Radek Hurvajz Odesláno 1. srpen 2011 Odesláno 1. srpen 2011 Ten muj FK technics BC-450 ma funkci charge test, tj že baterii nabije, vybije a znova nabije, nakonec ukaže změřenou kapacitu, když to pustim dvakrát za sebou mam nahradu za funkci refresh;) Citovat
lape Odesláno 1. srpen 2011 Autor Odesláno 1. srpen 2011 Aha,tak to by stačilo.Mrknu jestli to má i ta 500. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. srpen 2011 Odesláno 1. srpen 2011 Tady ta funkce je psaná - Test Kapacity http://www.e-voltcraft.cz/nabijecka-bc-500.k200122 Jinak ta BC-450 se dá pořidit i o 200,- levněji [upravil dne 1/8/11 od Radek Hurvajz] Citovat
lape Odesláno 1. srpen 2011 Autor Odesláno 1. srpen 2011 No na tu BC-500 je teď na FKtechnics akce.Mají ji tam za 559,-Ale je fakt,že jinak je to cenově stejné jako ta IPC-1L,kterou jsem našel za 666,- Takže spíš rozhodovat mezi BC-450 a IPC-1L,kde je ten cenový rozdíl větší. Citovat
chuck11 Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 rozdíl mezi BC-450 a IPC-1L Jiný nabíjecí proud, jiný vybíjecí proud, nemá režim \"Refresh\" Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 A hlavně IPC 1L ma řizení každý šachty zvlášť, BCčka mají jen jedno tlačitko pro všechny šachty naráz a jen jeden proud, u IPC 1 a IPC 1L jsou tři možnosti nastavení proudu IPC 1L je slabší [upravil dne 2/8/11 od Radek Hurvajz] Citovat
chuck11 Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 Sakra Radku tys mně nahlodal byl jsem rozodnutý pro BC-500 a teď budu muset koukat na tu IPC 1 - 1L:myslim Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 IPC 1 se prodává sice dráž, ale je k ní sada adaptérů, sada baterií a brašna, koukam po ní už dlouho, ale stale na ni nezbývá, a IPC 1L nechci;) IPC 1: Rozsah dodávky: Nabíječka IPC-1 8x akumulátory NiMH AA 2500 mAh Kabel do zásuvky zapalovače 12 V Síťový napájecí adaptér 4x Adaptér na 4 monočlánky D a 4x na články C Taška IPC 1L je poze nabiječka s adapterem, jinak tady je za pěknej peníz http://www.softcom.cz/produkt/nabijecka-fk-technics-ipc-1-pro-nicd/nimh-aa/aaa-aku-4x-aaa-4x-aa/ Nabíječka je rovněž známá pod názvy Voltcraft IPC-1, La Crosse BC-900 a Technoline iCharger IC8800. [upravil dne 2/8/11 od Radek Hurvajz] [upravil dne 3/8/11 od Radek Hurvajz] Citovat
chuck11 Odesláno 2. srpen 2011 Odesláno 2. srpen 2011 já po ní koukám tady: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140000000000N60&utm_source=XMLfeed&utm_medium=ppc&utm_campaign=Nab%EDje%E8ky&utm_term=FK+Technics+IPC-1+%2B+4x+AA+2600mAh+4x+AAA+1000mAh je tam všechno kromně adaptéru pro připojení v autě Citovat
chuck11 Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 tak sem ji nakonec pořídil a už nabíjím jak strhaný Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Sakra, já se ji asi nikdy nedožiju:D, tak ať slouží ke spokojenosti:super [upravil dne 3/8/11 od Radek Hurvajz] Citovat
chuck11 Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 Sakra, já se ji asi nikdy nedožiju:D, tak ať slouží ke spokojenosti:super [upravil dne 3/8/11 od Radek Hurvajz] jj dík to bude. Nemá smysl kupovat tu IPC 1L jsou ktomy i ty baterky a redukce na baterie typu C i D nemluvě,že je výkonější.Jenom ty baterky jsou dražší než je ten cenový rozdíl mezi nima;) Citovat
