kveton Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Našel by se tu mezi vámi právník, co by byl ochoten poradit? Jedná se mi o vypořádání SJM po rozvodu a neplnění ze strany bejvalky... díky Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Tak podobný rady bych uvital taky, sice mě to všechno teprve čeká, ale je lepší se připravit a vědět do čeho jdu Citovat
kveton Odesláno 21. červen 2011 Autor Odesláno 21. červen 2011 tak s přípravama ti můžu poradit i já, už mam po rozvodu a dnes vim, co bych udělal jinak... Citovat
Charlie 1 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Hurvajz stav se za mnou,zjistím co budeš chtít,jestli to není teda tajný,dělám kde dělám ne... Citovat
Demo Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 kveton - \"a dnes vim, co bych udělal jinak...\" bylo by to v afektu a za pět let bys byl venku Citovat
Existujuci Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Najlepsie je dohodnut sa pred rozvodom.Sud vasu dohodu urcite schvali a mate po problemoch.Inak si budete tahat peniaze z vrecka obaja a o nervoch ani nehovorim. Citovat
Guest Scratch Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 no, tady asi dohoda nepripada v uvahu....... Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 kveton - \"a dnes vim, co bych udělal jinak...\" bylo by to v afektu a za pět let bys byl venku k tomu se raději nebudu vyjadřovat :D:D Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 Najlepsie je dohodnut sa pred rozvodom.Sud vasu dohodu urcite schvali a mate po problemoch.Inak si budete tahat peniaze z vrecka obaja a o nervoch ani nehovorim. dohody k rozvodu samo že byli, bez toho se jen tak nerozvedeš, ale problém je ten, že bejvalka tu dohodu neplní!!!! Co jsem měl udělat já podle dohod jsem dávno udělal a co měla udělat ona tak nic a pořád se na něco vymlouvá! dnes bych ty dohody postavil trošku jinak, to by ale asi nesouhlasila [upravil dne 22/6/2011 09:57 kveton] Citovat
Czedisonek Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 tak jestli nechceš rovnou bonznout o co přesně jde tak nějakou sofistikovanou radu nedostaneš. Obecně vzato jestli někdo neplní dohody tak ti nezbyde než ho žalovat a vynutit si tak plnění soudně, potažmo exekučně. Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 jde o to, že dle dohody měla převzít hypotéku a vyplatit mě z domu. Je to cca 3 měsíce a stále nic. Zvažuju žalobu, dokonce jí mám už připravenou, ale ještě bych to rád prokonzultoval. nevim co je na tom pravdy, ale exekučně prý nejde vymáhat vypořádání SJM když neni uzavřená exekuční doložka... Citovat
Guest StibTo Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 jde o to, že dle dohody měla převzít hypotéku a vyplatit mě z domu. Je to cca 3 měsíce a stále nic. Zvažuju žalobu, dokonce jí mám už připravenou, ale ještě bych to rád prokonzultoval. nevim co je na tom pravdy, ale exekučně prý nejde vymáhat vypořádání SJM když neni uzavřená exekuční doložka... známá je právnička a dělá v Praze .. pokud by byl zájem mohu se na ní pokusit sehnat číslo ale to už by samozřejmě nebyly rady zadarmo .. ale zase by byly od profesionála Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 jde o to, že dle dohody měla převzít hypotéku a vyplatit mě z domu. Je to cca 3 měsíce a stále nic. Zvažuju žalobu, dokonce jí mám už připravenou, ale ještě bych to rád prokonzultoval. nevim co je na tom pravdy, ale exekučně prý nejde vymáhat vypořádání SJM když neni uzavřená exekuční doložka... tak tě nepotěším,tu hypotéku vůbec nemusí převzít,ty by jsi musel jít do banky,aby tě banka vyvázala jako ručitele,ale to na 99%neudělá,pořád je lepší mít 2 ručitele než žádnýho,ale zkusit to můžeš,ale právně ji nijak nemůžeš přinutit!!je bejvalka napsaná v katastru jako majitel nebo spolumajitel?i když jste u soudu dohodly smír a soud posvětil dohodu,tak jedině na ní podat žalobu a vymáhat to exekučně,ale tam je problém,že i kdyby soud nařídil dražbu nemovitosti a ty jsi to dal soukr.exekutorovi tak ten bude chtít nehorázný procenta z vymáhané částky pak jedině to dát státnímu který má paušál cca.10000kč,ALE!!!je tady riziko pokud dlužíš bance například na hypotéce třeba 2 500 000Kč a ručili jste nemovitostí ,tak může být dražba barák se prodá v dobrým případě za 3 00 000Kč. 2 500 000 shrábne banka jako zástavní ředitel a první v řadě a ty jako druhý získáš 500 000 a máš vyhráno a v blbým případě se to prodá za 2 000 000 banka to shrábne celý,ty nedostaneš nic a ještě x let budeš platit hypotéku a když přestaneš tak banka na tebe pošle exekutora a jsi v prdeli,ty jsi asi u soudu něměl právníka co? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Otazka je, naco vlastne chces prepsat hypoteku ? Ja bych se snazil iba docilit, nech te z domu vyplati, a hotovo ... Hypoteka nech je psana na koho chce ... Kdyz nebude hypoteku platit, tak pride banka, a sebere ji dum, tebe to muze byt jedno, kdyz budes vyplatenej ... Mozna som povedal blbost, ale ja by som na to asi kaslal ... Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 barák je v SJM, ale už dala na katasrt rozsudek v dohodě o vypořádání SJM je uvedeno, že je ona povinna převzít a doplatit hypo v den nabytí právní moci a vyplatit do 15 dnů po nabytí, tak mi neříkej, že ona neni povinna tu hypo převzít, když je to v rozsudku!! žadatelé na hypo jsme oba dva, ale banka mě nevyváže, ona to musí přeúvěrovat. Byl jsem v bance a zažádal o předčasný splacení, to mi vyúčtovali a to jsem jí taky dal. právníka u rozvodu jsem měl, ale u soudu byl k ničemu, jen jsme souhlasili s rozvodem a bylo. Ty dohody dělali právníci... Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 Otazka je, naco vlastne chces prepsat hypoteku ? Ja bych se snazil iba docilit, nech te z domu vyplati, a hotovo ... Hypoteka nech je psana na koho chce ... Kdyz nebude hypoteku platit, tak pride banka, a sebere ji dum, tebe to muze byt jedno, kdyz budes vyplatenej ... Mozna som povedal blbost, ale ja by som na to asi kaslal ... no to je pěkná blbost, za 1) budu v registru a bude mi to brát bonitu když budu žádat já o úvěr, za 2) když to nebude platit ona, tak půjdou i za mnou a tomu chci opravdu předejít!!! Citovat
oddie Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 To je ten barák, jak jsem tam byl na kole? Kdybyste jej nechtěli, možná bych tu hypo převzal Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 nene, to je dům rodičů, v tu dobu už jsem se rozváděl tenhle je v Nučicích v satelitu... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.