Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vzdělanost lidí na foru aneb jaký máte titul?

Vzdělanost fora  

1. 1. Vzdělanost fora

• Mgr., Ing.
      32
    • Ph.D., CSc.
      1
    • prof., doc.
      0
    • JUDr., MUDr., ...
      1
    • Bc.
      16
    • Dis.
      2
    • Pracuje se na tom ;)
      26
    • Bez titulu a vůbec mi to nevadí :)
      128

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Mam velmi vela znamych, ktori pracuji v statni sprave, dokonce kopa z nich u policie ...

Prax je takova, ze vetsina tam nastoupila na pozici z maturitou. Par z nich dela to co delalo pred 10 ti leti, jen si medzi tym spravili vysokou skolu ... Jakmile dodelali BC - stoupli na rovnake pozici, za rovnakych pracovnich podminek s platem, dodelali 2 stupen, a zase stoupli s platem ...

Mne je jedno co a kedy je na com zavisle, ale vela pracovnikov, ktory sa dostanu do statnej spravy ,si zacne robit vysku preto, aby stupli na plate ... Strasne vela tych pripadov poznam ...

[upravil dne 27/6/11 16:16 Ferry]

Odesláno

No a proč se nedá zaškrtávat víc věcí najednou? :)

V září Mgr., do března bych chtěl JUDra a zároveň začít od zaří pracovat na PhD., od příštího roku si dát navazující Ing. a za pár roků LL.M. ... :-) Ale nebojte, nehodlám je používat v běžném životě, jen chci mít znalosti :-))

[upravil dne 25/6/11 12:27 shwaara]

Odesláno

Nechapem v tom pripade :) Pokial je to sukromnik, tak proste stanovy plat, ktory je rovnaky pre hocikoho, kto tam pride ... Netusim, preco by musel niekto schovavat titul ... Pride mi to ako riadna hlupost ...

Samozrejme poznam ludi co zacinali hocikde ... Kamarat po vyske robil v PSA za pasom operatora, kym postupil a nasiel lepsie uplatnenie... Zobrali ho za pas aj s ING. titulom ... Dalsi znamy robi s Mgr. barmana, a podobne ... Nevidim v tom problem ...

[upravil dne 27/6/11 16:18 Ferry]

Odesláno

maturantka> Meopta na Purkynově má tolik pater? :-) Sice jsem tam už dva roky nebyl, ale mám za to, že to bylo 6 patrové :-) Předpokládám že ty sídlíš v té nové budově na Technické. V pondělí jsem tam byl na testu z angličtiny, pěkně to udělali. Když jsem tam byl naposled, tak ta nová budova ještě nestála :D Už sem takovej menší pamětník, když sem na VŠ nastupoval (2004), tak byla první rok otevřená budova FEKT/FP na Kolejní. Tlačim zpět nostalgickou slzu :)

Odesláno

Lubk0: Taky už jsem o tom slyšel. Problém je v tom, že VŠ zc by klidně vzal i práci, na kterou není třeba titul, ale zl má obavu, aby mu zc po chvíli neutekl za lepším.

Odesláno

dolly1010:

Stibto s Y2K v předchozím vlákně řešili kolik lidí tady má titul, takže matura v tomto případě je 0. Sám ji mám taky a jak tak někdy zjišťuju, tak je to míň než být vyučen. I když v současném zaměstnání jsem spokojen jak s prací, tak s odměnou za ni :D

Tak já jsem vyučen a potom i maturita :D

Jinak, já říkám - Vejška není záruka inteligence :D U nás v práci jsem potkal takový dva týpky ve skladě (oba Ing. elektro) a nevěděli jakej je rozdíl mezi průměrem a průřezem :D

A na škole nás učila učitelka (z ukrajiny, tytul Ing.), která se svejma vědomostma nemůže mít ani maturu. Asi to maj na ukrajině jinak postavený...

Odesláno

Jestli znáte geocaching, tak jsem nedávno získal titul Geo Judr doktor práv. Úplatek vložen a vůbec mi to nevadí. Slavnostně promován budu 3.září v Nebílovech u Plzně. Na zámku, heč :P

Odesláno

gedu: je to tak, nechápu, proč se levice i pravice snaží zvyšovat počet vysokoškoláků, každý VŠ prostě mít nemůže, pak to ztrácí význam. na druhou stranu, kdo je šikovný a k titulu umí nabídnout i něco navíc, neměl by mít problém..

