Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Caute, mam problem. Starter toci, ale motor ani neskytne. Zhavici svicky proud maji, promeril jsem to. Jeste vcera to naprosto v pohode chytlo okamzite...jako vzdy. Ale dneska prijdu, zkousel jsem tocit dlouho, zhavit do aleluja...az sem vystavil baterku. Do motoru nejde urcite nafta..jinak bych to chytlo. V hadicich nafta je, ale vzhledem k nahlemu problemu z nicehonic..eletrika asi. Je na tomhle motoru 2.1TD nejaky eletricky chcipak na cerpadle ? Asi by tam mel byt ne ? Mozna je problem tam. Kdyby byl problem nekde na ceste nafty jinde, tak by to aspon parkrat skytlo nebo trosku aspon zabublalo...ale nic. Motor ani neprdne, jen naprazdno tocim. Vite nekde kde ten chcipak co zastavuje privod paliva je ? A kdepak to ma dratky nebo tak ? Potrebuju zrovna v sobotu nutne auto..to je v prdeli. Ani do servisu to nemuzu zavezt :( Klidne vam nekomu zavolam jestli mi muzete aspon nejak pomoct. Diky moc kluci..

Odesláno

ahoj, mam taky 2,1TD, ale 406, tak nevim jestli je to stejny. Ale jestli je too ta pojistka, co odpojuje palivo např. při nárazu tak tu mám při pohledu zepředu do motoru vpravo nahoře, nad brzdovým válcem hned u žeber. Je to taková černá věc s přívodním kabelem. Je třeba to zmáčknout.

Možná to pomůže, pokud je to tento problém.

Odesláno

no nemyslim, ze tam neco takoveho mam...ale motor je skoro stejny, mozna cerpadlo budes mit novejsi...jde o princip...musi tam byt nekde neco co chcipa motor..diesel se da chcipnout pouze prerusenim paliva a to neco je asi v cerpadle. Prave jestli nekdo o tom neco nevi nebo tak. Nikde jsem nenarazel. Proste jsem prijel vcera vecer domu, postavil auto normalne zastavil motor a dneska tohle. Ale diky za radu..kouknu se zitra dali tam nahodnou neco takoveho neni.

[Editován dne 24/2/05 rimmer]

Odesláno

alarm mam, ale jestli to ma imobilizer nevim...jako zadnou klavesnici ani nic to nema...proste odemknu auto dalkacem a jedu...leda ze by alarm pri poplachu to nejak blokoval, ale nic takoveho se nedelo. Jak mi na chatu poradil david106 tak to mam zkusit natjit a pustit do toho proud, popr. to vymontovat a timpadem se otevre nafta

Odesláno

stane se...asi udelam to co mi rek David106 .. pujdu po dratkach..tam kde do cerpadla povede jeden dratek (kdyz dva tak je to asi cidlo :)) ) tak to bude ta civka...promerim to, kdyz tam pujde proud, tak je asi v haji ta civka, tak musi ven, kdyz nepujde, tak je v haji neco jineho co by melo davat do te civky proud

[Editován dne 25/2/05 rimmer]

Odesláno

koukam na motor, vypada docela skoro podobne...ale tam kde mi ukazujes nic nemam...pobliz je co jsem zjistil krabicka ovladajici zhaveni,a to mi funguje...tohle tam asi fakt mit nebudu, neb tam ani nemam neco co by indikovalo havarii..napr. cidla pro airbagy apod.

Odesláno

To nemusíš měřit, když ti někdo zapne vypne zapalování tak v cívce na čerpadle to vyrazně cvakne. Pokud budeš mít OK elektriku, alarm(může odejít jeden okruh) zkus vypojit předehřev nafty. Začne to přisávat vzdzuch. V našich podmínkách to nemusí být zapojené.

Odesláno

kde je predehrev nafty ? je to nekde v cerpadle, nebo ve filtru ? ja nevim totiz :( jinak cvaknuti neslysim zadne, jen trosku cvakne relatko zhaveni..v takove cerne krabice nad brzdovym valcem..jinak nic...max. vrci pumba abs

Odesláno

podle popisu je to úplně jak mě nedávno chcíplo čerpadlo. Já nevím jestli je v TD podobný elektrický (R21td má bez elektriky, nevím jak to funguje) no ale pokud je elektrický tak musí vrčet - to je slyšet pod zadním sedadlem za spolujezdcem při otočení klíčku do polohy start.... pokud není slyšet tak je to todle. Pak bych ho vyndal, zkusil napjit přímo na 12V, pokud se nehne tak je to jasný. Udávaná životnost Boschů je cca 200tis.km.

V případě že by fungoval venku, může to být i tím immob. protože ten ho odpujuje takže zkontrolovat pojistky. Buď pojistku čerpadla nebo pojistky přímo na immob. (já mám takovou malou krabičku až za pojistkama).

Doufám že ti to helfne :papa

Odesláno

jo, ani nevim ze tam mam cerpadlo, ale mozna ho tam nemam, protoze tam mam rucni pumpicku, takze podle me tam elektricke cerpadlo paliva z nadrze nemam. A v hadicich nafta je. Mam zkusenost, ze i kdyz sou hadice od nadrze suche, tak neco je v cerpadle a ve filtru, takze motor aspon skyta(onehda se mi pretrhla hadicka privodu nafty k filtru a dokoktal jsem jeste par desitek metru kdyz mi motor zacal skubat, nastartovat sel, ale pak po par vterinach chcipl, to jsem tak hle udelal asi 10x-15x nez uz ani nesel nastartovat) a dneska proste ani neskytnul, vubec nic...

Odesláno

:( kurňa tak to bude něco dieslovskýho co neznám... jinak popis pojistek na CDu někde je, nevzpomenu si, jinak ale tady mrkl bych se na tuto: F15 20A Fuel pump

Zajímavy je, že tam to není rozdělený na benzín a diesel... jestli diesel nemá čerpadlo u motoru (cucá až z nádrže) - pak by to moh být on, ale fakt nevím jak diesely cucají zezadu dopředu... benzín to vlastně tlačí dopředu

Odesláno

uz jsem to nasel ve schematech...fuel solenoid cut-off ...vypinaci civka paliva ve vstrikovacim cerpadle..melo by to byt nahore na cerpadle nekde..podle obrazku. Tak se na to zitra kouknu, jsem zvedav.

Odesláno

Vyreseno: resp. znam pricinu...podtlak nekde kolem filtru...rikam si zkusim odpustit vodu z filtru a misto vodu to vcuclo vzduch..takove to sssrrrkk. Takze mozna treba i ucpany filtr, nebo hadicky k nadrzi. Jak sem podtlak vyrovnal, hned to startlo. Otazka je zda to pojede kdyz to bude potreboval vic nafty, jestli je to ucpane uplne tak asi ne.

Odesláno

Palivovej filtr je snad základ na co by jsi se měl podívat nejdřív.A pak zkus profouknout hadičku,co vede z nádrže do filtru jestli je volně průchozí.Já bych to ale viděl na filtr(zima,horší nafta,filtr obalenej pěknou bílou soplovitou parafínovou sračkou)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...