Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hlavně jestli to chceš fakt dělat, tak jedině se svým nářadím - zvedák, veškeré klíče, ořech 22 (tuším) na tu řemenici, já pro to do dílny nepojedu, vzít můžu jen ten rázák, který mám doma, nic jiného mít nebudu.

Odesláno

Určitě to dělat chci...:)hever,atd na odstrojení mám,jen ty klíče apod musím schrastit..:) Jak se shazuje řemen?Povolením alternátoru?Já jsem antitechnickej prototyp,jedině tak elektrikařinu...

Kameru jo??:D

Odesláno
Určitě to dělat chci...:)hever,atd na odstrojení mám,jen ty klíče apod musím schrastit..:) Jak se shazuje řemen?Povolením alternátoru?Já jsem antitechnickej prototyp,jedině tak elektrikařinu...

Kameru jo??:D

Bacha je tam 15ctka klíč a raději očkevej, golu tam nedostaneš a stranovej se smeká.

Odesláno

To je práce na 10 minut- auto stojí na kolech jen otevřeš kapotu, stačí sundat krabičku ŘJ ( 2 šrouby na 10 klíč ) a 15ctkou uvolnít řemen. Nicméně poznáš prd, pokud to přestane tak to může být ještě XY věcí... o tom jak se pozná řemenice je tu toho spousta...

[upravil dne 14/12/11 12:36 od koblih69]

Odesláno

No asi tagle, ta řemenice je vždycky 1. kandidát, takže pravděpodobnost je nejvyšší. Nicméně pokud ti bouchá bývá nestejnoměrně vytahanej i řemen, takže to tam dáš a automatickej napínák bude stejně lítat jak lump v palírně. Takže bych s řemenicí rozhodně měnil i řemen, ten stávající pokud vypadá můžeš nechat do rezervy... BTW ten řemen mám v inzerci taky za srandovní peníze \"novej\".

Odesláno

co ja vim tak v zasade Ti tam muzou ty remenice odejit 3.

1. remenice na alternatoru

2. remenice na kompresoru klimatizace

3. remenice na klikovce

add2.) jsem zatim nemenil a pokud odejde tak doufam ze pujde vymenit jen ona a nebudu nucen kupovat cely kompresor

kdyz se zacalo projevovat poskozeni remenic na altiku a na klice tak zvuk byl pomerne podobny jen v pripade remenice na altiku byl jaxi na vyssich frekvencich a tolik to neklepalo, kazdopadne pokud remen sundas, tak se prestanou tocit vsechny remenice (tim padem nebudou vydavat zadne zvuky) az na tu na klice a ta vzhledem k tomu ze nebude namahana asi sotva nejaky zvuk vyda, leda ze rozpadne, protoze uz ji zadnej remen pohromade drzet nebude :)

remenici na klice jsem menil jiz 2x, nejprve jsem koupil novou,prave od swagu za cca 3 000,-kč a svete div se, nevydrzela ani 20 000 km, pak jsem koupil novou origo (taky za 3000 a ve znackovem servisu) a tu tam mam doted a dle tvrzeni mechanika by mela vydrzet minimalne to co rozvodova sada, spis ale pry mnohem dele, kazdopadne uz jsem na ni nalital mnohem vic nez 20 000km a vse v pohode ....

ohledne te vymeny, je to prace na pul hodky pro nekoho kdo to umi a ma vercajk, takze i ve znackovem servisu za to nebudou chtit vic nez 500,- (pripadne kamarad automechanik v dilne 200,-) coz je myslim cena primerena vzhledem k tomu kdybych to delal ja, tak to budu delat cele odpoledne, nehlede na to, ze bych mohl rozbit pri te me \"oprave\" i neco dalsiho, takze radeji servis

ale jsou to jen me zkusenosti a me doporuceni, rozhodnuti je na tobe :)

Odesláno

Mno malinko doplním - u alternátoru není řemenice ale volnoběžka - a často se zadírá. Řemenice na klimakompresoru myslím téměř neodchází, to spíš asi spojka. Kromě zmíněného bývá přidřená napínací kladka ( píská ) nebo automatický napínák ( vymačkaná pružina, což není moc vidět ).

Odesláno
No asi tagle, ta řemenice je vždycky 1. kandidát, takže pravděpodobnost je nejvyšší. Nicméně pokud ti bouchá bývá nestejnoměrně vytahanej i řemen, takže to tam dáš a automatickej napínák bude stejně lítat jak lump v palírně. Takže bych s řemenicí rozhodně měnil i řemen, ten stávající pokud vypadá můžeš nechat do rezervy... BTW ten řemen mám v inzerci taky za srandovní peníze \"novej\".

Uvidím,jdu to sundat..Klidně beru taky...Srandovní peníz...;)..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...