O šikovné lidi je a vždy bude zájem. Několikrát denně mě dokáže naštvat, jak lajdácky odvádí lidi svoji práci. Sháněl jsem teď pronájem bytu a realitky, to byla zoufalost. Nakonec jsem jeden našel, ale smlouvu jsem si musel připravit sám, protože ten jejich paskvil byl nepoužitelný. A to je napříč všemi profesemi.. Prostě kvalitní služby jsou velmi vzácné. Mám na audi kvalitního mechanika a prosím ho už půl roku, aby si na moje auto našel čas. Nabízím mu víc než je jeho sazba, aby mě vzal, protože kvalitní pracovníci jsou výjimky.

[upravil dne 25/6/11 13:14 shwaara]

Odesláno

Takym ludom sa necudujem. Po vyske nastupia do prace, pracuju na jednom fleku 20 rokov, a potom jasne ze ked ich prepustia, tak nikto ich nechce ....

Bezna realita ... Vyska zdaleka nie je zarukou dobrej prace ... Ale zase, ja by som si zivotopis neposielal na podradnu poziciu, kde by som musel klamat, ze vysku nemam :)

Odesláno

Mne je jedno co a kedy je na com zavisle, ale vela pracovnikov, ktory sa dostanu do statnej spravy ,si zacne robit vysku preto, aby stupli na plate ... Strasne vela tych pripadov poznam ...

Áno, ale to neznamená, že zostanú robiť to isté na tej istej pozícii a s titulom dostanú vyšší plat. Vyššie vzdelanie je tam podmienkou postupu. Keď raz niekto robí sekretárku môže mať 10 titulov, nebude mať plat (rozumej triedu) ako náčelník polície.

[upravil dne 25.6.2011 15:11 AnotherOne]

Odesláno

Áno, ale to neznamená, že zostanú robiť to isté na tej istej pozícii a s titulom dostanú vyšší plat. Vyššie vzdelanie je tam podmienkou postupu. Keď raz niekto robí sekretárku môže mať 10 titulov, nebude mať plat (rozumej triedu) ako náčelník polície.

[upravil dne 25.6.2011 15:11 AnotherOne]

Nesuhlasim s tebou ... Polovickin MAMA, je ona ta, co ma ted titul PhDr. Od zacatku, dela tu samou pozici, bez postupu, ale stoupla na platu kvuli dodelane vysoke skole chapes ?

[upravil dne 27/6/11 16:19 Ferry]

Odesláno
Lubk0: nikdy nehovor nikdy hlavne nie v tvojom veku si príliš mladý na to aby si vedel čo budeš robiť o 20rokov, zatial robíš len sam na seba a živíš len sam seba no počkaj ked budeš mat rodinu. No a vieš ludia ked su v práci spokojni tak ju nemenia aj 20rokov ale ked firma prepušta tak si nevyberieš, proste ta vyhodia a basta.

no a druha vec ked meníš často prácu tak tiež ta nik nechce lebo si asi problémový. tak čo je lepšie?

[upravil dne 25/6/11 14:00 gedu]

Preto som si od zaciatku vybral obor, v ktorom je prace stale pozehnane, bolo, je, aj bude :) A usposobil som tomu aj zameranie vysokej skoly ... Poziciu ktoru robis ty, tak tej je malo ...

A kto hovori o castom meneni prace ? Inak ja skusim pohovori, aj ked som s pracou spokojny. Pretoze vzdy je kam rast, a nekam chci karierne postoupit :)

Napriklad 2 tyzdne dozadu sem bol vybrani jako \"Regional Sales Manager\" pre Poštovp Banku na slovenksu, a to mám \"ešte\" len 24 rokov :) Bohužial, momentálne zarobím viacej, ako tam, tak som pozíciu neprijal, ale skúšam, a nič za to nedám. Tiež sa mi páčilo v prvej práci, a odišiel som, lebo som sa chcel niekam posunúť.

Odesláno

Nesuhlasim s tebou ... Polovickin MAMA, je ona ta, co ma ted titul PhDr. Od zacatku, dela tu samou pozici, bez postupu, ale stoupla na platu kvuli dodelane vysoke skole chapes ?

Neboj na papieri to určite bolo inak. Jedna moja známa Ing. robila roky v triede nižšej ako mohla s vysokoškolským titulom, pretože práca, ktorú robila, VŠ nevyžadovala. Takže tak. Druhá vec je, že to mohla mať zohľadnené v inej zložke platu napr. v osobnom ohodnotení, ale čo sa týka triedy tá nepustí.

[upravil dne 27/6/11 16:20 Ferry]

Odesláno

Tak přihodím trochu zkušeností z trhu práce netitulovaného.

