Rafko Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 Ako som Vam davnejsie pisal moje auticko ma pred Vianocami nechalo na Pezinskej Babe v stichu. Odisiel mi EGR ventil. Teraz som si dal auto diagnostikovat a svietia mi tam 2 trvale zavady ohladom EGR, a este spomeniem diagnostiku som robil 2x. Asi cca pred tyzdnom tam bola tiez, vymazal som ju a dnes ked som rano isiel na nakup spozoroval som na cca 2 sekundy uplny pokles vykonu a auto poskocilo. Zase ma teda napadlo ci sa nebojavila ta porucha a je to tu. Napojil som diagnostiku a porucha zase vyskocila. Uz nechcem niekde zostat visiet. Prosim poradte co to moze byt? Pozrite obrazok, su tam 2 zavady. Zeby trebalo vymenit aj ten elmagnet. ventil? [upravil dne 24.7.2011 od Rafko] Citovat
Rafko Odesláno 11. červenec 2011 Autor Odesláno 11. červenec 2011 Takze dnes som zavolal do servisu a povedali mi, ze pokial auto ide normalne aj ked tam svieti tato zavada, ze to je normalne. Ze vraj sa nemam coho bat. Neviem teda ci sa boja zaruky, ze by to museli zase menit. Neviem co si mam o tom mysliet. Inac bohovske su tie servisy, chce se mi Citovat
King81 Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 Ahoj. Teraz nechapem, ci myslis, ze mas auto este v zaruke alebo si myslel zaruku na novy EGR. Ale ak je nieco v zaruke, tak by som ich k tomu dokopal, len nech pekne chlapci makaju. Ide tu o peniaze. Po zaruke ti to radi budu opravovat za dalsie peniaze. Citovat
Rafko Odesláno 11. červenec 2011 Autor Odesláno 11. červenec 2011 Uz som objednany do BA na Ivanskej ceste. Problem je v tom, ze ked som ostal visiet na Babe tak som auto odtiahol do TT. No vtedy tam EGR nemali a kupil som ho v BA. Prijimaci technik mi povedal, ze ked som u nich EGR len kupoval a menil inde nemusia mi uznat reklamaciu. No to som zvedavy, vsetky doklady mam a EGR bol meneny v autorizovanom servise Peugeot, takze si myslim ked by bolo to EGRko menene aj na Marse, ale v autorizovanom servise Peugeot tak reklamaciu musia uznat. P.S.: Uz ma to EGR zacina vytacat asi normalne vyhlasim konkurz, kto mi toho smejda odstavi zaplatim mu 2x cenu EGR, len aby som uz mal pokoj. [upravil dne 11.7.2011 10:04 Rafko] Citovat
straki007 Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 1.)Nemas tip motoru nikde...... 2.)Menili EGR v origo servisu a diagnostiku ti delali taky??Jak jsi nacetl tyhle zavady??Mas svuj diag? 3.)EGR je spatne nacteny=krajne polohy jsou blbe.Proto to vyskakuje. 4.)EGR off nejde udelat,jenom omezit. Citovat
Rafko Odesláno 11. červenec 2011 Autor Odesláno 11. červenec 2011 Dik Straki, ze si sa ozval . Ano EGR mi menili v origo servise, aj diagnostiku a nastavenie. A moj motor je 2.0 HDi kod RHRG bez FAP. Takze bude vadne samotne EGRko? No dufam, ze mi uznaju reklamaciu . Tieto zavady co mam teraz som nacital so svojou diag. [upravil dne 11.7.2011 12:33 Rafko] Citovat
straki007 Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 Tak to nech jenom nastavit zatim.... Citovat
Rafko Odesláno 19. červenec 2011 Autor Odesláno 19. červenec 2011 No zdravim Vas, tak auto mam v servise a problem nevyrieseny. Vymenili EGR ventil a samozrejme vymena nepomohla, resp. pri nahravani softu im vraj vyhodilo chybu komunikacie. Takze problem vraj bude niekde v komunikacii. Jedna poznamockana okraj: Ako som cital po fore mala by to spravit iba cinska kopia diagnostiky tak dufam, ze v origo servise nepouzivaju kopie . No som zvedavy co to bude, ale vyzera to tak, ze by mi odisiel ventil zase ked ta komunikacia niekedy viazla. Je to smutne no chlapci v Trnave ma sklamali ked odvtedy jazdim s tymto problemom. Tito mi uz s tym neodporucaju jazdit. Uz neviem co si mam o tom mysliet, ci ma chcu len osklbat o peniaze - to hadam nie:bacha to straki007: Takze straki nastavenie sa teda ani neda spravit, ci uz na novom resp. na starom - obavam sa len toho, ze to budu skusat dovtedy kym im to neprejde a ten problem nevyriesia, len budu spokojni, ze tam ten soft natlacia a nestaraju sa, neviem. Co si o tom myslis ty? [upravil dne 19.7.2011 18:15 Rafko] Citovat
straki007 Odesláno 19. červenec 2011 Odesláno 19. červenec 2011 Jenom v rychlosti..... V noci v patek budu mozna nekde kolem BA a pojedu smer vychod....... Kdyz dorazis nekam po ceste tak mrkneme na to,ale oprvadu jenom alespon zjistime.. Co ti to dela ted??? Citovat
