Přejít na obsah

janci.b989

Uživatel
  • Počet příspěvků

    190
  • Registrace

Vše od uživatele janci.b989

  1. janci.b989

    Turbo

    Juj veru ja som do mojej plečky vrazil cca do 3000eur a nie je to ono. Potom som kúpil Audi a6 2007 3.0TDI a raketa na kolesach.Dal som čip na 260 koní a jazda ako v rozprávke. Nič nebliká nič nesvieti čo nemá. Ako kúpiť sa netreba báť i ojazdené auto ale treba si brať počítač s diagnostikou bo tá dosť odhalí a ešte jedného človeka čo sa vyzná v motoroch a karosérii. Najlepšie z nemecka ako ja alebo rakúska.Ale dá sa i u nás tak kúpiť. Skôr by som na tvojom mieste ešte pozrel EGR ventil či je čistý spolu s potrubím a i sacie koleno prečistil bo si myslím že bude riadne špinavé. A auto ti nedymí? Vstrekovače máš v poriadku ? Najskôr treba kontrolovať až potom vymieňať. Skoro nič to nestojí len čas a babračku.
  2. janci.b989

    Turbo

    To je taká super akcelerácia ? Mne sa dá normálne rozbehnúť nemám s tým problém. Ak má trojka väčší výkon pri nízkych otáčkach ako 1 a 2 prevodový stupeň zrejme bude zle nastavené turbo. Ale takto to len teoreticky sa dá napísať. Dobrí mechanik to vie posúdiť ale v dnešnej dobe sú to viac len hádači ako mechanici. Žiadna prax žiaľ. Ale inak napíšem to tak po lopate kto sa nechce nudiť s autom a mať s ním zábavu nech si kúpi Peugeota. Auto plné záhad.Výrobca Peugeot sa učí od chýb čo mu prinášajú do servisu zákazníci a tie pomaly vychytáva a nie na opak aby ich on poriadne našiel. A keď už vie dosť o nich prestane vyrábať ten typ bez zmien a vyrobí zase novú plečku s novými chybami a ide v začarovanom kruhu ďalej. ( Všetci sú spokojný ) a automobilka zarába.
  3. janci.b989

    Turbo

    A auto ide ako má či nevieš to odhadnúť ako má ísť s originál turbom ? Typujem že je po repase. Dával si ho ty robiť či si auto tak kúpil ? Presne viem aký je to zvuk. Dosť srandovný a časom aj na nervy pôjde. Hlavne ak budeš počuť kritikov viacerých.
  4. janci.b989

    Turbo

    Nove turbo nepíska v malých otáčkach. Začne až okolo 2800 až 3000 tis ot/min pískať ale slabo to počuť čo je normálne. Repasované počuť už od malích otáčok cca 1800-2000 a to dosť hlasno.Keď píska už v tých otáčkach nemusí byť zle nastavené záleží aká je tam geometria turbínky bo sa môže líšiť tvar lopatiek turbínky od originálu a to píska. Ale práve to sú tie repasované turbá. To čo píska je repasované. Zlé nastavenie je niečo iné zase. Slabý ťah motora, dymenie, neskoré či skoré zapínanie turba. Ako čítam z tvojho profilu budeš mať turbo s variabilným natáčaním lopatiek.
  5. janci.b989

    Turbo

    Repas by som moc nekupoval pokiaľ nevieš aká je to firma čo ti ho bude repasovať bo iba asi tri firmy na Slovensku ti ho i po repase nastavia.Mám na mysli turbo s variabilným natáčaním lopatiek. Obyčajné môžeš dať hotci komu čo má na to vyvažovačku. Inak ťa bude sprevádzať iba trápenie pískanie turba a minuté peniaze. Turbo na aute presne ako z výroby podla diagnostiky nenastavýš len sa priblížiš k daným hodnotám čo nie je rozumné. Treba si overiť firmu ktorá má na to stolicu a nie len vyvažovačku. Mal by si meniť jedno tesnenie prepadu na turbe a vyhodiť sitko zo skrutky potrubia privádzajúceho olej do turba. Inak nič viac meniť nemusíš.
  6. da sa to ale neviem ci to bude k niečomu viesť kedze mi to robilo i pri starom a i pri novom. Ale skúšal som meniť i elektromagneticky ventil čo riadi vákuový ventil na turbe a už to nerobilo ale auto bolo dosť lenivé tak som dal naspäť ten pôvodný hnedý. Ten na skúšku bol čierny.
  7. Ahojte všetci. Možno mi budete vedieť poradiť kedze mnohý sú skúsenejší ako ja. Môj problém spočíva v motore a to konkrétne že sa mi hádže do núdzového režimu. Pri rozťahovaní štvrtého stupňa sa mi niekedy vyhodí hláška CHYBA EMISNÉHO SYSTÉMU a rozsvieti sa mi kontrolka motora. Nerobí to stále len občas keď mu šliapnem na plyn. Potom po pár naštartovaní všetko zhasne a je to v poriadku. Diagnostika mi ukazuje na snímači A je vysoký signál a je motor preplňovaný turbodúchadlom moc. Menil som i ten snímač ale nepomohlo. I turbo mám nové a stále to samé. Tak sa vás chcem spýtať či ste sa už s niečim takým stretli a ako sa to dá riešiť ?
  8. janci.b989

