PouLa Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Zdravím vás, mám malej dotázek mám tyto světla SVĚTLA a v obouch mi odeslo par led zarovek..zvlastni je ze na stejnych pozicich na obou stranach..chci se zeptat zda nevite jake ledky tam muzou bejt? a jestli to ze odesli na stejnych pozicich je jen hodne velka nahoda nebo to muze byt s necim spojene? děkuji moc za pomoc. Citovat
marzi732732 Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Sice nejsem odborník, ale je dost divné že LEDka odejde a ještě k tomu na dvou stejných místech současně, takže to bude asi něčím souviset, ale s čím to si raději počkej na zkušenější odpověď :-) Citovat
PouLa Odesláno 3. srpen 2011 Autor Odesláno 3. srpen 2011 jo kdyby na dvou, ale rovnou na 4 z toho teda jedna strana uz nesviti vubec a na druhy ty 4 sviti hodne malo Citovat
chuck11 Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 nedostala se ti tam někde voda?pak by se ve skratu spálily. Budeš muset jednu špatnou odpájet a podle ní koupit nové,vyměnit radši všechny,ať po chvíly zase nerozděláváš světla, když ti odejdou ty zbylé staré. Citovat
PouLa Odesláno 3. srpen 2011 Autor Odesláno 3. srpen 2011 kdyby voda tak ta se dostane jen na jednu stranu treba a ne na obe ve stejnou chvili a do stejnych ledek Da se nejak poznat ze ledka odesla? [upravil dne 3/8/11 od PouLa] Citovat
ChouLu Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Rikas ze ti nesviti dobre 4 ledky v kazdem svetle j? dle meho uvazeni se jedna o obrysova nebo brzdova svetla ze? ze nesviti 4 je vcelku jednoznacne aby tam nemuselo bejt tolik rezistoru a taky kvuli vyzarenemu teplu (0.24W pri jedne diode,14V) se zapojuje vicero diod do serie, v tvem pripade to vypada na 4, nejenze se 4x nasobne usetri rezistory na vyrovni cene,ale vyzarene teplo je pouze 0.6W Hodnoty jsem pouzival priblizne pro cervene LED, tedy vypocty neber tak presne a vazne A ted reseni problemu jedna z tech LED muze byt pripalena tim pres ni prochazi maly proud (melo by 20mA) a nerozsviti zbyle v serii. Nebo mohl odejit rezistor. typuji na SMD, takze bych zacal tim a promeril,zda ma stejnou hodnotu jako pro ostatni okruhy. Pokud by si chtel otestovat jednotlive LED diody,tak si chytnes nekde 12-14V a vemes si dratky, na jeden musis naletovat odpor hodnoty 560Ohm a dotknes se nozicek diod (vzdy jedne LED) pokud nebude svitit, mas to prepolovany ... ted ovsem zalezi zda se dostanes na jednotlive LED diody Hodne stesti Citovat
PouLa Odesláno 3. srpen 2011 Autor Odesláno 3. srpen 2011 ChouLu: ted jenom malej problem budu muset sehnat nejakej merak abych to vubec promeril..a jak je mozne ze na jednom svetle to nesviti vubec a na druhem to mirne sviti.. Citovat
PouLa Odesláno 3. srpen 2011 Autor Odesláno 3. srpen 2011 Takže nové poznatky led diodama to není jsou tam diody na 4 nozickach takže se dali vyndat a prohodit, po prohozeni normálně svítí, ale ani to nevypadá že by byli mezi sebou tyto 4 diody sériově zapojeny. Bohužel to zda do nich teče nějaký proud zjistím až v neděli kdy se dostanu k meraku. Chtěl bych se ještě zeptat kde sa dají takovéto 4-nozickove diody sehnat. Na internetu jsem na ně nějak nenarazil.. Díky moc za nějaké další nápady Citovat
