DanculD Odesláno 1. srpen 2011 Odesláno 1. srpen 2011 Ahojte, pred casom mi kvoli FAP-u odislo turbo. Stalo sa to tak, ze sa ulomil kus z fapu, vletel do vyfuku, pripchal ho a plyny sa vracali spät a casom zacalo turbo hodne hlasito hukat. tid=90821'>Tu som kedysi ulozil video ako turbo hukalo. No, takze turbo islo von a FAP sa vysekal. Po par dnoch sa turbo vratilo z repasu, namontovali ho na auto a ejhle, auto bez vykonu. Presne ako hladky diesel. Takze turbo islo znovu von na kontrolu a vratilo sa, ze je ok. Medzitym servis povedal, ze nech urobim najskor FAP-OFF a potom budu riesit dalej, ze to moze byt aj tym. Takze minuly vikend prisiel ku mne Straki a uspesne aplikoval medicinu s nazvom FAP-OFF, za co mu velmi dakujem ale auto ostalo aj nadalej bez vykonu. Straki zdiagnostikoval a tipol na podtlak a potenciometer turba. Inak zasol som, ked o pol noci smatral rukami vzadu za horucim motorom a iba podla hmatu prepajal podtlak priamo na turbo (aby zistil ci vobec turbo ide). Turbo islo ale strasne to hupalo s vykonom motora (tam prisiel tip na podtlak). A turbo aj pred priamym napojenim stale cez diag hlasilo, ze je otvorene na 100% (tam prisiel tip na potenciometer turba). Potom sme sa museli skryvat pred diviakmi (obcas nam lozia po sidlisku), no proste super zazitky aj so safari . Straki vie o com hovorim. Za ochotu mu ale opät dakujem. Ale pokracujem, nasledne sme sa v servise dohodli, ze vymenime potenciometer turba (turbo muselo znovu von a kazdy vie ako to na RHR ide \"lahko\" - napravnica dole, poloos dole,....). Medzitym ako prisiel potenciometer, tak nasli v podtlaku prasknute t-cko, ktore ide na zasobnik podtlaku (co som cital, tak celkom casta zavada), takze vsetko opravili, vymenili a vyskusali podtlak. Nasledne prisiel na rad potenciometer turba, je to cely kus aj s podtlakovou bankou a hromadou podloziek na nastavenie tej tycky co hybe klapkami, v servise toto nastavit nevedia, tak to dali urobit do spolocnosti www.turba.sk. Odtial to prislo aj s protokolom. Turbo sa namontovalo na auto a je to teda o hodne lepsie ale zaberat zacina az okolo 2400 otacok. Takze auto sa napojilo na diagnostiku a chova sa to presne takto: Ked mam zaradeny 3 stupen, cca. 1800otacok a stlacim plyn na odlahu, tak: pozadavana poloha turba 100% kopirovana poloha turba 100% RCO elektromagneticky ventila ovladania turba 100% Atmosfericky tlak: 980mbar Pozadovany tlak turba: 2100mbar (je to cca. uplne presne si to nepamätam) Namerany tlak turba: 1400mbar (je to cca. uplne presne si to nepamätam) Takto sa to drzi a postupne ako stupaju otacky, tak namerany tlak turba sa zvysuje a az okolo 2900ot dosiahne pozadovany tlak turba.Sprava sa to rovnako na vsetkych rychlostnych stupnoch ked zrychlujem z otacok 2000-2400 a nizsich. Ked prudko uberiem, tak pozadovana poloha aj kopirovana poloha turba spadnu na 0%. Ked zrychlujem pomaly, tak pozadovany a namerany tlak su na +-100mbar rovnake. Ked je to iba nastartovane na nautrali, tak pozadovana poloha turba je 88% a kopirovana poloha je 88%. Pozadovany tlak turba je cca. 1100mbar a namerany tlak 980mbar. Tak sme sa dohodli, ze skusia turbo pripojit priamo na podtlak, vtedy predpokladam, ze ak je turbo nastavene spravne, tak by malo tlacit naplno. Potom mam uz len dve moznosti: 1. Ak bude plnit naplno, tak skusit vymenit elektromagneticky ventil co ovlada turbo (sice diag pise ze ide na 100% no nemusi byt spravne otvoreny). Aj ked asi neverim, ze to je on, pretoze potenciometer turba hovori, ze turbo je otvorene. 2. Ak bude turbo plnit stale zle, tak ist po nastaveni tej tycky turba, pretoze pravdepodobne nebude naplno otvorene turbo a preto tlaci az pri vysokych otackach. Hm, len blbe je to, ze to nastavovali v tej firme co som pisal a tam to mali vraj na stolici. Mam aj graf z merania a tvrdia, ze je to nastavene podla odporucani vyrobcu. Neviete nahodou ako to ma byt nastavene? Resp. ake hodnoty z toho maju ist alebo aspon ako sa to nastavuje? PS: Bol som sa opytat aj v Peugeote a tam sa na mna pozerali ako na ....., ze ak, tak sa meni iba cele turbo a ze ziadny potenciometer sa tam nenastavuje. Uz som v koncoch. Uz fakt neviem co viac sa da urobit. Auto sice chodi, diag nehlasi ziadne chyby ale zrychlenie cca. 15 sekund na 100km nieje bohvieco. Predtym to chodilo nieco cez 9 sekund na 100 bez problemov. Inak ak ste dosli az sem, tak aspon vdaka za precitanie. [upravil dne 18.12.2011 21:05 od DanculD] [upravil dne 18.12.2011 21:06 od DanculD] Citovat