Jak už jsem psal dříve, od roku 1992 jsem se začal živit jako distributor knih (pro neznalé jedná se vlastně o pozici obchodního zástupce, který přeprodává knihy od vydavatele knihkupcům prostřednictvím distribuční společnosti). Do té doby jsem pracoval na pozicích, které mně nikterak neoslovily (automechanik u DP Autobusy Praha = cvičená opička, která umí vyndat a namontovat tu špinavou věc, kterou mistr vymontovat přikázal, skladník tamtéž, přidavač na stavbě), až se mi povedlo najít práci, která mně chytla svou různorodostí, v podstatě i volností a možností být odměněn přesně dle pracovních výsledků - což jako pracovník DP Praha se služebním číslem 88054 jaksi nešlo. Začal jsem tedy nejprve svou Š 105 jezdit pro firmu KONT, kde jsem dostal přidělen středočeský region - náplň práce spočívala ve vytvoření tras tak, abych region dokázal obhospodařit během týdne, naložení si novinek a objednávek knihkupců na auto a prodeje knih z auta (vystavení dodacích listů, spočítání hotovosti eventuelně hlídání neplatících zákazníků a vymahání peněz za neuhrazené faktury). Firma zpočátku velice dobře platila a já v roce 1992 vydělával včetně cestovních náhrad kolem 20 000 měsíčně (benzin v to nepočítám, účty byly propláceny přímo z tržby). Postupně se ale firma začala dostávat do problémů a v roce 1994 mi nabídl majitel jiné firmy takové podmínky, že jsem neváhal a přestoupil - původní šéf věděl, že mi takové podmínky nabídnout neumí a tak mi ani nebránil.

V nové firmě jsem nastoupil místo člověka, který firemní dodávku namotal na lampu a tak jsem dostal fungl nové auto (MAZDA E 2200) a východočeský region. Jedinou podmínkou, o kterou majiteli šlo, bylo zásobování regionu tak, aby si žádný knihkupec nestěžoval, že ho vynechávám. Tehdy se knihy prodávaly ještě velice slušně a tak nebylo problém dělat z auta tržbu kolem 100 000,- Kč denně. Jezdil jsem kolem 500 km denně a dokázal jsem region obhospodařovat tak, že jsem ho zvládal za 4 dny a v pátek už jsem \"jen\" dodělával papíry (pravda - ty 4 dny jsem dělal od 6i do 20 hodin). Protože firma měla \"dost\", nikoho netrápilo, že se služebním autem jezdím na víkendy, na dovolené - zaplať naftu a je mi všechno buřt, hlavně to nezruš. Postupem času se ale prodej knih meziročně začal snižovat a tak i firma začala utahovat kohoutky, stále ale šlo o nadstandartní příjem. V roce 1999 jsem se rozhodl pomoci otci, který měl vydavatelství a neprodané spousty knih a založil jsem svou malou firmu s tím, že mu pomohu knihy prodat. Jakž takž to fungovalo až do roku 2004, kdy náhle zemřel - ač jsem v knihách fungoval dlouho, tak jsem neměl volný balík peněz, abych mohl vykešovat zajímavý titul a raději jsem činnost firmy ukončil. Vrátil jsem se do původní firmy - ta ale během těch 5ti let změnila majitele a sídlo a z lehce nadprůměrného výdělku, který vyplácela v době mého odchodu a založení vlastní firmy, se stal výdělek podprůměrný (v r. 2006 cca 15000 jako OSVČ, na vánoce to bylo lehce pod 40 000,- Kč). V té době jsem se dozvěděl o distribuční firmě, která vlastnila i vydavatelství a nabízela relativně slušné pracovní podmínky. Té firmě se v prosinci ztratil dealer včetně auta, zboží a tržby a nikdo netušil, co s ním je (myseli si, že asi vzal nějakýho stopaře, který ho podšmikl). Nakonec se auto našlo počátkem ledna na dvoře firmy a když firma udělala inventuru, zjistila, že na autě chybí zboží za několik set tisíc a podle neodevzdaných lístečků se prokázalo, že dotyčný od knihkupců vybral hotovost lehce přes 300 000 Kč - no a ztratil se jak pára nad hrncem). Začal jsem tedy jezdit na jeho místě a začal jsem si opět zvykat na spokojený život dobře zaplaceného pracovníka. Bohužel ale po roce se majitel rozhodl pokračovat pouze s vydavatelstvím a podstatně menší distribucí provozovanou ze severní Moravy - no a já šel místo ženy hlídat prcka.

Dneska jsem v situaci, že - ač mám se spoustou knihkupců nadstandartní vztahy - v knižní branži o práci dealera nezakopnu. Je to zaviněno částečně tím, že dnes veškerý maloobchod živoří - ale hlavně se počet firem podstatně zredukoval a firmy nemají zájem o člověka, který má tak dlouhodobé zkušenosti, páč by ho museli odpovídajícím způsobem zaplatit. To raději vezmou 20ti letého kluka, který bude dělat za 15 hrubého 12 hodin denně a když ho to nebude bavit, vezmou jiného - na ulici je lidí dost.