ChouLu Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 4 nozicky to je nejakej paskvil v obchodech sem to nevidel presto musi bejt pred tou patici nekde rezistor a nesviti ti to pri brzdach nebo svetlech? popr obojim? Citovat
Edison Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 To je přesně důvod, proč mi LED nesměj na auto... :-) Citovat
ChouLu Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Ja je mam v SPZce 2roky vlastni vyroba plosneho spoje plus special LED a sviti neustale jak nove pravda ze jsem prvni pul roku menil diodu za diodou, rezistor za rezistorem nakonec jsem navrhnul schema,ktere mi funguje 2 roky bez chyby Citovat
PouLa Odesláno 5. srpen 2011 Autor Odesláno 5. srpen 2011 na jedny strane to nesviti vubec a na druhy hodne málo ale bez reakce na brzdu Citovat
Buback Odesláno 6. srpen 2011 Odesláno 6. srpen 2011 kamos mel ty same svetla, ale na oplu a uplne stejny problem. A kdyz volal na firmu tak mu rekli ze ty svetla uz neprodavaji bo mely spoustu problemu. Ted je mam doma a tak se v tom budu hrabat nektery den az budu mit cas a bude spatne pocasi. Ty ctyr-nozickove ledky jsou, dve ledky v jednom, ale jsou na sobe nezavisle. Jedna je na svetla a druha na brzdy. Se ti pak ozvu Citovat
ChouLu Odesláno 7. srpen 2011 Odesláno 7. srpen 2011 Ano to je jasne ze to jsou svetla/brzdy ale je to paskvil 4 vyvodove LED je docela hodne velka prasecina treba bych je v zahranici sehnal,ale musel bych videt jak to vypada Citovat
Schreek Odesláno 7. srpen 2011 Odesláno 7. srpen 2011 Dyt sou to obyč ledky pánové, jen elektronika řídí jejich intenzitu... Ledky hledej tady http://www.gme.cz/cz/elektronicke-soucastky/auto-led/110540455.html ale které přesně to jsou Ti bohužel nepovím... Citovat
bartch Odesláno 7. srpen 2011 Odesláno 7. srpen 2011 ahoj Radim mám taky tyhle světla jen chromované a zatím jdou super.Po jak dlouhé době ti to začalo odcházet Radim dík Citovat
PouLa Odesláno 7. srpen 2011 Autor Odesláno 7. srpen 2011 tak jsem dnes u pribuzneho zjistil ze proud do tich nefungujich jde ale asi ne dostatecny nez sme toho stihli zmerit vic zaclo radne prset a nebyla sance neco delat. To Schreek: díky za link ten se opravdu hodí nikde sem je nemohl najit To Buback: to by bylo super kdyby si zjistil co se tam vlastne poj*bkalo, protože je to opravdu zvláštní, že z ničehonic na obou stranách odešli. To bartch: jsou cca rok staré V týdnu se pokusím zajet k prodejci u kterého jsem světla koupil a zeptat se ho zda se to dá řešit formou reklamace nebo mě pošle k šípku, že mám smůlu. Citovat
Schreek Odesláno 7. srpen 2011 Odesláno 7. srpen 2011 Pokud po roce přestali svítit, tak jednoznačná reklamace, vůbec bych se s nim nedohadoval jestli jo nebo ne. Záruka je 2 roky! Citovat
HaNdA Odesláno 5. září 2011 Odesláno 5. září 2011 LEDky se daji normalne vymenit. To ze zhasnou 4ks je duvod, ze jsou zapojeny v serii. Pokud tedy odejde jedna, tak zhasnou vsechny 4. Uz jsem to resil na aute u kamose. Nahradou byla nejaka LEDka z GMe, jen ted nevim presne typ. pac maji ruzny uhel vyzarovani. Rozdelani svetel a vymena LEDky je otazka cca 20min a cenove ledka nekolik korun. Takze si rozmyslete, jestli ma cenu to nekam posilat apod. Citovat
PouLa Odesláno 5. září 2011 Autor Odesláno 5. září 2011 uz je mam vymeneny za uplne novy..super reklamace ve stredu vecer odvezeno..v patek sem je mel zpatky.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.