Tomitee Odesláno 1. srpen 2011 Odesláno 1. srpen 2011 Ahoj. Mam motor 2.0 HDi 100Kw rocnik 2004. Urcite ti nepomozem, co mi je luto. Ale aspon ti napisem, aky som mal problem ja. Auto mi zacalo trhat, pridal som plyn a prhalo. Takze zacalo sa opravovat. 1. Na turbe mi opravili elektroniku a hlavu, kde ide vlastne hadicka z elektropneum. ventilu. - Nahrali aj novy software. 2. znova to nefungovalo a trhalo - tak zacali sa menit elektropneumaticke ventily - 2 som mal zle a diagnostika mi pisala, ze je vsetko okk. Nebolo. Ventil na EGR a Turbo neboli dobre. 3. myslel som si, ze to robi FAP a nerobil. Bolo stastie, ze som ho nedal von, pretoze aj to som chcel. 4. Aby toho nebolo malo, minulo sa mi aj aditivu Eolys Teraz sa moj problem vyriesil, chvala bohu. Citovat
DanculD Odesláno 1. srpen 2011 Autor Odesláno 1. srpen 2011 Tymto to asi nebude lebo inak ide motor hladko a plynule. Ziadne pazvuky nevydava, nedymi, vaha vzduchu tiez v pohode, egr pri vypnuti motora cvaka. Aj ked este ma napadlo, ze keby bol zle nastaveny (bol sice meneny ale davnejsie este pred tymto repasom), ci by to robilo to iste.... ale na toto neviem odpovedat. Tak keby sa prosim vyjadril niekto fundovanejsi. Ale aj tak dik. Citovat
straki007 Odesláno 1. srpen 2011 Odesláno 1. srpen 2011 No co s tebou...... Jak jsem cetl uz driv sz od tebe tak jsem nemel moc cas. Zkusim ted. Jak jsi psal o kontrole turba ze to bylo nekde u vas a pak ze v peugeotu o tom nevedi a ....:blablabla Tak docela dulezite je opravdu spravne nastavit podtlakovou membranu ktera taha za tycku pro lopatky.Na ni je potenciometr. Ta tycka ma odlisne tloustky a podle toho se musi nastavit oddaleni resp mezera. Aůle to je vyssi level. Zkus tohle:Potahnout podtlakovou pumpou nadoraz tu membranu na ovladani lopatek,zapnout zapalovani a na potenciometru zmerit napeti na pinech myslim ze 1-3 tak melo by byt 4,20 V +/- 0,05 V Kdyz nebude tohle napeti spravne tak problem je v kalibraci snimace kopirovani polohy turba(potenciometr turba) Zbytek je opravdu silena matematika. Citovat
DanculD Odesláno 1. srpen 2011 Autor Odesláno 1. srpen 2011 Este ma napadlo, ze to skusit prebehnut bez posledneho dielu vyfuku ci nahodou nieje pripchaty. Skoda, ze je k tomu turbu taky nahovno pristup, pretoze ku tej tycke sa neda dostat (a nasledne nastaveniu) inak ako po zhodeni napravnice. Oprav ma ak sa mylim. Inak by sa to dalo velmi rychlo odskusat. By sa skusila pritiahnu, potom do toho sadnut s diagnostikou a pozerat ci sa to lepsi alebo nie. Ach jaj. Citovat
DanculD Odesláno 5. srpen 2011 Autor Odesláno 5. srpen 2011 Takze auto uz chodi o nieco lepsie. O pol otacky sa zasroboval doraz na turbe (cervik) a pritiahla sa tycka podtlakovky. Vsetko sa robilo pri podtlaku -0,6mbar. Auto uz vyrazne zabera okolo 2300ot., co je este ale stale malo. Este by to chcelo pritiahnut len je tam strasne nahovno pristup. Takze musi ist dole napravnica atd. Nenapada vas nejaky sposob ako sa tam dostat lahsie? Napr. zvrchu nieco zhodit aby sa dalo dostat ku tym nastaveniam? Citovat
straki007 Odesláno 5. srpen 2011 Odesláno 5. srpen 2011 Jojo. Je tam BOMBA pristup kdyz je hlava motoru dolu...... Nejde to bohuzel u 307 vubec nijak jinak. Ale myslim ze je to docela hazard nastavovat tu tycku. Dela se to vymezenim vule pod tou podtlakovou nadobou pomoci podlozek ruznych tloustek. Dnes jsem menil to same turbo na Expert Teepee a naprosto skvele vsechno.Ani nepiska a jede jak dabel......stalo 9600,- Citovat
