klinga.robo Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 vie mi niekto poradit ako nato..? chcem vymenit predne tlmice aj pruziny..je to velmi zlozite,alebo pohodkaa!? dakujem za vsetko Citovat
Eon Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Dělal jsi to na jíném autě? Je to furt to samé, jeslti jsi trochu zručný a máš na to potřebné vybavení, zvládneš to v pohodě. Citovat
Gitarista001 Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Ja som dnes pozeral ze co by stalo vymena co sa tyka materialu, teraz maju akciu na plynove tlmice sada 133e a ulozenie tlmicov cena okolo 70e. Tiez rozmyslam to spravit na kolene ale pochybujem ze treba k tomu nieco viac ako stahovak pruzin za 20e [upravil dne 6.6.2011 18:54 Gitarista001] Citovat
klinga.robo Odesláno 6. červen 2011 Autor Odesláno 6. červen 2011 eon nedelel jsem to na inom aute...chcem to urobit z kamaratom co sa vyzna trochu viac ako ja..len som chcel vediet nejaky postup..? Gitarista tiez myslim ako ty...stahovak pruzin,a uz len vybrat nejak tlmic a pojde to..no len ten postup ma zaujima...!? hm?? Citovat
winco Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 len si daj bacha pri vyťahovani laveho tlmiča......polosa je tam dosť na tesno a može sa stať, že ti vyteče prevodovka tak davaj bacha alebo vypusti prevodovku do čistej nadoby a potom to nalej spatky po vymene tlmičov Citovat
Ferry Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 hlavne, nez vubec zacnes si sezen stahovak pruzin, nejlepe takovy: bez nej ani nema cenu neco zacinat [upravil dne 7/6/11 06:57 Ferry] Citovat
Gitarista001 Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 Ferry hod aj cenu, lebo taky som nasiel podobny co stoji 842e. Vsak za tu cenu mam tlmice na tank Citovat
micki407 Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 No já přidám svou zkušenost. Já jsem si měnil na svým VW taky pružiny, tlumiče sám a stahovák jsem neměl. Nebudu říkat že je to bezpečný, ale svůj účel to splní. Vzal jsem popruh s ráčnou na stáhnutí a tři silné dráty. Postupně na třech místech pružiny jsem jí popruhem stáhnul zajistil drátem, popruh uvolnil a znova na dalším místě pružiny zase stáhnout a zajistit. Takhle jsem to udělal asi dvakrát dokola, dokud pružina nebyla dostatečně stáhnutá, nasadil tlumič dotáhl sundal dráty a bylo hotovo. Je ale vážně třeba si dávat bacha a zajišťovat to pořádně, aby pak člověka nevezli s přeraženýma prstama do špitálu. Citovat
ygnor206 Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 Vytáhnout(vymlátit) to jde celkem dobře i bez stahováků komplet tlumič s pérem ale horší je pak povolit horní matku bez stahováků aniž by se ti zalisovala do čela to vyžaduje zručnost,sílu a odvahu dělal jsem to dvakrát bez stahováků a teď jsem si je raději vyrobil jen si dej opravdu bacha na tu levou poloosu protože má tendenci opustit převodovku a pokud si jí nezajistíš tak se tak i stane a i když jí pak nasadíš rychle zpět tak ti stejně poteče olej ven protože to už nebude těsnit (vlastní praxe ) Citovat
winco Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 a jak ju pak utesniš??? to bude tict pak porad či kupovať nove tesnenie či čo to tam ma byť ???? Citovat
ygnor206 Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 bohužel musíš vypustit olej a přetěsnit Citovat
winco Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 no to je v p*ci potom......to abych si na to pak daval važne bacha na to Citovat
Gitarista001 Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 Tak radsej ako prsty by som obetoval 20e, ak spravne chapem stacilo by toto ? http://www.bgs-obchod.sk/bgs/eshop/10-1-Stahovaky/56-2-Stahovaky-pruzin/5/523-Stahovak-na-spiralove-pruziny-do-300-mm-2-diely Citovat
ygnor206 Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 toto se dá použít něco obdobného jsem si vyrobil jen s jedním háčkem ale funguje to jak má Citovat
klinga.robo Odesláno 8. červen 2011 Autor Odesláno 8. červen 2011 No ako tak citam chlapiii,kupim si ja len nastavitelne tlmice,a mam svaty pokoj...dam to urobit niekomu skusenemu a bude ok....ale dik za radyy,nemyslel som si nikdy v zivote ze to tolko blbosti je na malom peugeotikuuu....hehh...dikkkk:papa Citovat
Gitarista001 Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 A co si cakal ? Furik s klznym loziskom ? Vsak nejaka struna tam byt musi a tlmic tiez, nic neobvykle Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.