[upravil dne 25/6/2011 18:00 Medvěd]

Odesláno

já sem se o titul pokoušela ale po střední mě práce bavila daleko víc než studium a proto sem na školu... dost kašlala, tak sem to odložila na neurčito a někdy si toho bakaláře snad udělám...:)) je to škoda, ztratit čtyři roky. a každý by si školu udělat měl. není to na škodu :))

Odesláno
Lubk0

Ad1 školu ktorú študuješ nie je nič moc, a obor marketing je pravda že bude stale vela práce ale aj vela vysokoškolákov ktorý hu vyštudujú

Ad2 robím prácu ktorá ma bavila a ked som začínal tak jej bolo vela ale časom sa to mení a nik nepovedal že ja nemožem zmeniť prácu ked chcem

Ad3 mám vyštudovanú vysokú školu s ktorou by som mohol pracovat v ktoromkolvek podniku neposudzuj ak nepoznáš, nakoniec s mojou školou môžem robiť aj marketing

V realnej praxi, je uplne jedno aku skolu si vystuodval, ale co mas pred menom :) Senior manazera predaja korporatnej klientele (ktory zaraba k*rwa balik penazi) ma vystudovanu Socialnu pracu :)

Nikto nehovori o tvojej vystudovanej skole :) Môcť by si pracovať mohol kdekolvek, otazka je, kto by ta zobral, a za kolko. Nemierim to konkretne na teba, nechcem aby to tak vyznelo ...

Co sa tyka vela vystudovanych studentov piramo marketingu, pokial viem, na SR su 2 skoly ktore maju takyto odbor, takze tych vysokoskolakov bude tolko, ako inych :)

V obchode sa hra na vysledky, neni to praca za PC, alebo niekde, kde si odrobim čo mam, idem domov, a hotovo ... To vie kazdy :) Takze tam povazuju vysokou skolu jako nutni doplnek ...

A teraz neco konkretne na teba : Uz pred nejakym casem, si vyjadril obavu, ze je mozne, ze ta s prace prepustia, a vydim, ze obava neustála. AKo hovoríš, živíš rodinu, a ďalšie dieta na ceste = prečo ostávaš v neistote, keď ako hovríš, môžeš sa kľudne zamestnať ?

Odesláno

No a o to dokelu ide... Ked si nemal vysoku 10 rokov dozadu, nic sa nedialo, ked nemas vysoku skolu dnes, este stale sa zamestnas, a co bude o 5-10 rokov ? No potom bude mat vysoku skoro kazdy, a jak dopadnu ty, co tu vysku mat nebudu ? Naprd...

Nemyli si obchodaka s obchodakom :) Ja mam pevne stanovanych 120 firiem, a tie ked volaco chcu spravit, hocico, tak musia volat mne :) Neni to ani tak o strkani doprdele :) Ale tak to je jedno, viem kolko za to dostavam, a myslim, resp. som si isty, ze by sa za to nehanbil ziadny vysokoskolak :P Plus fakt, ze robim realne tak max 10 dni z mesiaca :)

PS: Kebyze mam teraz vysoku skolu, uz by som mohol robit poziciu, ktoru ma moj priamy \"nadriadeny\" :) Bohuzial, bez 2 stupna VŠ sa nedostanem ani na pohovor ... Kebyze ho mam, je jedno v com, uz nemusim ani ten obchod robit :)

[Edited on 25/6/11 20:05 Lubk0]

Odesláno

Uz dnes poznam vysokoskolsky vzdelaných mechanikov :D

A osobne, nebojím sa toho, ze by tu taký ludia neboli. Ono síce stúpa počet vysokoškolákov, ale na úkor ludí, ktorý majú \"len\" maturitu ... Ludia, čo majú len vyuční list, a často tych mechanikov, pekarov a podobne robia, tak tých neubúda.

Za 10 rokov sa akurat mozno presunie hranica, tj ze napriklad ekonomku budu brat len s VŠ, a nie ze staci maturita ako dnes ... A vyska sa stane mozno standardom, ale neviem :) U nas do rocnika nastupilo 190 ludi, dnes nas je 74 ludi. Takze je otazka, kolko ludi to vyjde.

+ kazdeho bavi niečo iné ... Resp. mu vyhovuje niečo iné. Takže pracovníkov bude dosť. Iba nároky budú stúpať ... A preto je dobre spĺnať podmienky, ktoré budú o pár rokov štandardom ...

Odesláno

Čo mate proti obchoďákom?:bacha

Bol som na školeni a tam prva veta školitela bola:kto z vas ma titul? A tym co zdvihli ruku,povedal-ten je vam na hovno.

Nechcem nikoho urazat,len je v tom velky kus pravdy. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...