DanculD Odesláno 5. srpen 2011 Autor Odesláno 5. srpen 2011 Hm ale to je este horsie ako ta napravnica.:( Citovat
DanculD Odesláno 5. srpen 2011 Autor Odesláno 5. srpen 2011 A keby som ti to doviezol? Co na to hovoris? [upravil dne 05.08.2011 od DanculD] Citovat
DanculD Odesláno 10. říjen 2011 Autor Odesláno 10. říjen 2011 Tak moje auti je konecne u doktora Strakiho na celkovej hospitalizacii a ja verim, ze vsetko dobre dopadne. Citovat
DanculD Odesláno 18. prosinec 2011 Autor Odesláno 18. prosinec 2011 Dnes v noci som si bol u Strakiho pre auto a ked to mam zhrnut jednym slovom, tak PARÁDA. Auto ide super a turbo vobec nieje pocut. Ako keby tam ani nebolo. Straki prisiel na to, ze som mal nizky tlak oleja (vadny regulator tlaku oleja), tak preto mi odchadzalo turbo. Okrem turba mi este vymenil CR cerpadlo (to ma cakalo uz od minuleho roka), dal vycistit vstreky, vymenil riadenie a este pridal zopar konikov. Teraz je to ako nove auto. Inak, ked som si prisiel pre auto, tak bolo ciste, umyte a ked som otvoril kapotu, tak mi skoro vypadli oci z jamiek, taky cisty motor to auto nemalo hadam ani ked bolo nove. Je vidiet, ze sa s tym fakt vyhral. Som nadmieru spokojny . Citovat
Agrafik Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 Tak takhle si teda představuju servis. Citovat
jirka307 Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 Dnes v noci som si bol u Strakiho pre auto a ked to mam zhrnut jednym slovom, tak PARÁDA. Auto ide super a turbo vobec nieje pocut. Ako keby tam ani nebolo. Straki prisiel na to, ze som mal nizky tlak oleja (vadny regulator tlaku oleja), tak preto mi odchadzalo turbo. Okrem turba mi este vymenil CR cerpadlo (to ma cakalo uz od minuleho roka), dal vycistit vstreky, vymenil riadenie a este pridal zopar konikov. Teraz je to ako nove auto. Inak, ked som si prisiel pre auto, tak bolo ciste, umyte a ked som otvoril kapotu, tak mi skoro vypadli oci z jamiek, taky cisty motor to auto nemalo hadam ani ked bolo nove. Je vidiet, ze sa s tym fakt vyhral. Som nadmieru spokojny . ked som otvoril kapotu, tak mi skoro vypadli oci z jamiek, taky cisty motor to auto nemalo hadam ani ked bolo nove.-------- vím o čem mluvíš taky jsem to zažil:super:papa Citovat
janci.b989 Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Chalani a k čomu slúži ten malý červík na turbe čo funguje ako doraz lopatiek ? Akú funkciu to zastáva ? Alebo sa s ním nastavuje od akých otáčok má zapínať turbo ? Citovat
straki007 Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 Zpetna vazba turba. Tzn.Hlidani turba. Citovat
DanculD Odesláno 8. leden 2012 Autor Odesláno 8. leden 2012 Je to doraz iba doraz o ktory sa oprie tycka ovladania turba. Ked je ten doraz moc vysrobovany von, tak sa tycka co ovlada lopatky oprie skor a lopatky nie su naklopene naplno a tym padom turbo tlaci az pri vyssich otackach. Ked je to zasrobovane viac tak turbo zacina tlacit pri nizsich otackach. Pokial ti auto funguje normalme tak s tym NEODPORUCAM otacat. Ak by si to zasroboval moc tak sa ti moze stat, ze tlak plynov ti turbo bude zatvarat aj napriek tomu, ze podtlakovka ho bude otvarat naplno. Navyse na mojom motore je poloha otvorenia snimana elektronicky. Jednoducho povedane, ked to rozstelujes, tak s najvacsou pravdepodobnostou ti bude auto padat do nudzaku. Holt, napr. Octavia 1.9TDI ma take iste turbo ako ja ale nema snimac polohy a tam sa to da prinutit aby malo turbo rychlejsi nabeh. Citovat
janci.b989 Odesláno 8. leden 2012 Odesláno 8. leden 2012 No šroboval som s tým lebo je po 5ty prevodový stupeň lenivé ako som priniesol turbo z repasu. Podtlakový ventil bola už nastavovaný ale ten červík nie. Ten nastavili na repase od oka podla starého turba. Na presné nastavenie zrejme budem potrebovať PC však ? Ja mám 1,6HDI a to ten snímač tiež nemá. Iba snímač plniaceho tlaku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.