Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

rád bych poprosil Vás zkušenější o radu. Když zapnu světla, třeba jen obrysovky, rozsvítí se mi i blinkry na celé pravé straně a tím pádem nefungují a nejdou ani na druhé straně. Při vypnutých světlech je vše v pořádku. Co to může být? :myslim

Mám Peugeot 406 combi, 1.8, r.v. 2001

Odesláno

tak budu jen střílet od boku;)--nějaká kostra,nebo přepínač světel(blinkrů)--bývají v něm šupinky kovu z kontaktů a tak se elektrika dostane i tam,kde nemá :(

Odesláno

Kostru ve předu na straně kde zůstávájí svítit blinkry jsem čistil a vzadu je čistá. Druhou stranu jsem nedělal. Doufám že to opravdu nebude ten přepínač. Na rozebrání se necítim ( viděl jsem tu kdesi návod ) a nový jsou pěkně mastný. Vyfoukat se to asi nedá......

Odesláno

vyfukat nie(je tam vazelina) len vycistit liehom nieje to az tak strasne rozobrat tu mas navod ale zo st modelu a este z 306ky

PS ked sa bojis packu rozoberat tak ju len vyber a ponor celu do liehu aona sa vycisti trochu s nou poprepinaj potom ju vysus a este nejak premaz a hotovo, skratu sa bat nemusis lebo lieh nieje vodic ele prudu

[upravil dne 29/6/11 21:32 krtek 2]

Odesláno
ziarovky to nebudu, lebo 2 vlaknove su pouzite na svetla a brzdove svetla, vyzera to na packu...keby kostra bola KO tak to nesvieti vobec.

Práve že takéto fantómové prúdy robieva vadná kostra. Napríklad: Zadné svetlo je zle ukostrené. Zapneš smerovku. Zadné žiarovky majú všetky spoločné ukostrenie tak je žiarovka smerovky prepojená vo svetle s parkovačkou. Parkovačka je plusom prepojená s prednou a predná má ukostrenie v predu pri svetle. Takýmto prepojením sa dokáže smerovka ukostriť a prejaví sa to tak že zároveň so smerovkou svietia i parkovačky na pravej strane. Všetky tri žiarovky budú svietiť slabšie lebo v podstate sú zapojené za sebou.

Konkrétne v tomto prípade, ak tie smerovky svietia normálnym jasom, by som odpojil konektor zadného svetla, skontroloval a následne odpojil i konektor prednej parkovačky. Ak to nepomôže tak potom zrejme iba tá páčka.

[upravil dne 29/6/11 22:47 pastorek]

Odesláno

jooo zasuvka taznyho, to je mrcha :D...

na starym autem jsem ji meli blbe zapojenou, ale to se nedelo, tak se prepojil vozejk...

a kdyz jsme poridili novy auto a pripojil se vozejk, to se dely veci :D..

kdyz se brzdilo, tak skoro vsechno svitilo.... kdyz se blikalo, tak zas blikalo brzdovy a podobne :D...

Odesláno
Ještě mě napadlo,

nemůže být problém v zásuvce na tažný? V neděli jsem se v tom vrtal a od úterý mi to blbne.

možná bylo lepší to napsat hned ;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím všechny,

po posledním odstranění problému s blinkry mě soused dnes upozornil na něco podobného.

Při rozsvícení světel se zároveň rozsvítí brzdová světla mimo toho na zadním skle, to je v pohodě. Při zhasnutých světlech je vše v pořádku. Už jsem zkontroloval kostry, zásuvku na tažné zařízení, funkčnost spínače na pedálu brzdy a furt nic. V sobotu mám jet na dovolenou a už jsem z toho nervózní. Nemáte prosím někdo zkušennosti s tímto problémem?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...