Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
a jak to víš,že je to výbojka a né trafo??mě to přestalo svítit a taky mi nic neříkalo,že mi nesvítí světlo ...bylo to startovací trafo...nechci strašit,ale může se stát cokoliv.

ale prestali ti svietit obe, ci len jedna? ja som videl po zmene laveho svetla rozdiel. nova svietila OK stara uz slabo. Kym boli obe stare tak som tomu nevenoval pozornost lebo svietili rovnako. Ale videl som napr oproti inym autam ze to uz nie je ono.

Odesláno

keď to prestane svietiť zrazu - tak to bude asi to trafo inak výbojka by mala strácať svietivosť postupne - vypaľujú sa tam elektródy alebo také niečo.

Judes: dik :papa ale táto má 4100K a má tam byť 4300K ale takýto malý rozdiel by hádam vadiť nemal čí?

Odesláno
...ale prestali ti svietit obe, ci len jedna? ja som videl po zmene laveho svetla rozdiel. nova svietila OK stara uz slabo. Kym boli obe stare tak som tomu nevenoval pozornost lebo svietili rovnako. Ale videl som napr oproti inym autam ze to uz nie je ono.

No nevěnuji světlům moc pozornost buď to svítí nebo ne....jel jsem a prostě mi to zhaslo...a vlastně nevím proč tomu říkaj startovací trafo,protože si myslím,že to pomáhá nastartovat,ale jak je vidět tak to udržuje i svícení...

Odesláno

inak mne hlasi spalenu ziarovku v momente ked ich vypnem, teda mam zapnute stretavacky, jedna je vypalena, nic nehlasi, v momente ked vypnem svetla, tak ju zahlasi ze je vypalena, nefim proc to takto hlasi

Odesláno

Tak ma typek dnes zabil v polskom ASO. Povedal ze ziarovka 290PLN. Ked som mu povedal ze mi menili v ASO na slovensku origo cely reflektor a chcem do druheho svetla origo ziarovku tak mi zahlasil, ze mozu objednat aj original ziarovku ktora sa dodava priamo v origo svetlomete. Cena 620PLN. (€158) To ako co je? Nevie niekto? To je uz fakt jak u chujov na dvore. :bacha

Odesláno
inak mne hlasi spalenu ziarovku v momente ked ich vypnem, teda mam zapnute stretavacky, jedna je vypalena, nic nehlasi, v momente ked vypnem svetla, tak ju zahlasi ze je vypalena, nefim proc to takto hlasi

Tak to má byť. Žiarovka sa kontroluje malým prúdom vo vypnutom stave. Preto niekomu svietia ledky v parkovačkách keď sú vypnuté. Prúd žiarovku nerozsvieti ale ledku áno.

Odesláno

a když to tak není,tak kde hledat chybu...ve výbavě(jako že to nemá kontrolu) nebo v něčem jiném...a když jsem měl v čudu to trafo pod světlem a nic mě to nehlásilo,to je dobře nebo špatně

Odesláno
vlado 77 - to je už moc. Veď to môžeš inde kúpiť 2 ks naraz!!! A pozrel si už akú tam máš tú výbojku?

Ved to, ze to je privela. Mna by zaujimal hlavne ten rozdiel, aky v tom moze byt ze vsetky su za cca €50 a tato za €150. Typ som este nepozeral lebo Prema pisal ze to je skryte a treba sa k tomu dostat nejak komplikovane. Pojdem asi do ASO (uz som im volal), spolu pozrieme co tam je a pravdepodobne nebudem nic riesit a kupim tu Philipsku za cca €50 nech mi to tam hned aj namontuju. :myslim

Odesláno

výměna není zas komplikovaná...prostě vyndáš kryt..,,pootočíš,, trafem..vypadne konektor ...vyndáš trafo a výbojku(ale ted si nejsem jistej jestli ta výbojka tam je ještě zajištěná a nebo jde s tím trafem) :myslim ...už je to nějaká doba co jsem to vyndával...spíš tam není moc místa a hlavně to nasazování konektoru jde trochu blbě

