Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přestal fungovat dálkový centrál - vyřešeno samovolně, Jak se dostat k BSI?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, dlouho jsem Vás nežádal o radu, tak už to přišlo. :D

Včera se mi u klíče s tlačítkem dálkového centrálu rozpadl ten čudlík. Říkal jsem si, dobrý, to zítra slepím a bude to fungovat dál. Dneska jsem to slepil (až na druhý pokus) a ejhle, dálkáč nefunguje. Dioda na klíčku problikává, ale s autem to nic nedělá.

Co jsem tedy udělal špatně? Nebo je možné, že jsem tam něco mohl vyzkratovat nebo něco podobného? :myslim

Popřípadě mám další žádost o radu. Mám koupenou sadu ŘJ s kabeláží a dvojicí vystřelovacích klíčů, což jsem si kupoval ještě kdysi do zlaté 306ky a zůstalo mi to do dneška. Chtěl bych si ty klíče vyměnit za stávající origo klíče u 406ky, ale tu ŘJ bych potřeboval napíchnout k BSI v autě (protože nevim, kam jinam bych ji napíchnul a kudy vedou potřebné dráty, aby byly pokud možno všechny pohromadě).

V rámci instalace osvětlených clon a samostmívacího zrcátka jsem se zkoušel dostat k BSI, ale prostě jsem se k ní nedostal. Zkoušel jsem to přes pojistkovku, kterou se mi nepovedlo dostat z auta ven, abych měl přístup k BSI, a zkoušel jsem to spodem po oddělání toho tapecu. Nikudy jsem se tam prostě nedostal. Dá se vůbec BSI vyndat z auta nebo se k ní dostat aspoň natolik, aby tam měl člověk nějaký manipulační prostor pro 2 ruce?

Za každou radu předem děkuji. :)

[upravil dne 18.6.11 12:48 Stifler]

Odesláno

ZApnout zapalovani drzet tlacitko az pokud nezhasne dioda.

Pak zmacknout tlacitko 3x po sebe a vypnout zapalovani

Po minute zkusit jestli funguje.

Vsechno delat at jsou vsechny dvere zavrene.

Klic zapnuty musi byt.Blby pristup k tlacitku ale jde to.:papa

Odesláno

Takže jestli to chápu správně, tak mi dioda po otočení klíčku a dlouhém stisknutí zhasne? Mně ta diodka problikává v rychlých impulzech....tak doufám, že se mi jí tedy podaří umlčet.

Děkuji za tip, až to vyzkouším, tak dám vědět, jak jsem dopadl.

A s BSI nikdo neví? :)

Odesláno

ja jendotlacitko u 406tky paroval tak, ze:

- strcit klic do zapalovani a otocit do te polohy, aby svitily vsechny kontrolky (tesne pred nastartovanim)

- zmacknout cudlik dalkace a drzet dokud se nezamkne...

- vytahnout klicek ze zapalovani a uz to chodi...

Odesláno

Děkuji vám za info. Dneska ráno jsem jel do práce a bez jakýhokoliv zásahu jsem ráno normálně odemkl centrálem. :o jakoby to vše fungovalo bez problémů, ale včera to prostě asi stávkovalo. :bojim

Co se týče BSI, zajímá mě, zda jde vyndat a jak a kudy. Když jsem to zkoušel, jak jsem psal v úvodu tohoto vlákna, tak jsem se k ní prostě nedostal tak, abych tam mohl strčit dvě ruce, odpojit konektory a BSI vyndat nebo alespoň pracovat s dráty u konektorů. Tak mě zajímá, zda někdo z vás ví, jak a kudy se dá BSI vyndat, popřípadě jak vyrobit dostatečný pracovní prostor pro 2 ruce, abych mohl operovat s drátkama. Pokud má někdo fotky, co se musí kde zmáčknout, odšroubovat nebo vycvaknout, tak budu jenom rád. :)

Odesláno

tez se pridavam k teto zadosti...

kdzy jsem se jednou snazil dostat k BSI, tak jsem to radsi vzdal... nesla vytahnout, protoze vsechny draty byly uplne nasponovany a ja stejne nikam nestrcil ani prsty, abych to nejak odpojil...

Odesláno
....vsechny draty byly uplne nasponovany a ja stejne nikam nestrcil ani prsty, abych to nejak odpojil...

Přesně tak to mam i já a asi všichni 406káři. :(

Odesláno

JA bych jenom poradil ....kdyz muzu samozrejme...

S bsi u auta je to jako se softwarem u pc...pokud funguje at tak zustane........

Malicky priklad Radka Hurvajze s jednotkou motru(ma tady vlakno)

Odpojite a muze neco zblbnout a pak bude hlava smutku....:aut

Odesláno

straki007: Ty můžeš poradit vždycky, tvoje znalosti jsou vždy vítané. :super Každopádně, jak by jsi mi tedy poradil, abych dostal do auta tu dokupovanou ŘJ centrálu tak, abych měl všechny potřebné dráty na jednom místě (jinde než u BSI) a dalo se to někam připojit a ŘJ v autě schovat tak, aby nebila do očí? :myslim

[upravil dne 18.6.11 14:20 Stifler]

Odesláno

Souhlas se strakim. Pokud není problém, nechat být. Když jsem měl 406ku, tak jsem ji párkrát měl venku a byl to ježek v kleci. Dostat ji ven byl problém a dostat ji dovnitř to samé. Kabely krátké, takže se musely vycvakat konektory a pak už se to nějak vyndalo. Prostě zkoušení. Pokud si vzpomínám, tak jsem nedřív demontoval pojistkovou skříňku, která je před BSI. Kdo má velké ruce nemá nárok to dělat. Chce to štíhlé zlodějské prsty.

Odesláno

HonzaZ: pojistkovku jsem zkoušel sundat, ale ze zadní strany pojistkovky je velké množství drátů a k těm jsem se nemohl dostat, abych to nějakým záhadným způsobem mohl vytrhat z pojistkovky a nic nepoškodil...

Odesláno

To mate nejake divne BSI...

Ja ani s jednou nebojoval nejak extra......povoli se ta 20 torx a jde venku skoro sama az na ten velky sedivo cerveny konektor napajeni , ktery se vycvakne jako prvni ...

Stiflere hod sem tvoje cislo VIN (nebo do SZ) a fotku resp.tip zamykani co tam chces dat..:papa

Odesláno
To mate nejake divne BSI...

Ja ani s jednou nebojoval nejak extra......povoli se ta 20 torx a jde venku skoro sama az na ten velky sedivo cerveny konektor napajeni , ktery se vycvakne jako prvni ...

Stiflere hod sem tvoje cislo VIN (nebo do SZ) a fotku resp.tip zamykani co tam chces dat..:papa

K té BSI - kudy jsi ji vyndával? musel jsi vyndat celou pojistkovku nebo to šlo jinak ven? a kudy?

Moje VINko je: VF38BRHZE81045131 a typ zamykání je tento:

dsc04115o.jpg

A tady je pro zajímavost návod k montáži centrálu se schématy zapojení:

návod

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...