Tomas1987 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Polorozpadnuta remenica na kluke, pretesnit vanu plus blendy, ĽP spodny cap ramena vymenit, pretesnit vstrekovace plus viečko, gumicka na odvetranie olej. pár, predne platnicky plus kotuce, tepelne stity predny plus vrchny, zadne brzdy plus kotuce, spojka plus zotrvacnik. Tak toto ma uplne dojalo. Chcem sa opytat kde najlacnejsie zohnat remenicu, co znamena to viecko na vstrekoch a ci je zlozite pretesnit vanu. Dakujem Citovat
Guest StibTo Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 co Te na tom dojalo ? .... ze se toho seslo hodne ? .... vzdyt si to nemusis nechat delat vsecko .. .. remenici ? hm.. treba v Auto Kelly ze jo Citovat
Marcel00 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 vsetko co si vymenoval je pre sikovneho mechanika hrackou. spomenute veci kupis v autokelly. nevidel by som to tak cierno... bud v klidu a v pohode, hlavne nestresuj netreba robit vsetko naraz, rozloz si to na viac etap. pre zaujimavost: rocnik a pocet km...? ak je zla spojka a zotrvak to by si mal citit a pocut... Citovat
jozefsv Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 niektore veci tepelne stity by som mozno vynechal,nechapem ako az do takeho detajlu urobili prehliadku,co v autorizaku nie je zvykom.nadruhej strane bacha na nich, vsetko by najradsej menili.nechaj omrknut niektore veci ako kotuce niekomu inemu ak tomu nerozumies nech mas aspon dva uhly pohladu. vana ak nema tesnenie tak sa pouziva len silikon napr.tzn. pri najblizsej vymene oleja zhodit po odpusteni oleja vanu dole,vycistit a nanovo naskrutkovat na silikon. Citovat
Tomas1987 Odesláno 21. červen 2011 Autor Odesláno 21. červen 2011 vsetko co si vymenoval je pre sikovneho mechanika hrackou. spomenute veci kupis v autokelly. nevidel by som to tak cierno... bud v klidu a v pohode, hlavne nestresuj netreba robit vsetko naraz, rozloz si to na viac etap. pre zaujimavost: rocnik a pocet km...? ak je zla spojka a zotrvak to by si mal citit a pocut... Spojku aj zotrvacnik som menil asi pred 8000km a vtedy islo auto uplne ticho, spojka zaberala plynule, ziadne hvizdanie. Asi po 2000km sa zacalo ozyvat piskanie pri rozjazde a teraz aj pri volnobehu. Najazdene mam 166000km rok vyroby 8/2005. 1.6HDi. Navyse som daval pretesnit vstreky pred asi 4000km v origo Peugeote v Nemecku. Neverim tomu ze mi zase podfukuju. To je zaujimave. Citovat
Marcel00 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 na servis mas zaruku 6 mesiacov... ci ? Citovat
Judes Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Keď píšeš že remenica na kluke je polorozpadnutá tak možno to pískanie spôsobuje práve ona, niekde tu už bolo spomínané že tá remenica pracuje na podobnom princípe ako zotrvačník. Čo sa týka vstrekov tie môžeš skontrolovať aj sám \"pohľadom\" či okolo nich nie je otečené, prípadne sadze. Tak isto vieš skontrolovať aj brzdové platničky akú majú hrúbku tak isto s kotúčmi. V servise ti povedia že by to bolo dobré vymeniť aby mali robotu a mohli zarobiť. Keď som auto kupoval hneď pri prvej prehliadke a výmene spodného guľového čapu mi vraveli že bi bolo dobré vymeniť predné brzdové platničky že ešte vydržia cca 3tis km a dovtedy som najazdil nejakých 13tis km, samozrejme záleží od štýlu jazdenia. Spodné guľové čapy skontroluješ tak že dáš auto na zdvihák, uchopíš koleso v spodnej časti a budeš ním hýbať do strán (ku motoru a do motora), následne kontrolovať či nieje vtom guľovom čape vôla. Ak to skontroluješ tak budeš aspoň trošku v obraze čo je potrebné meniť. [upravil dne 21/6/11 19:21 Judes] Citovat
