petr077 Odesláno 16. červen 2011 Odesláno 16. červen 2011 Zdravím, řeším takový problém. Ztrácí se mi kapalina ve vyrovnávací nádržce. Chladič děravý není, i hadice jsou v pořádku. Nabízí se, že bude špatné těsnění pod hlavou, ale nejde mi do hlyvy jedna věc. Kapalina , Podle mě, uniká přes nádržku, teda přes její uzávěr. Vždycky byla potečená tak jsem vyměnil víčko a nic. Tak jsem nastartoval motor bez víčka a čekal co se stane. Při zahřádí asi na 85°C, než otevřen termostat nádržka přetekla. Myslej jsem si, že je špatný termostat(nový otvírá při 83°C), tak jsem termostat vytáhnul doplnil kapalinu, zavřel nádržku a jel se projet. Teplota se k 80°C ani nepřiblížila, ale nádržka opět přetekla. (omotal jsem kolem ní suchou hadru a po pěti km se dala ždímat). Napadá vás co stím? Díky Petr Citovat
Gibon83 Odesláno 16. červen 2011 Odesláno 16. červen 2011 skus odvzdusnit system, mohlo by to pomoct. Citovat
petr077 Odesláno 20. červen 2011 Autor Odesláno 20. červen 2011 ..tak to přeci jen vypadá na těsnění pod hlavou. Citovat
ileus666 Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 No mohol by tu niekto poradiť.Mne tiež unika chladiaca kvapalina cez viečko nadžky. Mam vymeneny termostat nove viečko odvzdušneny system a stale mi vyhadzuje vodu ked idem dlhšie nad 130km.ked idem pomali tak nič.Dnes som skušal aj ked som stal na mieste vytočeny bol dlhodobo na 4000 otačok a zohrial som ho na 100 stupňov a neunikla kvapalina.potom som išiel 150km/h tak 20km a voda mi unikla pri teplote 90-95 stupňov. som zufali s toho. Nepripada mi to na tesnenie pod hlavou ani prasknutu hlavu. Typujem to na pripchaty chladič. Za každu radu som vdačny Citovat
marko306 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 ak ste obaja menili termostat, tak to budete mať zavzdušnené ak vám vyviera voda cez nádržku. Viečka netreba meniť, sú to pretlakové viečka a slúžia na takéto prípady aby niekde neroztrhlo hadice alebo chladič. Citovat
ileus666 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 niekolko krát som to odvzdušňoval pred výmenou aj po výmene termostatu takže v tom to nebude Citovat
Marcel00 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 skus si viecko od niekoho pozicat. ak viecko netesni tak voda vzdy vyvre... aj ked si si kupil nove vymen si ho s niekym a testuj. kukni ci nemas nejaku nerovnost na dosadacej ploche, alebo ci tam neni nejaka prasklina... Citovat
Hary Odesláno 7. květen 2012 Odesláno 7. květen 2012 Zdravím, mě se taky ztrácí chladící kapalina, ale asi tobude chladičem, dle servisu. Nový stojí kolem 8 000 tis. a repas. 3000 Kč, je nutné jej vyměnit, nebo jde opravit? Díky. Citovat
jirka307 Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 řešil jsem taky tenhle problém bylo to těsněním Citovat
Hary Odesláno 8. květen 2012 Odesláno 8. květen 2012 Nevím, ale mám kalužičky pod chladičem na třech místech, asi těsněním to nebude, ted nevím, jestli v peugeotu nekecali, oni rádi vše vymění, než něco opravit.H. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.