Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Nabíječka baterií TRONIC

Recommended Posts

Odesláno

No na tu BC-500 je teď na FKtechnics akce.Mají ji tam za 559,-Ale je fakt,že jinak je to cenově stejné jako ta IPC-1L,kterou jsem našel za 666,- Takže spíš rozhodovat mezi BC-450 a IPC-1L,kde je ten cenový rozdíl větší.

Odesláno

A hlavně IPC 1L ma řizení každý šachty zvlášť, BCčka mají jen jedno tlačitko pro všechny šachty naráz a jen jeden proud, u IPC 1 a IPC 1L jsou tři možnosti nastavení proudu

IPC 1L je slabší

[upravil dne 2/8/11 od Radek Hurvajz]

Odesláno

IPC 1 se prodává sice dráž, ale je k ní sada adaptérů, sada baterií a brašna, koukam po ní už dlouho, ale stale na ni nezbývá, a IPC 1L nechci;)

IPC 1:

Rozsah dodávky:

Nabíječka IPC-1

8x akumulátory NiMH AA 2500 mAh

Kabel do zásuvky zapalovače 12 V

Síťový napájecí adaptér

4x Adaptér na 4 monočlánky D a 4x na články C

Taška

IPC 1L je poze nabiječka s adapterem, jinak tady je za pěknej peníz

http://www.softcom.cz/produkt/nabijecka-fk-technics-ipc-1-pro-nicd/nimh-aa/aaa-aku-4x-aaa-4x-aa/

Nabíječka je rovněž známá pod názvy Voltcraft IPC-1, La Crosse BC-900 a Technoline iCharger IC8800.

[upravil dne 2/8/11 od Radek Hurvajz]

[upravil dne 3/8/11 od Radek Hurvajz]

Odesláno
Sakra, já se ji asi nikdy nedožiju:D, tak ať slouží ke spokojenosti:super

[upravil dne 3/8/11 od Radek Hurvajz]

jj dík to bude.:super

Nemá smysl kupovat tu IPC 1L jsou ktomy i ty baterky a redukce na baterie typu C i D nemluvě,že je výkonější.Jenom ty baterky jsou dražší než je ten cenový rozdíl mezi nima;)

Odesláno

jj dík to bude.:super

Nemá smysl kupovat tu IPC 1L jsou ktomy i ty baterky a redukce na baterie typu C i D nemluvě,že je výkonější.Jenom ty baterky jsou dražší než je ten cenový rozdíl mezi nima;)

Akumulátory se vyplatí koupit kvalitní, které se samy nevybíjí. Tyhle po čase \"zdementní\".

Redukce jsou pěkná věc, ale nevím o ničem kde se používají. Nabíjet 1A je nesmysl pokud nepotřebuješ baterie mít rychle nabité.

Tahle nabíječka je jedna z nej :super.

Odesláno

Akumulátory se vyplatí koupit kvalitní, které se samy nevybíjí. Tyhle po čase \"zdementní\".

Redukce jsou pěkná věc, ale nevím o ničem kde se používají. Nabíjet 1A je nesmysl pokud nepotřebuješ baterie mít rychle nabité.

Tahle nabíječka je jedna z nej :super.

Pokud by zdementněli použiju REFRESCH.Kde se používají-v přenosných radiích,svítilnách atd.

[upravil dne 4.8.2011 od chuck11]

Odesláno

Ještě bych měl technický dotaz,pokud by někdo věděl.Jde mě na té nabíječce nastavit nabíjecí proud jen 200 a 500mAh,těch 700 co je všude včetně návodu uváděno,tam nejde.Může to souviset s kapacitou nabíjených baterek,případně jejich stářím?Teď testuju nějaké čínské Intellect 2200mAh,ale už je mám aspoň 5 let.Tenkrát bylo 8 kusů k nabíječce co jsem kupoval.Předtím jsem nabíjel Sanya,jenže u těch jsem to nezkoušel ten nabíjecí proud a nechal jsem to na základu 200mAh.Nabily se v pohodě,3 kusy na 2700mAh a čvrtý na 3110mAh i když by všechny měly mít kapacitu 2700mAh.

Tak si odpovím sám.Napsal jsem dotaz do FKTechnics a proud by měl jít nastavit bez ohledu na stav baterek.Prý je to na reklamačku.Nějak semě poslední dobou začíná držet \"štěstí\" :D

[upravil dne 5.8.2011 od lape]

Odesláno

Co u dvou baterek? myslim že pokud máš 4 kusy tak nejde 700mA

Z Manuálu:

Omezení nastavení maximálního nabíjecího proudu

Maximální nabíjecí proud závisí na nastavení tohoto proudu u prvního do nabíječky

vloženého akumulátoru. Zvolíte-li u prvního akumulátoru nabíjecí proud např. 500 mA,

pak budete moci nabíjet každý další akumulátor maximálním nabíjecím proudem

rovněž 500 mA. Z tohoto důvodu vložte akumulátor, který potřebujete nabíjet nejvyšším

nabíjecím proudem, jako první do nabíjecí šachty č. 1. Pokud toto neprovedete a

budete-li chtít nastavit v jiných šachtách vyšší nabíjecí proudy (než který jste nastavili u

prvního akumulátoru), budete muset vyndat všechny akumulátory z nabíjecích šachet a

provést nová nastavení po jejich opětovném vložení do nabíječky. Totéž platí i pro

nastavení vybíjecího proudu.

[upravil dne 5/8/11 od Radek Hurvajz]

Odesláno

No ještě vyzkouším různé varianty.Je fakt,že pořád nabíjím 4 baterky.2 jsem zatím nezkoušel.Ale v manuálu nemám nic o tom,že by to bylo závislé na počtu baterek v nabíječce.Vyzkouším a i pokud by to nešlo,tak to zatím řešit nebudu.Záruka je 2 roky a ono i těch 500mA stačí.Ale prubnu to

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...