Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte pani, mam problem, zacnem od zaciatku. Prasklo mi tsnenie pod hlavou tak som ho menil, dal som zrovnat hlavu /0.10mm/. Znamy mechanik mi povedal ze mam nechat take iste tesnenie ake tam bolo, tak isto ss vyjadrili aj vo firme kde mi hlavu zbrusovali. takze je tam tesnenie s 2 zubami. Vcera som poskladal motor dal novy rozvodovy remen. Nastartoval som uplne super, jasne ze az po dokladnom odvzdusneni vstrekovacov. Motor na volnobeh pekne ide ale ked som mu zacal pozvolna pridavat tak bolo pocut klepnutie cca pri 1500-1700 ot/min. ako keby ssa nestihal vracat ventil spet a piest do neho trocha tukol. Premeral som ventili a jeden saci mal volu 0.1. takze teraz mam dilemu ci tam nemalo byt hrubsie tesnenie. Prosim Vas nazor, diky.

Odesláno

O 0,10 mm ???????????????????

Ty kraso.............to byla ta palice jak bumerang.Tesneni melo byt mnohem tlustejsi......

Napis si priste motorizaci a na cem to je presne.....tipuju 1,9 atmo diesel.

Odesláno

tak mi to povedal chlapik co to brusil ze 0.1mm aj mne sa zdalo na brusenie vela ale ked povedal ze take iste tesnenie nechat tak som mu celkom veril aj mechanik tak tvrdil. Sorry je to 1.9D.....takze teraz to vidim ze tam bude treba tesnenie s 3 zubami tj. 1.7 mm. mozem si to vsetko zopakovat.

Odesláno

sak si vyndej zhavice a zkus motorem tocit pres klikovku klicem nebo s kvaltem pres kolo a uvidis esi se neco sprajcuje, to si moh udelat i pred startem, a ventil seridis ne ?

Odesláno

tak menil som aj rozvodak a nie prvy krat, takze po zlozeni som si motorom pretocil a nic sa nesprajcovalo. pretocil som ho cca 10 krat. Ten motor bez najmensieho problemu chyti na \"drnc\" na volnobeh ide OK ale ked mu pridam tak pocut klepnutie, presne ako keby tukol piest do ventilu...nic extra markantne...ale pocu to. Hej ventil nastavim, to neni problem len som sa spoliehal ze ked snad nastavim ventil na spravnu hodnotu ze by to klepnutie nemuselo pretrvavat....hmmm?

Odesláno

Nastav ešte raz ventilové vôle a uvidíš, ono si to mohlo všetko sadnúť na správne miesto a tým sa zmenšila vôla na to ventile.

Odesláno

prvni co udelej tak mu zvetsi vuli tomu ventilu, pac pokud tam je (ted nevim kolik ta ma byt presne) 0.2mm na sani a ty tam mas 0.1mm vuli tak by to mohl byt rozhodujici rozdil kdyz si hlavu ubral o 0.1mm, radej udelej secky ventily je to par minut, kdyz nepomuze tak stetoskop, ale myslim ze 0.1mm na hlave nic moc neni na to aby zacli klepat ventile

jinak kdyz si delal ty rozvody si ses jistej ze to nemas o zub pretocene ?

[upravil dne 19/6/11 11:59 J0hny]

Odesláno

ventilove vole som predchvilou pomeral teda uz aj vyhodil vacku a asi pojde hrubsie tesnenie...pochybujem ze ked zvecsim volu na tom kritickom ventile kde je vola 0.1mm na 0.15 ze to pomoze.....

Odesláno

pokial mam spravnu prirucku tak tam ma byt vola: saci 0.15 a vyfukovy 0.30.....pokial sa mylim tak mna opravte. Nemalo by to byt pootocene lebo som mal zaaretovany zotrvacnik kolikom takisto aj cerpadlo/ v tomto pripade nehraje rolu/ ked som poskladal hlavu tak som si zaistil aj vacku a nahodil remen vsetko sedelo ked som motorom par-krat pretocil tak opet sa mi vsetko sadlo na aretacne diery....z toho usudzujem ze rozvody su OK.....ci?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...