Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,dejme tomu,že mám novou sadu čepů na 406ku na přední nápravu.Potřebuju poradit,abych něco neudělal špatně.

1/ Čepy ramen-imbusem podržet,točit klíčem,ovšem jak vymontuju samotný čep?

2/Šroub u čepu řízení nemá dole imbus,ale jen takový kuželový výlis a šroub se bude protáčet,jak tomu zabránit?

3/Tyčka stabilizátoru na vrchním šroubu u tlumiče nemá nic,ani výlis ani imbus,takže ta se demontuje jak?

4/Přední uložení ramene má silentblok vlisovaný tak,že půjde vylisovat jen lisem,nebo postačí domácí nářadí?

Myslim,že takhle to je vše co chci vědět,možná,že se to tu různě rozebíralo,ale takhle to bude asi užitečné pro všechny,že to bude na jednom místě :) Pokud je něco,co je dobré vědět,tak to připište a jestli bude vhodnější to přesunout do sekce Modely/406,tak není problém :) Zatím díky

Odesláno

Protáčející se konce s maticemi nejlíp řeší rázový utahovák. Tomu je jedno, že se to protáčí, vyšroubuje to i tak.

1: matice z čepů ramen pravděpodobně sundáš i bez toho držení imbusem, drží v ramenu na kuželu. ten pak musíš odrazit či vystrčit stahovákem. Z těhlice se čep vyndavá ještě hůř, někdy to jde sekáčem, lepší je si udělat příslušný klíč, ale někdy je to zarezlé a nepomůže než navařit na něj velkou matku a použít velký nástavec na klíč.

2. opět rázový utahovák, nebo vyšroubovat matici a pak teprve čep vyrazit, pokud se bude protáčet u povolování, lze v nouzi uříznout matici flexou, stejně budeš dávat čep i matici nové. Při montáži nové pak stačí přitlačit čep rukou, kužel tomu protáčení zabrání.

3. rázovým utahovákem nebo uříznout, většinou se to jinak nepovede

4. stačí domácí nářadí, při sundavání objímku opatrně nařízneš pilkou, abys neřezal do ramene, pak to jde srazit. Narazit nový pak jde větším kladivem.

Odesláno

1 s cepem bych si neporadil, je zarezlej, CO ano autogen nemam, dal bych to servisu, tam to vyndaji z auta, ohrejou autogenem a pak to jde.

2, 3 staci to hodne drzet sikovkama pres tu gumovou prachovku a pritom naolejovat. Vzdy povolit a utahnout o kousek zavitu, aby se rozhybalo zarezly misto zavitu.

4 nevim, nedelal jsem to, myslim, ze kladivem by to melo jit

Zaroven bych mel taky otazku, u 405ky mi v servisu vymenovali cep ramene, ohrivali autogenem. Cep je na zavit v tehlici, neznici se tim lozisko? Po vymene s nim problem nebyl....

Odesláno

menil jsem ta ulozeni na ramenech, jak predni, tak zadni, nedavno, ten hlinikovej silentblok sel vcelku dobre, bylo treba vzit sekac, rameno oprit a kladivem a tim sekacem zklepat dolu, naklepnuti opet kladivem a kulatinou vhodneho prumeru ( v nouzi napr orech od goly) Ten predni silentblok byl trochu horsi, drzi tam vic a je treba si na soustruhu vytocit patricne pripravky, ve sveraku pak pomoci nich opet vymlatit ven kladivem. Novej silentblok se pak do ramene zatahne kusem zavitove tyce, vysoustruzenym pripravkem a podlozkama s maticem,a staci trochu namaznout a jde tam vcelku dobre. Myslel jsem, ze to budu delat na lisu, ale rameno ma tak blbej tvar, ze se tam nedalo rozumne upnout

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...