573v0 Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Čaute, dnes som požičal auto kamarátovi a ten blázon mi do nádrže, kde bolo asi 10l nafty dolial ďalších 6 litrov benzínu. Normálne s tým jazdil, trasu asi 100km a potom mi ešte dolial čosi nafty aby sa nepovedalo. Vtedy si uvedomil čo urobil no ale už bolo neskoro... Neviem, čo to môže spraviť s tymito starými dieselmi? Net je plný rád a článkov o tom čo v danej situácii robiť, ale všetky sa týkajú novších motorov a vo všetkých sa radí nejazdiť s tým. To je ale už pre mňa pasé. Mám teda niečo riešiť či stačí dúfať že bude šlapať aj ďalej? Okrem roho mi v neskutočnej miere dok*rvil tiahla radenia a to som už bol na dobrej ceste aby som ich nejako dal dokopy...no naserie Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Dotankuj plnou nafty a jezdi, to nebude ani znát, akorát je blbý že s tim jezdil když tam ty nafty bylo jen tak málo, ale s tim už ted nic nenaděláš. Se starým dieselem to mnoho neudělá, ale mohlo by s čerpadlem, no ale to ukaže až čas [upravil dne 17/6/11 19:48 Radek Hurvajz] Citovat
Jimmy106 Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Achjo.. tak to je mi lito... ale jak psal Kujon106 -> auto a zenska se proste nepujcujou... Ale kamarad to asi nebude, kdyz ti takhle auto do*ebal... jinak ja osobne bych s tim nejezdil, nadrz bych se snazil co nejvice vypumpovat a pak naplnit nejlepe plnou nadrz naftou aby pomer pripadneho zbytku benzinu byl co mozna nejmensi... Citovat
573v0 Odesláno 17. červen 2011 Autor Odesláno 17. červen 2011 Jo no, ja idem na 3 mesiace do zahranicia, tak som sa s nim dohodol ze s nim zatial moze jazdit. Doteraz som to auto povazoval za naznicitelne, aspon mne sa ho teda znicit nepodarilo a neda sa povedat ze by som sa nesnazil A on to zvladne hned za jeden den, no to nechcem vidiet v akom bude stave za 3 mesiace.... No dotankujem asi plnu a budem dufat ze to nejako pojde...ked uz jazdil v pomere takmer 2 ku 1, tak ten motor uz nic horsie postihnut nemoze... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Na zimu se normalně davalo do nafty 5 l benzinu na nádrž, takže jestli tam ještě nějakej teď zbyl tak už neublíží [upravil dne 17/6/11 20:30 Radek Hurvajz] Citovat
MilanF1 Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Horší by to bylo obráceně - do benzinu naftu, ale to u moderních aut už normálně nejde Dotankuj plnou a bude to v pohodě, je to obyčejný diesel ... jak psal Hurvajz, na zimu se dává trochu benzinu, aby to lépe startovalo Já to nikdy nepotřeboval Citovat
Benžík Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Nic se tomu nestane. Muzu potvrdit, ze motor u toyoty vydrzi i neco horsiho. Jde o avensis, rok nevim, myslim, ze 2004, naftovy motor 2,0 d4d, common rail, vstrikovani denso. Jel po dalnici asi 30km na smes míň nez 5l nafty a 55l benzinu. Chciplo to az na parkovisti po tech 30km. Po vycerpani benzinu, vycisteni fitru a vyliti benzinu z cr to normalne jezdi, i v toyote potvrdili, ze pokud jezdi, nic by tomu nemelo byt. Bylo to tak pred mesicem, auto od te doby porad jezdi. Citovat
573v0 Odesláno 17. červen 2011 Autor Odesláno 17. červen 2011 Hmm no tak som ho dal dokopy, tiahla som poriešil, ale má citeľne horšie štarty- predtým to po nažhavení chytalo prakticky okamžite po otočení kľúčom, teraz cca 3s točil štartér kým to chytilo. Po zahriatí motora a doliatí nafty to už šlo lepšie, ale aj tak sa mi to nikdy predtým nestávalo... Neviem no, nechám to zatiaľ tak, aj tak s tým teraz zrejme nič neporiešim kým sa to nejak neprejaví. Tak či tak, díky za rady a skúsenosti :-) Citovat
207James Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Když dotankuješ plnou nádrž nafty a je to starý naftový motor bez turba, tak se tomu nic nestane. Na dodávce Citroen C15 jsme v zimě dávali na plnou nádrž nafty 2 litry naturalu a ani jednou se nestalo, že by nafta v nádrži zamrzla, jezdili jsme takto asi 6 zim a čerpadlo i všechno ostatní fungovalo 100%. Do dnešní dodávky s turbo dieselem bych to ale už nezkusil. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.