Rafko Odesláno 19. červenec 2011 Autor Odesláno 19. červenec 2011 Auto je stale v servise v BA. No ja sa uz uplne stahujem na vychod. Dufam, ze zajtra mi to daju dokopy. Uvidim no. Cestujes na Vychodne Slovensko? V pripade, kebyze mi to neopravia tak by som ta kontaktoval. V piatok uz nebudem v BA tak jedine, ze sa stretneme niekde na vychode. Dik zatial, uvidim co mi teda povedia zajtra. Citovat
DERT123 Odesláno 19. červenec 2011 Odesláno 19. červenec 2011 Jenom v rychlosti..... V noci v patek budu mozna nekde kolem BA a pojedu smer vychod....... Kdyz dorazis nekam po ceste tak mrkneme na to,ale oprvadu jenom alespon zjistime.. Co ti to dela ted??? co to tu citam zeby som sa dockal konikov ? Citovat
Vlado222 Odesláno 23. červenec 2011 Odesláno 23. červenec 2011 Hadam das Rafko vediet ako to dopadlo a co bola pricina Citovat
Rafko Odesláno 24. červenec 2011 Autor Odesláno 24. červenec 2011 Zdravim, tak mam to opravene. Vymenili mi zase EGR ventil (uznali reklamaciu) no porucha nebola v EGR. Ako mi ho po poruche menili v Trnave, ti chlapci zrejme nieco pos.ali. Namontovali novy a, ze vraj im nesiel nahodit soft. Pri nahravani vypisovalo chybu komunikacie. Samozrejme nepovedia presne co tomu bolo. Ale straki mal pravdu - stacilo ventil poriadne nastavit. Ale je to parada, asi pol roka som jazdil s touto poruchou, cize od vymeny. Bohvie co mi to porobilo s motorom, akoze auticko slape super teraz, hned citim rozdiel no dufam, ze mi to neposkodilo motor. Takze asi tak. A praca ma vysla 238,- EUR kedze na tom robili 2 dni. Ventil mam novy a hadam uz aj spravne nastaveny tak vydrzi. [upravil dne 24.7.2011 od Rafko] Citovat
Vlado222 Odesláno 29. červenec 2011 Odesláno 29. červenec 2011 a mohol si dat vediet kde ti to robili ked v trnave su taky fachmany a ja som z trnavy aby som tam nesiel teda asi tam nepojdem z nicim ked ta odbijali Citovat
straki007 Odesláno 29. červenec 2011 Odesláno 29. červenec 2011 Ty kraaaaaaaaaaaaaaaaaso. 240 ecek za blbe nastaveni egr ??????????? Tak to asi zvednu pro sk ceny Citovat
Judes Odesláno 29. červenec 2011 Odesláno 29. červenec 2011 Zrejme to nebolo len nastavenie EGR keď na tom robili dva dni alebo to natiahli aby sa dobre ryžovalo. Citovat
Rafko Odesláno 5. srpen 2011 Autor Odesláno 5. srpen 2011 No robili mi to v Peugeote na Ivanskej ceste. A ako vravim v Trnave ma odbili s tym, ze to je v pohode, ze to je normalne . Straki vidis no keby som vedel naisto, ze je to v tom nastaveni tak by sme sa stretli v tom Presove no co uz. Nabuduce sa uz zkontaktujeme Citovat
Návštěvník Odesláno 24. červen 2014 Odesláno 24. červen 2014 [upravil dne 24/6/14 17:08 od Kaplan007] Citovat
baffy Odesláno 15. srpen 2014 Odesláno 15. srpen 2014 Nebudem zakladať zbytočne nové vlákno a tak skúsim parazitovať .Včera som sa vracal z dovolenky a cca 200km pred domovom v Hungarii auto z ničoho nič prestalo ťahať,žiadna reakcia na plynový pedál ,žiadna kontrolka.Ak som šlapal na plynový pedál viac x za sebou ,skrátka mu nacukal ,motor sa chytil a držal v otáčkach ,no po zaradení rýchlosti ani prd.Nejako som sa dokuckal za výdatného dymenia a min. výkonu cca 4km na benzinku ,počas tejto jazdy sa rozsvietila kontrolka motora,chyba ESP a hláška s problémom emisií.Skrátka a jasne po telefonickom kontakte ma nasmerovali na EGR.Bol to boj ,keďže v aute žiadne náradie a nieto ešte plechová blenda.Nakoniec som všetko zvládol ,EGR zablendoval a hurá domov.Cestou som mal pocit ,že to auto ide lepšie ako pred tým a pekne ide za plynom už od nízkych otáčok.Dnes už zhasla aj kontolka motora a tak by som poprosil o radu.Vymeniť ,alebo nechať zablendované a jazdiť? VIN auta VF36ERHRH21756537 ,vstrekovanie DELPHI .V Peugeote mi ponúkli nový kus aj s výmenou za cca 180€ ,cena je celkom zaujímavá ,ale na druhú stranu ma láka fakt,že to nejako lepšie ťahá bez tej hračky.Zároveň mám obavu ,aby som niečo nedomrvil a neurobil si ešte viac škody.Budem rád za každú radu.Ďakujem. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. srpen 2014 Odesláno 15. srpen 2014 Nedomrvíš,nič,len to treba deaktivovať aj v ECU,motor bude nasávať viac vzduchu ako má vypočítané a bude z toho prechodná chyba v denníku závad.Kontrolku to asi nerozsvieti,ani nehodí do núdzaku,ale RJ motora bude z toho zblbnutá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.