AnotherOne Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Pískať môže akurát tak remeň nie remenica. Tá bude klepať. Pracuje síce na podobnom princípe ako odpružený zotrvačník, ale v ňom pískajú unavené pružiny, ktoré v remenici nie sú. [upravil dne 21.6.2011 19:25 AnotherOne] Citovat
Judes Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Ďakujem za vysvetlenie, zase som o niečo múdrejší. Citovat
Tomas1987 Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 Chlapi pocul som, ze zotrvacnik na 407 pasuje aj jednohmota z PARTNERA, ale nedopocul som z akeho. Ked budem menit, tak uz len jednohmotu, aj ked kazdy vravi, ze su väcsie vibracie alebo co. Ak ma niekto znalosti z tejto oblasti, privitam kazdu odpoved. Dakujem Citovat
Tomas1987 Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 Zabudol som dodat, ze na tej kontrole mi vybrali \"zevraj\" nejaky kus plechu z remenice. Da sa s tym este chvilu pojazdit? Potrebujem nieco pobehat a nerad by som niekde ostal visiet. Ak by sa nedajboze rozpadla remenica, ake to bude mat nasledky? Poskodi ti rozvody? Citovat
Wing Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Tak se k tomuto tématu připojím s dotazem - jak jsem zjistil, že mám bohužel stočený tacho (o cca 40 tis. km), tak mi samozřejmě vyvstaly myšlenky, že bude potřeba některé věci zřejmě prověřit. Nyní mám na tacho 112 tis. + cca 40 tis. stočeno - teda asi 150 - 160 tis. km (do provozu 11/2008). Dle servisní knihy je interval na výměnu rozvodů 240 tis., příp. 180 tis. km. Jak jsem již tady mnohokrát četl, doporučuje se výměna okolo 160 tis. - což by znamenalo, že bych to měl asi co nejdříve udělat...v případě, že se blíží výměna - je to nějak na projevu motoru poznat? Nebo se může jednoduše stát, že projev motoru je v pohodě a najednou rup řemenice a konec? Zrovna plánuju ještě tak 6 - 10 tis. km než to vyměním:myslim A co FAP? Je potřeba to nějak prověřovat, nebo se ohlásí sám? Předem díky za reakci;) Citovat
Marcel00 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 ...projev motoru je v pohodě a najednou rup řemenice a konec? presne ako pises...prejav ziadny, len ta to prekvapi ked to najmenej cakas... nasledky fatalne A co FAP? Je potřeba to nějak prověřovat, nebo se ohlásí sám? ohlasi sa sam. da sa vsak preverit jeho stav diagnostikou. Citovat
Wing Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 A výměna rozvodů teda spíše při těch 160 tis. km nebo se řídit serviskou? Citovat
Marcel00 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 vymenis skorej nic nepokazis, ale zas je to zbytocne ho menit skorej ked netreba. ak to remen nevydrzi tak pruser... a fčul babo rad ja mam interval vymeny 240tis. km, urcite pockam do tych 180~200tis. a potom vymenim. ak dovtedy nekupim nieco ine Citovat
Wing Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Tak to mě trochu uklidnilo - přiznám se, že jsem docela do auta zainvestoval a moc se mi to teď nehodí Předpokládám, že intervaly psaný v servisce (180 - 240 tis. km) mají svůj důvod a že snad není nutný při 160 tis. km měnit...pravdou ale je, že teď už se můžu jen domýšlet, kolik skutečně najetých km mám - ale snad to nebude větší rozptyl, než jsem uváděl:myslim Když trochu odbočím od tématu - kdy byl stočen tacho se asi nijak zjistit nedá že? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.