Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mám dotaz, když vytáhnu ze své 605ky katalyzator a dam misto něj jenom trubku, co se stane? Protoze uz mam katalyzator ucpany (rekli mi to na emisich) a nechci tam davat jiny, protože ted na to nejsou prostě finance. Jde mi o to, jestli se tím nějak nezvedne spotřeba nebo neklesne výkon.

Odesláno

Lambda je pred katalizatorem. Jen novejsi auta maji dve lamda sondy,jednu pred a druhou za nim.Spousta lidi jezdi bez katu jen s navarenou trubkou misto nej.

Odesláno

xander: já se divím že tam vůbec kat je, já ho nemám, zajímavý že je škrklej v tom malým průkazu emisí... jinak ti dám číslo na někoho kdo ti tu technickou dá a? máš 2, 3 nebo žádnej kat. :)

Odesláno

Hmm,

já si vždycky myslel, že katalyzátor je docela podstatná součást výfukového systému, nebo ne? Trochu mi to připomíná dotaz, co s kontrolkou airbagu, že poblikává nebo svítí: řešení bylo vyndat žárovku. To samé u kontrolky vody v naftě. Vyndat žárovku a basta.. Je snad katalyzátor zbytečný tahání peněz ze zákazníků? Nu, může tu někdo popsat, proč to někdo řeší trubkou (je mi jasné, že v tom velkou roli hraje cena - na druhou stranu - máš lepší auto>platíš víc)..

Odesláno

Ja jsem kat na 406 sehnal za 1500 na vrakovisti,uz mi drzi dva roky ( uvidime ted v kvetnu na emisich jak na tom bude, na minulych uz asi odchazel - vysypal se pak o dva mesice pozdeji,technik na emisich tvrdil ze mam moc uhlovodiku a ze by mi to ani nemel napsat - nakonec napsal, bez uplatku, bez proseni )

Za novej chteli 15000 bez DPH takze za tu cenu jich muzu koupit deset a kdyz kazdej vydrzi dva roky, za dvacet let uz to auto ani jezdit nebude :)

Takze takhle bych to asi videl jako nejlepsi reseni s nejlepsim pomerem \"vykon/cena\" ;):D

Odesláno

Jestli nejseš línej,tak je tu taky řešení,dát si tam trubku,koupit starší na vrakáči a každý dva roky před emisema ho měnit místo trubky kat a ten pak nevydrží 2roky ale svotky let :))))))

Odesláno
Napsán autorem Crack

Jestli nejseš línej,tak je tu taky řešení,dát si tam trubku,koupit starší na vrakáči a každý dva roky před emisema ho měnit místo trubky kat a ten pak nevydrží 2roky ale svotky let :))))))

tak prece jen je treba trochu myslet na ekologii, trubku bych tam dal asi jen nouzove nez bych sehnal kat, ale v Pze na vrakovisti ho meli na sklade

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...