ludafiala Odesláno 29. červen 2011 Odesláno 29. červen 2011 Ahoj, rád bych poprosil Vás zkušenější o radu. Když zapnu světla, třeba jen obrysovky, rozsvítí se mi i blinkry na celé pravé straně a tím pádem nefungují a nejdou ani na druhé straně. Při vypnutých světlech je vše v pořádku. Co to může být? Mám Peugeot 406 combi, 1.8, r.v. 2001 Citovat
ozzy56 Odesláno 29. červen 2011 Odesláno 29. červen 2011 zkus žárovky vzadu--jsou dvouvláknové a někdy se vlákno blbě spojí... Citovat
ozzy56 Odesláno 29. červen 2011 Odesláno 29. červen 2011 koncové světlo (vlákno) se spojí s blinkrem--zkus se podívat na žárovky(dvouvláknové) Citovat
ludafiala Odesláno 29. červen 2011 Autor Odesláno 29. červen 2011 Tak jsem je vyměnil na obou stranách a problém přetrvává. Citovat
ozzy56 Odesláno 29. červen 2011 Odesláno 29. červen 2011 tak budu jen střílet od boku;)--nějaká kostra,nebo přepínač světel(blinkrů)--bývají v něm šupinky kovu z kontaktů a tak se elektrika dostane i tam,kde nemá Citovat
ludafiala Odesláno 29. červen 2011 Autor Odesláno 29. červen 2011 Kostru ve předu na straně kde zůstávájí svítit blinkry jsem čistil a vzadu je čistá. Druhou stranu jsem nedělal. Doufám že to opravdu nebude ten přepínač. Na rozebrání se necítim ( viděl jsem tu kdesi návod ) a nový jsou pěkně mastný. Vyfoukat se to asi nedá...... Citovat
krtek 2 Odesláno 29. červen 2011 Odesláno 29. červen 2011 vyfukat nie(je tam vazelina) len vycistit liehom nieje to az tak strasne rozobrat tu mas navod ale zo st modelu a este z 306ky PS ked sa bojis packu rozoberat tak ju len vyber a ponor celu do liehu aona sa vycisti trochu s nou poprepinaj potom ju vysus a este nejak premaz a hotovo, skratu sa bat nemusis lebo lieh nieje vodic ele prudu [upravil dne 29/6/11 21:32 krtek 2] Citovat
Peto670 Odesláno 29. červen 2011 Odesláno 29. červen 2011 ziarovky to nebudu, lebo 2 vlaknove su pouzite na svetla a brzdove svetla, vyzera to na packu...keby kostra bola KO tak to nesvieti vobec. Citovat
ludafiala Odesláno 29. červen 2011 Autor Odesláno 29. červen 2011 OK až budu mít chvilku, zkusim to rozebrat a vyčistit, do té doby jezdím bez světel, abych mohl blinkat. Díky všem, dám vědět jak jsem pochodil..... nepochodil Citovat
ludafiala Odesláno 29. červen 2011 Autor Odesláno 29. červen 2011 Ještě mě napadlo, nemůže být problém v zásuvce na tažný? V neděli jsem se v tom vrtal a od úterý mi to blbne. Citovat
koblih69 Odesláno 29. červen 2011 Odesláno 29. červen 2011 Dyť ti to píšu ... docela často se stává, že je tam plno rzi, oxidace... pak se s tím zavrtí a začne to zlobit. Takže rozebrat, vyčistit a pak uvidíš. Citovat
pastorek Odesláno 29. červen 2011 Odesláno 29. červen 2011 ziarovky to nebudu, lebo 2 vlaknove su pouzite na svetla a brzdove svetla, vyzera to na packu...keby kostra bola KO tak to nesvieti vobec. Práve že takéto fantómové prúdy robieva vadná kostra. Napríklad: Zadné svetlo je zle ukostrené. Zapneš smerovku. Zadné žiarovky majú všetky spoločné ukostrenie tak je žiarovka smerovky prepojená vo svetle s parkovačkou. Parkovačka je plusom prepojená s prednou a predná má ukostrenie v predu pri svetle. Takýmto prepojením sa dokáže smerovka ukostriť a prejaví sa to tak že zároveň so smerovkou svietia i parkovačky na pravej strane. Všetky tri žiarovky budú svietiť slabšie lebo v podstate sú zapojené za sebou. Konkrétne v tomto prípade, ak tie smerovky svietia normálnym jasom, by som odpojil konektor zadného svetla, skontroloval a následne odpojil i konektor prednej parkovačky. Ak to nepomôže tak potom zrejme iba tá páčka. [upravil dne 29/6/11 22:47 pastorek] Citovat
h4wk3y Odesláno 30. červen 2011 Odesláno 30. červen 2011 jooo zasuvka taznyho, to je mrcha ... na starym autem jsem ji meli blbe zapojenou, ale to se nedelo, tak se prepojil vozejk... a kdyz jsme poridili novy auto a pripojil se vozejk, to se dely veci .. kdyz se brzdilo, tak skoro vsechno svitilo.... kdyz se blikalo, tak zas blikalo brzdovy a podobne ... Citovat
ozzy56 Odesláno 30. červen 2011 Odesláno 30. červen 2011 Ještě mě napadlo, nemůže být problém v zásuvce na tažný? V neděli jsem se v tom vrtal a od úterý mi to blbne. možná bylo lepší to napsat hned Citovat
pastorek Odesláno 30. červen 2011 Odesláno 30. červen 2011 Tou zásuvkou si zrejme identifikoval závadu. Citovat
ludafiala Odesláno 8. srpen 2011 Autor Odesláno 8. srpen 2011 Zdravím všechny, po posledním odstranění problému s blinkry mě soused dnes upozornil na něco podobného. Při rozsvícení světel se zároveň rozsvítí brzdová světla mimo toho na zadním skle, to je v pohodě. Při zhasnutých světlech je vše v pořádku. Už jsem zkontroloval kostry, zásuvku na tažné zařízení, funkčnost spínače na pedálu brzdy a furt nic. V sobotu mám jet na dovolenou a už jsem z toho nervózní. Nemáte prosím někdo zkušennosti s tímto problémem? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.