Crack Odesláno 3. březen 2005 Odesláno 3. březen 2005 Zdravím,měl bych na Vás takovou prozbu,zjistil sem že mě na 205ce nefunguje seřizovámí světel zevnitř z auta pomocí toho kolečka,jak se to šteluje.Vůbec nevím čím by to mohlo bejt,prej to je náký hidraulický,nebo co.Známej měl 2x205 a ani na jedný mu to nefungovalo,tak jestli s tím někdo máte nákou zkušenost že je to asi dost poruchový,tak prosím poradte co a jak!!Děkuju Citovat
Fusion Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 pokud je to alespoň podobný jako u 605 tak je za světlem uvniř motorovýho prostoru taková černá krabička připláclá na to světlo. V ní je motorek a ten vytlačí takovej platovej lulinek kterej tlačí na celou parablou, tudiž v různých úhlech. Mě taky jedno nefungovalo a bylo to tím že odešel ten motorek co je uvitř. Je to obyč motorek jako z různých mech. hraček a tak, jenže má na konci takovej jinej koneček, takový --|/////| Může to být třeba i konektorem co do té krabky vede, nebou dráty vůbec... u mě to bylo todle... Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Není to ani vzáleně podobný. 205, 309 a starší 405 maj ovládání sklonu světel hydraulické, se všemi důsledky co z toho plynou podobně jako třeba u Favorita. Pokud chceš, aby to skutečně fungovalo, tak výměna za nové (orig. 1500,-, jde tam napatlat i to z Favorita za míň než litr), dýl jak do další STK to stejně ale funkční nevydrží... Citovat
Hadra Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Každopádně po tom jdou na STK. Nebo alespoň v PV vyhazujou auta, kterým ty stavěče / tuším deflektory / nefungujou.Dá se to řešit ještě tak, že se vezme injekční stříkačka a napustí se do té hadičky a pak se ta dírka zalepí.Jenže je v tom nějaká lihovina nebo tak něco.Tohle řešení je na dvě veci, ale nicméně někdo to tak spravuje. Citovat
Crack Odesláno 4. březen 2005 Autor Odesláno 4. březen 2005 Aha,tak to je teda pěkný no na technickou se chystám až za rok a půl,jenže mě to svítí uplně dolu a ted to musím skusit vyštelovat ručně,ale s tímhle teda nevím co udělám:( Citovat
trollik Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 ja tam dal do tech hadicek olejicek na stroje na siti.A fungovalo to ok.ale bohuzel,uz je to pase.Auto jsem cele rozbil. Citovat
trollik Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 ja tam dal do tech hadicek olejicek na stroje na siti.A fungovalo to ok.ale bohuzel,uz je to pase.Auto jsem cele rozbil. Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Doplňování té hydrauliky je na ho..., nejde to vždycky, a stejně to dlouho nevydrží. Dá se použít jako nouzovka před STK, aby se to aspoň trochu hýbalo. Jinak jsou možnosti řešení v zásadě tři: 1. u staršího křápu cca r.90 a staršího to předělat pouze na ruční páčku, celé to ovládání vyhodit, a tvářit se, že to tam nikdy nebylo. U r.90 to ještě jakž takž jde, u 94 vám to nikdo nesežere (povinné je to od r.86, ale bylo na to hodně výjímek). 2. koupit nové hydraulické ovládání, a vyměnit to. Dobrá gynekologie 3. Předělat to na elektrické - to je schůdné především u starších 405, u 205 a 309 moc ne. To elektrické ovládání je promitivní, všechno je v motůrkách, do kabiny vedou jen tři dráty. Citovat
trollik Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 TO ODDIE:Jak jsme se o tom bavili.Prvne to necham na to stare ovladani.A pak az sezenu neke levne motureky(jeden jsem mel,ale je v pr...)a ten prepinac,tak to udelam,ale musim vymyslet nejakou konzolu na moturky na chyceni do starejch pixel. Citovat
Hadra Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Asi to budu muset někdy řešit taky.Auto bylo kleplý na předek, ale světla při opravě nikdo neměnil a ty pouzdýrka na pístky motůrků mám polámany.Tudíž je to řešený plechama, drátama ale je to stejně k ho... protože to furt svítí tam kam nemá.Tak jsem to vyřadil, světla nastavil a nehýbu s tím.Svítí to trochu dolů.Nový lampy krze to kupovat nehodlám. Citovat
trollik Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 JEDNA NOVA LAMPA S DIRKAMA NA MOTURKY 4600 S DPH.OD valea!DRUHOVYROBA NEDELA A NA VRAKACI NEJSOU. Citovat
Pajda Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Dalo se to doplňovat směsí do ostřikovačů po vyjmutí kovového špuntíku. Ale fakt to nebylo nadlouho. Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Motůrky a potenciomer mám, chtěl jsem to kdysi dát do svého auta, ale pak jsem se na to.... Motůrek 500,-/ks, za stejnou cenu je má třeba i David... Citovat
Driver Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Napsán autorem oddie .... u 94 vám to nikdo nesežere (povinné je to od r.86, ale bylo na to hodně výjímek).... To já mám asi tu vyjímku, 306 r.v.96 a naklápění světel stručně ručně, dokonce nemám ani boční blinkry na blatníkách Citovat
Pajda Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Následující řádky platí pro dovezená ojetá auta. Na náklápění světel se dávala vyjímka jen v případě, že se to dalo ovládat z motoru. Ale některá auta to neměla ani z motoru a tam se to pak řešilo různou pochybnou cestou. Ovládání světel nemusí mít auta s regulací stálé výšky nad zemí (Citroeny) Vyjímku, aby regulace nastavení světel nebyla žádná, ale ministerstvo dopravy nevydávalo. Na zadní opěrky se naopak vyjímka vydávala bez problémů. [Editován dne 4/3/05 Pajda] Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Ruční páčkou myslím to ovládání z motorového prostoru - prostě abych sklopil světla, musím zvednout kapotu. Jestli na to má někdo výjímku na rok 96, to tedy čumim jak péro z gauče. U 205/309 všech modelů a u staršího modelu 405 (do 93) to jde na tu ruční páčku předělat velmi jednoduše a nenápadně, novější 405 už má elektriku. Na zadní opěrky se taky dávala výjímka? Já mám dojem, že poze v případě určité minimální výšky opěráku, jinak být musely, aspoň ty nasazovací univerzály z žigula... Citovat
Miku Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 U mého starého pežotka 405 (94) bylo nastavování ruční přímo na světlech.Takže večer plně naložený šmátrat potmě a ještě být špinavý nebyl ideál, zato na TP jsem byl vždy v klidu;) Citovat
oddie Odesláno 4. březen 2005 Odesláno 4. březen 2005 Jestli ten tvůj \"starý\" pežotek byla skutečně 405 z roku 94, tak měla elektrické nastavování standardně - tzn. pokud to v tvém konkrétním autě nebylo, tak to byl co nejlevněji opravený práskanec na předek... Citovat
Crack Odesláno 5. březen 2005 Autor Odesláno 5. březen 2005 Tak a ted sem bud blbej já,nebo to auto,protože nic sem s tím nedál a dneska to funguje!!Není možný že by to bylo zimou?Dneska u nás bylo 5nad nulou.. Citovat
Driver Odesláno 6. březen 2005 Odesláno 6. březen 2005 Napsán autorem oddie .... Na zadní opěrky se taky dávala výjímka? Já mám dojem, že poze v případě určité minimální výšky opěráku, jinak být musely, aspoň ty nasazovací univerzály z žigula... Zadní opěrky tam nemám taky ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.