dzavel Odesláno 3. srpen 2011 Odesláno 3. srpen 2011 jj dík to bude. Nemá smysl kupovat tu IPC 1L jsou ktomy i ty baterky a redukce na baterie typu C i D nemluvě,že je výkonější.Jenom ty baterky jsou dražší než je ten cenový rozdíl mezi nima;) Akumulátory se vyplatí koupit kvalitní, které se samy nevybíjí. Tyhle po čase \"zdementní\". Redukce jsou pěkná věc, ale nevím o ničem kde se používají. Nabíjet 1A je nesmysl pokud nepotřebuješ baterie mít rychle nabité. Tahle nabíječka je jedna z nej . Citovat
chuck11 Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Akumulátory se vyplatí koupit kvalitní, které se samy nevybíjí. Tyhle po čase \"zdementní\". Redukce jsou pěkná věc, ale nevím o ničem kde se používají. Nabíjet 1A je nesmysl pokud nepotřebuješ baterie mít rychle nabité. Tahle nabíječka je jedna z nej . Pokud by zdementněli použiju REFRESCH.Kde se používají-v přenosných radiích,svítilnách atd. [upravil dne 4.8.2011 od chuck11] Citovat
lape Odesláno 4. srpen 2011 Autor Odesláno 4. srpen 2011 Tak už taky nabíjím.Vzal jsem FKTechnics IPC-1L ze Softcomu.Trochu zazmatkovala pošta,takže přišla až dnes,ale jinak to vypada dobře Citovat
dzavel Odesláno 4. srpen 2011 Odesláno 4. srpen 2011 Refresch je dobrá funkce . Měl jsem na mysli, že se po čase samovolně se vybíjí. Inteligentní akumulátor je i po roce pořád nabitý . Citovat
lape Odesláno 5. srpen 2011 Autor Odesláno 5. srpen 2011 Ještě bych měl technický dotaz,pokud by někdo věděl.Jde mě na té nabíječce nastavit nabíjecí proud jen 200 a 500mAh,těch 700 co je všude včetně návodu uváděno,tam nejde.Může to souviset s kapacitou nabíjených baterek,případně jejich stářím?Teď testuju nějaké čínské Intellect 2200mAh,ale už je mám aspoň 5 let.Tenkrát bylo 8 kusů k nabíječce co jsem kupoval.Předtím jsem nabíjel Sanya,jenže u těch jsem to nezkoušel ten nabíjecí proud a nechal jsem to na základu 200mAh.Nabily se v pohodě,3 kusy na 2700mAh a čvrtý na 3110mAh i když by všechny měly mít kapacitu 2700mAh. Tak si odpovím sám.Napsal jsem dotaz do FKTechnics a proud by měl jít nastavit bez ohledu na stav baterek.Prý je to na reklamačku.Nějak semě poslední dobou začíná držet \"štěstí\" [upravil dne 5.8.2011 od lape] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. srpen 2011 Odesláno 5. srpen 2011 Co u dvou baterek? myslim že pokud máš 4 kusy tak nejde 700mA Z Manuálu: Omezení nastavení maximálního nabíjecího proudu Maximální nabíjecí proud závisí na nastavení tohoto proudu u prvního do nabíječky vloženého akumulátoru. Zvolíte-li u prvního akumulátoru nabíjecí proud např. 500 mA, pak budete moci nabíjet každý další akumulátor maximálním nabíjecím proudem rovněž 500 mA. Z tohoto důvodu vložte akumulátor, který potřebujete nabíjet nejvyšším nabíjecím proudem, jako první do nabíjecí šachty č. 1. Pokud toto neprovedete a budete-li chtít nastavit v jiných šachtách vyšší nabíjecí proudy (než který jste nastavili u prvního akumulátoru), budete muset vyndat všechny akumulátory z nabíjecích šachet a provést nová nastavení po jejich opětovném vložení do nabíječky. Totéž platí i pro nastavení vybíjecího proudu. [upravil dne 5/8/11 od Radek Hurvajz] Citovat
lape Odesláno 5. srpen 2011 Autor Odesláno 5. srpen 2011 No ještě vyzkouším různé varianty.Je fakt,že pořád nabíjím 4 baterky.2 jsem zatím nezkoušel.Ale v manuálu nemám nic o tom,že by to bylo závislé na počtu baterek v nabíječce.Vyzkouším a i pokud by to nešlo,tak to zatím řešit nebudu.Záruka je 2 roky a ono i těch 500mA stačí.Ale prubnu to Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.