Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny.

Prosím o radu ohledně spínání turba.

Před dvěma měsíci mi prasknul na C8 rozvoďák. Teď se mi teprve vrátilo opravený auto , ale není to ono. Auto je strašně líný. Dřív seplo turbo kolem 1500 otáček a teď až kolem 2300 otáček. Potom auto vyrazí jako šíp , ale do tý doby se chová jako línej atmosférák se strašnou spotřebou.

Jsou vyměněný náplně , filtry , v motoru vahadla a hydroštely , vstřiky prošly odborným seřízením. Navíte někdo , co tomu je?

Předem dík za rady.

Odesláno

tak mě osobně to spíná tak jak má a to v 1750ot... nenechal sis v tom servisu namontovat větší turbo? to by odpovádalo tomu co popisuješ. a nebo větší IC.

jinak Turbo nespíná ale v těch otáčkách se roztočí na tolik že je jeho činnost znatelná.

u naftáků začne zabírat turbo naplno při vrcholu kroutáku cca 2250ot.

Odesláno

Oprava zatím vyšla na asi 45 000,- :mad:

Jenom 10 000 stojí vytažení vstřiků , doprava auta na vytažení 3 000,- ,nový rozvody 7 000,- ,seřízení vstřiků + oprava 2 ks asi 12 000 , zbytek hydroštely + všechny vahadla + práce.

Auto nebylo v servisu , dělal na tom známej a trvalo to přesně dva měsíce.

Dnes STK + Emise - žádný problém , ale auto prostě není co bylo.

Čekám na diagnostiku a uvidíme. Dřív bylo prostě živý od cirka 1500 otáček a teď , jak jsem psal zhruba 2200 - 2300 otáček. Hlavně se skoro o dva litry zvedla spotřeba. Ujeto zatím 300 Km.

Odesláno

Já také nemohu posoudit, ale bohužel mám své zkušenosti, že to pak nakonec bývá dražší. A i ty dva měsíce by mě asi zabily.

Odesláno

Taky jsem už byl na pokraji nervového zhroucení. Ještě že manželka má auto , jinak bych se asi zbláznil.

Na tu diagnostiku jdu do servisu , do kterýho vozíme firemní auta. Je shodou okolností v Liberci ,tak uvidíme.

Odesláno

Přesně tak, myslím že to pouze zatuhlo, jak to dlouho stálo. Párkrát to ovládání protáhnout podtlakovou pumpou, případně mechanicky. Membrána to musí vytahovat tak 10 mm..Jinak to nepojede, musí se na to víc šlapat a hned naskočí spotřeba...jinak u Nás se vším všudy zhruba poloviční cena... Zajímavé, že mám také známého v Harrachově a tomu praskl řemen někdy před rokem...

Odesláno
Přesně tak, myslím že to pouze zatuhlo, jak to dlouho stálo. Párkrát to ovládání protáhnout podtlakovou pumpou, případně mechanicky. Membrána to musí vytahovat tak 10 mm..Jinak to nepojede, musí se na to víc šlapat a hned naskočí spotřeba...jinak u Nás se vším všudy zhruba poloviční cena... Zajímavé, že mám také známého v Harrachově a tomu praskl řemen někdy před rokem...

Kdyz by to zatuhlo tak to nefunguje vubec :myslim

Spis neco poprehazovane...

Odesláno

často to chodí jen do půlky a dál už to je tak fest, že už to membrána neutáhne. Někdy stačí trochu pomoct šroubovákem a rozchodí se to . Nebo když na to někdo nešlape, tak ta \"klec\", co je uvnitř a posunováním mění průtok výf. plynů se zakarbonuje, a pak už dál nejde, i když na to někdo šlape...Stejný problém jako u VW dmychadel s variabilním naklápěním lopatek...

Jinak, co by se tam mohlo popřeházet... špatně řemen by psala diagn. synchronizaci vačky ke klice, takže jedině špatně řetěz pohonu sací vačky třeba o zub, nebo protočená řetězová kola při tom prasknutí řemene. Stává se to tak u jednoho z deseti aut...Nebo hadičky ovládání Turba a Egr ventilu prohodil ten mechanik.....:-))))

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...