Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím, potreboval by som zistiť kde presne sa nachádza sní

máč teploty vody a teploty klimatizacie.nespina vobec saharu,rezistor je ok,relatka po naštartovani zopne...AK by mal niekto foto případně nejaký typ...

:myslim

Odesláno

Může to být i vevnitř sežraný dvoupolový konektor, je asi uprostřed v dolní části před chladičem pod vrtulí. Zjišťovali jsme spolu s HonzouZ všechno možný a na nic jsme nepřišli, protože tem pitomý konektor je zvenku celý pogumovaný a nenapadlo nás jej rozpojit. :o:o:o

Odesláno

Všetky spoje som prekontroloval,boli ako nové.Ešte otázka ,relátka po naštartovani ihneď zopne.Maju fungovať tak že sú stale zopnute a ked da snímač povel tak ich odopne a spustí sa ventilátor.????:myslim

• O 1 rok později...
Odesláno

cauko, tiez mi dlhsie blbne teplota vody,resp. len rucicka na ukazovateli skace hore-dole,svieti cervena STOP-ka,ale ked sa motor zohreje,je vsetko OK. Iba sa teplota dostane max. na 70 °C,na budiku. Chcem vymenit cidlo,ale podla tychto obrazkov som z toho dost :myslim Kde to zhruba je? Niekde na chladici,alebo motore? Este si skusim vytlacit obrazok a porovnavat s motorom,co najdem podobne,xixi Je tam treba nieco davat dole,rozoberat,alebo je tam dobry pristup? Pytam sa,lebo u mechanika si za to pytal tak 50€ a ked som zistoval, tak samotne cidlo vyjde do 20€ .Tak ci si to zvladne vymenit aj amater doma:D

Odesláno

Kocurik.Je to čidlo teploty chladiacej kvapaliny na komore termostatu.K termostatu vedie tá hrubá vrchná hadica od chladiča.Pred výmenou spustiť chladiacu kvapalinu!:roker

Odesláno

diky za info,konecne som to trochu pozrel,aj ked je stale zima a snezi,takze vymena sa este neda. Podla toho 2.obr. co sem dal Gabriel, to asi vidim,ale nieje tam pristup. Musi sa dat dole ta hruba hadica od vzduch. filtra a potom pod tym to je,ze? Vidim tam zeleny konektor napravo,to by mohlo byt ono. Len na parkovisku v tejto zime sa mi nechce to rozoberat,snad to este vydrzi,aj ked mi STOP-ka pipa prvych 5 min uz skoro stale :grr

• O 3 týdny později...
Odesláno

je to toto,co som nasiel na AutoKelly?

http://obchod.autokelly.sk/Catalog.aspx#PATH=3345620;4246625;4246683;4247231;4333150;4333190;4333191|CT=5|PCT=4|PDID=1883271|PDPID=3356865

Lebo co si myslim,ze by malo byt v aute,tak mam zeleny koniec,co trci von a kde je zastrceny kablik. A skusil som odpojit kablik,co tam ide a ked som otocil klucik, tak zhavenie svietilo dost dlho, aj ked je teplo. Ked som kablik strcil naspat,tak zhavenie zhaslo hned. Je mozne, ze to spolu suvisi? Asi blbost,nie?

• O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

lidičky HELP! tak som to teraz menil,praca fakt na par minut,aj ja som to mal skoro hned,len mam problem: ked som tam daval naspat tu kovovu sponu, co drzi cidlo, tak sa mi ulomil ten plast,v ktorom sa zavlacka drzi, je tam len polovica hore,takze symbolicky tam cidlo drzi. Spodna polovica toho plastu je v haji :( Co teraz? Neda sa to asi nejako upevnit,len vymenit cely blok alebo nadrzka alebo co to je, kde je hore termostat,co? A co by to asi vyslo cenovo? Neviem teraz co robit, auto potrebujem na dochadzanie do prace :bojim

A este dalsi dotaz: po nastartovani sa mi hned rozsvieti STOP-ka a stale blika. Moze to byt tym,ze tam to cidlo zle drzi,ale je tam aj malo kvapaliny,lebo pri vymene mi trochu vytieklo. Ale ako dlho sa moze jazdit s tou STOP-kou? Alebo vobec,aby sa nezasekol motor,alebo co sa moze stat? Kvapaliny je tam teraz pod minimom,ale dolievat nechcem, ked sa to bude robit.

Odesláno

So STOPkou by si nemal jazdiť vôbec, signalizuje stav, kedy môže nastať vážne poškodenie motora (napr. strata tlaku oleja, chýbajúca chladiaca kvapalina a mnoho ďalších problémov) alebo dokonca život ohrozujúci stav (poruchu brzd napr.) môže to byť hocičo, presne by to zistila diagnostika.

Tu kvapalinu určite dolej, ak máš v nádržke na chladiacu kvapalinu aj čidlo stavu hladiny (nemajú všetky modely) tak tu STOPku môže kľudne vyvolať aj nedostatočná výška hladiny kvapaliny, ak počítaš s tým, že ju budeš vymieňať, tak kľudne stačí doliať aj destilovanú vodu.

Kamarát jazdil so STOPkou niekoľko rokov a nestalo sa vôbec nič, mal zistené v servise, že je vadné čidlo brzdovej kvapaliny avšak brzdová kvapalina tam nechýbala, tak výmenu stále odkladal. Nestalo sa nič ale mohlo sa stať hocičo...

Odesláno

mne to robi kvoli tej vymene cidla,takze bud kvoli nemu,alebo je zavzdusneny trochu okruh,ale potrebujem aspon do servisu dojst,jazdit dlho nechcem na tom.len neviem,ako budem chodit do prace:(

• O 3 roky později...
Odesláno

Na komore termostatu zo zadu.

A teplotu ukazuje?

To že sa ti nespúšťa ventilátor (máš asi 2....prvá rýchlosť idú v sérii zapojená,druhá rýchlosť každý naplno na svoju poistku,ovládané tromi relátkami,jedno prepínacie a dve spínacie),môže mať XY príčin,ak ti ukazuje teplotu na budíkoch,tak to snímačom teploty asi nebude.

Najskôr vyhoreté relátka.

Odesláno

Kde na mojej 307 1.6hdi 2005 najdem vsetky tri relatka ??? Lebo mne jedna rychlost ide cez diag a druha nie. A kes sa mi dostane teplota nad 90 ukaze STOP a hláška prehriatia motora

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...