vohon Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Nevíte někdo, jakým způsobem mám \"vymazat auto z registru\", aniž bych ho odvážel na vrakáč, kde ho ekologicky zlikvidujou? Jde o to, že to prodávám na díly a motoru s převodovkou se chci taky zbavit a bylo mi řečeno, že v tom autě musí bejt motor a musí mít určitou hmotnost, když jde na likvidaci. Takže jak to děláte vy? Nějaký úplatek na vrakáči?.. Citovat
MilanF1 Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Ano, ten motor si od nich \"kup\", neboli oni budou účtovat poplatek za to, že není auto kompletní. Je tu i jiné řešení, aniž bys auto odvážel: prohlásíš, že sis z něj udělal králikárnu, sezení či něco dalšího, nejlépe doložit ještě fotkou, ale nutnost uvést, kam jsi naložil s nebezpečnými odpady /oleje apod./. Tím to ale nekončí, za nějakých 5 let očekávej návštěvu od odboru životního prostředí, zda stále tu králikárnu/sezení máš ... = nemá to smysl. Citovat
oddie Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Nemusí v něm být motor ani nemusí mít určitou hmotnost. Citovat
vohon Odesláno 6. červen 2011 Autor Odesláno 6. červen 2011 Tak jsem zjistil, že stačí dojít na inspektorát, sepsat čestné prohlášení, že jsem auto např. rozprodal na díly a ekologicky zlikvidoval a je hotovo. Citovat
mxmen Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 jde vyplnit čestný prohlášení, formulář už tam mají připravený, jen se tam nesmí napsat že ho použiješ na ND,tak to prý nejde podle paní za přepážkou.Tak jsem napsal že z něj bude kurník na slepice musíš udat že bude odstavené na tvém pozemku. Prostě Kocourkov Citovat
MilanF1 Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 mxmen: Však to jsem psal výše ... ale mě upozornili, že za pět let mohou přijít z odboru živ. prostředí na kontrolu ... zda ten kurník opravdu stále je Citovat
vohon Odesláno 9. červen 2011 Autor Odesláno 9. červen 2011 Tak jsem to včera odhlásil na čestný prohlášení. Docela kuriozita zase. Za to vzorový \"Tímto čestně prohlačuji, že vozidlo bylo zbaveno původního účelu a budu dále využívat na svém pozemku jako :\" jsem napsal \"Jako ptačí budku\"... Je to divný, ale jde to. Když přijde po letech kontrola, tak řeknu, že budka shnila. A pravdou je, že tam můžete napsat cokoliv krom prodeje na ND:)tak mě třeba napadl ještě zahradní altán, prolézačka pro děti, bouda na nářadí... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.