Odesláno
výměna není zas komplikovaná...prostě vyndáš kryt..,,pootočíš,, trafem..vypadne konektor ...vyndáš trafo a výbojku(ale ted si nejsem jistej jestli ta výbojka tam je ještě zajištěná a nebo jde s tím trafem) :myslim ...už je to nějaká doba co jsem to vyndával...spíš tam není moc místa a hlavně to nasazování konektoru jde trochu blbě

je pravda ze ked sa jej chytim holou rukou tak je ziarovka v prdeli?

Okrem toho je zaujimave aj co pise typek ktory predava ziarovky. Podla skusenosti napisal 3 dovody preco menit obe naraz. Najviac ma zaujima to posledne kde pise ze je 85% pravdepodobnost odpalenia nejakeho koventora ci co. Tu je link a je to napisane po polsky pod cervenym napisom UWAGA.

http://allegro.pl/zarowka-xenon-peugeot-407-100-nowe-oryginal-i1737097391.html

Odesláno

Jediným dôvodom pre výmenu v pároch j rôzna jasnosť. Ostatné sú nepodložené. Čo sa týka chytania rukou, nejde o zničenie žiarovky alebo výbojky, ale mastnota z prstov sa na skle vypáli do matného fľaku, ktorý potom znižuje svietivosť.

[upravil dne 26.7.2011 od AnotherOne]

Odesláno
Jediným dôvodom pre výmenu v pároch j rôzna jasnosť. Ostatné sú nepodložené. Čo sa týka chytania rukou, nejde o zničenie žiarovky alebo výbojky, ale mastnota z prstov sa na skle vypáli do matného fľaku, ktorý potom znižuje svietivosť.

[upravil dne 26.7.2011 od AnotherOne]

Dikes. Typek tam napr pise ze zo skusenosti u xenonov po vymene do 3 mesiacov konci stara ziarovka (nemena). U mna sa to potvrdzuje ako som uz skor pisal. Po vemene reflektora ziarovka na parkovacky dead po mesiaci. Vymenene parom. Po 4 mesiacoch xenon dead.

Odesláno

Vlado-77:

Dodržuj pravidla fora.....děkuji moderátor

5.Citovat s rozvahou

Při odpovídání na příspěvek se vyhněte používání citací (tlačítko |QUOTE|). Zcela nepřípustné je citovat předešlý příspěvek. Rovněž necitujte příspěvky spolu s vloženými obrázky. Když už se rozhodnete citaci použít, ponechejte v ní pouze tu část příspěvku, na kterou reagujete.

Odesláno

..keď to máš len 3 mesiace tak by som určite nekupoval 2 ks - rozdiel v jasnosti by podľa mňa po tak krátkom čase ani nemal byť.

Len dôležité aby mala tá žiarovka rovnakú teplotu lebo tie D2S som videl aj 4300K ale aj 4100K tak preto radšej pozrieť.

A iného by som sa nebál - logicky by to nemalo mať vplyv na poruchovosť. :myslim

Přema je prísny :aut :aut

Odesláno

Vlado určite tam budeš mať xenónovú výbojku D2S 35W ako ti už písali Přema a ostatný a s výmenou to ne je problém. Keď som si v manuáli ku autu prečítal že pri výmene výbojky je potrebné zájsť do servisu a tak som sa ich spýtal čo je na tom také to vymeniť doma, keď si trochu zručný čo predpokladám že si a už si menil žiarovky na aute tak by to pre teba nemal byť problém až nato že si treba dať bacha na to trafo aby ani náhodou nedostalo šťavu (vypnuté zapaľovanie), je tam vysoké napätie. Raz som si dal tú námahu aby som si to vyskúšal pre prípad keď to bude potrebné, nie je to žiadna veda ide to intuitívne. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...