim presne typ. pac maji ruzny uhel vyzarovani. Rozdelani svetel a vymena LEDky je otazka cca 20min a cenove ledka nekolik korun. Takze si rozmyslete, jestli ma cenu to nekam posilat apod.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...