    Odvetranie vane motora

    Nie. I pred tým mi to robilo od kedy ho mám. Nie sme jediný s týmto problémom u 1,6HDI.
  9. janci.b989

    Odvetranie vane motora

    Vyšší tlak potom už len opotrebovanými piestnymi krúžkami môžeš mať. A únik môže biť i opotrebovanou membránou. Inak i ja mam tento problém ale nežerie mi to veľa.
  10. janci.b989

    Turbo

    daj si ho na diagnostiku a ta ti ako tak povie nejake informacie o stave vzduchu a este skus odpojiť váhu vzduchu a prebehnúť sa či to bude to isté ako s pripojenou váhou. Ten el.magnet menič tlaku turba ja na spodu motora ako je pravá poloos a len od spodku sa doň dostaneš. z vrchu v žiadnom prípade sa tam nemáš šancu dostať. A mám čip krabičku a musím povedať že auto ide oveľa lepšie a i akcelerácia je omnoho vyššia.
  11. janci.b989

    Turbo

    Aj mne to tak dlho trvá asi tak do cca 5sek. sa stiahne dolu. a ventil myslíš ten elektromagnetický ? Ten je zo zadnej strany motora od spodu sa k nemu dostaneš.
  12. janci.b989

    Turbo

    To uz neviem. porovnaj si to s niekym ak máš tú možnosť. A menil si tam niečo ?
  13. janci.b989

    Turbo

    Áno i po naštartovaní ti ju stiahne úplne na doraz dolu.To sú lopatky turba uzatvorené. Podtlakový ventil sa ti ľahko pohybuje ?
  14. janci.b989

    ABS svieti

    Chalani kde sa nachádza hlavné relé ABS alebo elektromagnetický ventil ABS ?
  15. janci.b989

    Čip

    Ja mám i čisto nové turbo. tak si myslim že elektromagnetický menič tlaku turba či nebude zlí. Alebo snímač tlaku turba či nie je precitlivený.
  16. janci.b989

    Čip

    Ja som ho vyhodil dal všetko na svoje miesto a chybu mi neukazuje motor. Teraz ide normálne. Ale i tak ma to zaujíma či majú s tým všetci problémy u týchto motorov ako ja alebo ja tam mám niečo čo mi ho hádže do núdzaku z dôvodu vysokého tlaku turba.
  17. janci.b989

    Čip

    fap nemám a pýtam sa na konkrétny problém a nie na plusy a mínusy Chipu.
  18. janci.b989

    Čip

    A dôvod? Veď auto s nim nedymí omnoho lepšie ide nižšia spotreba a môžem si ho prestavovať na aký výkon chcem.
  19. janci.b989

    Čip

    Chalani chcem sa vás spýtať či po načipovaní sa vám motor hádže do núdzového režimu ? V čom môže byť problém ? Ja som si tam namontoval ten chip box ( krabyčku ) čo sa montuje na snímač tlaku v lište vstrekovačov. Mám motor 1,6HDI 80kw. Chybu mi diagnotika ukazuje že je vysoký tlak vzduchu v sacom potrubí. Turbo mi veľa tlačí: [upravil dne 22/4/12 13:40 od janci.b989]
  20. janci.b989

    Turbo

    Tak ak sa tomu nerozumieš zanes to tam a tý kvalitný mudrlanti sa ti na to pozrú. Veľa zdaru.
  21. janci.b989

    Turbo

    Diagnostyka ukazuje len kopírovanie polohy klapky v EGR ventile.To môžeš mať v poriadku.Ale neukáže ti či je upchaný alebo aký prietok plynov prúdi cez neho. EGR ventile sa zapchávajú a preto ich treba sem tam rozobrať a vyčistiť a i celé potrubie od toho ventilu do sania.Už si to niekedy robil ? Začal by som tým.
  22. janci.b989

    Turbo

    No ale diagnostika ti neukáže či je ten ventil ucpaný. Treba ho rozobrať a vyčistiť.
  23. janci.b989

    Turbo

    A na ventil meniča tlaku si sa pozrel ? Či EGR ventil ?
  24. janci.b989

    Turbo

    A ako sa ti prejavuje problém na výkone ? turbo je po repase, robil si s ním niečo prestavoval si ho či z ničoho nič auto nemá výkon ?
  25. janci.b989

    Turbo

    No ja repasované turbá už ani vidieť nechcem. Musel som kúpiť nové a paráda. Šlape ako hodinky a ani ho počuť nie je. Takže koniec problémom nastavovania turba. Nové je nové. A podotýkam že turbo ktoré je rozštelované sa nastaviť nedá na aute. Len na stolici. A inak ak môžem doporučiť tak v mazacej trubke do turba je sitko v šróbe pri motory tak ho treba vyhodiť bo je tam k ničomu a ak sa zaserie tak turbo nemá dostatok maziva a dere sa.
×
×
  • Vytvořit...